Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğimi iptal ettirirsem, erken emekli olabilir miyim?

kenan45

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bobrek yetmezliginden malulen emekli oldum 3166 prim gunum var 10yil calisma surem tekrar sigortali iste calismak istiyorum emekliligimi bozdurmak istoyorum tekrardan emeklilik hakki kazanirmiyim engelli raporum %96

kenan45

Ben bir işe girip 10 ncu gün SGK ya gidip malulen emekliliğimi iptal ettirmiştim dilekçe ile. Ama benim 3600 küsür günüm ve yıllarım tamamdı. Elimde vergi indirimimde vardı. Ayın sonu normal yaşlılık emekliliğine başvuru yapıp emekli oldum. Bu sefer 1 sene sonraya kotrol koydular. Kontrol zamanı tekrar hastanede raporlar filan sonuç müspet dediler. Emekliliğim süresiz devam ediyor.

kenan45,
İlk işe giriş tarihiniz nedir. Normal emeklilik şartlarını yerine getirmiş iseniz ve vergi indirim hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz.

kenan45

Yüksek pirimle çalışmayacaksanız emekli aylığınız düşer. En az 3-4 bin TL bürüt maaşınız olmalı ki buna değsin ve kayıp olmasın.

hozgul officer

vergi indirimi alarak emeklilik nasıl oluyor;
ben sigortalı çalıştığım süresince yüzde 45 (daha sonra yüzde 80)'lik raporuma rağmen
5 yıllık ssklı çalışma hayatımda
vergi indirimi için hiç başvurmadım,
şimdi ise malulen emekliyim.

malulen emekliliğimi iptal edip çalışmaya başlasam
vergi indirimi yaptırsam, yaptırmadığım yılları da kapsar mı?

ilerde günü doldurunca erken emekli olabilir miyim?

ahmet75

Emin olmamakla beraber, çalışmaya başlayınca vergi indirimi müracaatınızı yapıp zamanı geldiğinde yaşlılık aylığına müracaat edebilirsiniz. Öte yandan geçmişe müteallik vergi indirimi ile herhangi bir ücret alamayacağınız düşünüyorum.

ahmet75,
Vergi indiriminin amacı engelli bireylere özeldir ve erken emekli olmaktır. Çalışma hayatının istediğiniz evresinde alabilirsiniz. Malulen emekliliğinizi iptal ettirip tekrar çalışma hayatına atıldınız, vergi indirimi ile emekli olmak istiyorsunuz ama bunun için bazı şartları yerine getirmeniz gerekli,
Bu şartları hesaplaya bilmemiz için gün ay yıl olarak
Doğum tarihi
ilk işe giriş tarihi
Toplam prim gün sayısı
Rapor tarihi ve oranı
askerlik yaptınız mı?

officer

D. Tarihi: 07.07.1972

İlk SSK Giriş: 15.11.1995

Toplam prim gün: 1876

Rapor Tarihi: 21.05.2008 (yüzde 80)

Askerlik: Yaptım 26/11/1993
askerlik borçlanması yapıldı, sigortalılık günü geriye alındı. Normal Giriş: 15.11.1995

@ahmet75,

Askerlik borçlanması yapmış iseniz ssk girişiniz 15/05/1994 tarihine geriler ve 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz.

Tekrar çalışmaya başlayıp 1876 gün olan prim sürenizi 3600 güne tamamlamanız (3600 gün primi tamamladığınız zaman da emekli olursunuz) ve vergi indirim hakkı almanız gerekli ...

1876 gün prim içerisinde askerlik süreleri dahil mi?

evet 1876 gün içerisine 540 gün askerlik dahil

haftaya malulen emekliliğimi sonlandırıp, vergi indirimi için başvurarak çalışmaya başlasam
ne zaman emekli olabilirim?

ayrıca 2008 den sonra emekli olacağım için
ABO benim maaşımı etkiler mi
yani 5510 nolu yasaya göre mi
yoksa eski 506 nolu yasaya göre mi kriterler geçerli olacak,
kısaca yeni bağlanacak maaşımın şimdikinden daha düşük olma durumu var mı?

officer

Son düzenleme:
@ahmet75
06/11/2017 tarihinde işi girmiş olduğunuzu farz ederek hesaplama yapıyorum. 4 yıl 9 ay 14 gün sonra emekli olursunuz.
20/07/2022 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.

NOT: Vergi indirimi hakkına çalışırken müracaat edebilirsiniz. İlk önce işe giriş sonrasın da vergi indirimi müraccatı..

Emekli maaşı hesabı için ise Editör arkadaşımın dediklerine kulak vermenizi rica ediyorum

@kenan45
Yüksek pirimle çalışmayacaksanız emekli aylığınız düşer. En az 3-4 bin TL bürüt maaşınız olmalı ki buna değsin ve kayıp olmasın.

Üst Alt