Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekliliğimle beraber iş görmezlik maaşı da alabilir miyim?

emre_26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar;

ben 2008 temmuzunda ef %21 kalp yetmezliğinden hastaneye yattım. tedavilerimin ardından kalbime ıcd (paker) takıldı, 2009 eylül ayına kadar hastanelerde tedavi gördüm ama şifa bulamadım şikayetlerimin devam etmesi sonucunda malulen emekli olabileceğimi söylediler. ben de sgk kurumuna başvurdum
en son 2007 yılında primim çalıştığım kurumdan yatırılmış ve 1800 günüm bulunmamaktaydı. ben de askerlik borçlanmasından yararlanarak 1800 günü tamamladım. sigorta başlangıç süremde 10 yılın üzerinde olduğundan dosyamı kabul edip antalya araştırma ve eğitim hastanesine sevk ettiler.
hastaneden raporlarım gönderildi tekrar beni bu sefer tıp fakultesine sevk ederek durum bildirir raporu getirmemi istediler bu raporuda sgk kurumuna götürdüm akabinde beni 15/01/2010'da aradılar ve emekliliğimin onaylandığını bildirdiler
pazartesi günü sgk ya gidip maaş servisine başvuracağım.

sizce ortalama ne kadar aylık gelirim olacak

ayrıca tıp fakultesinden kişisel başvurumla %100 iş göremez raporu aldım bu raporla ayrıca iş görmezlik maaşı alabilir miyim? alabilirsem nereye başvurmam gerekiyor ve takribi ne kadar maaş bağlanır?

sorunumu uzunca anlattığım için özür dilerim umarım sıkıntı vermemişimdir. cevaplarsanız çok sevinirim.

saygılarımla emre.

iş göremezlik maaşından ne kastediyorsunuz, geçici iş göremezlik mi, sürekli işgöremezlik mi?

Üst Alt