Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğin iptali halinde ne yapmalıyım?

Efecagan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Ben 4.evre meme kanseriyim.lenf bezlerine ve kemiklerime sicramis durumda.özel bir bankada çalışıyorum. Malulen emeklilik için universite hastanesinden sürekli ağır engelli %80 rapor verdiler.evraklarım kocatepe yüksek sağlık kuruluna gitti.bugün beni bankadan aradilar (raporluyum) Aralık 2015 te kontrol muayenesi şartıyla malulen emekliliğim onaylanmış. Bu ne demek oluyor? Aralıkta yeniden mi heyete girmem gerekiyor?4 ay sonra sen düzelmişsin deyip iptal ederlerse bankadaki işimi de kaybetmiş olacağım.hem emekli edip hemde beni işe yeniden almazlar.ne yapmamı önerirsiniz? Acil cevap verirseniz sevinirim

Kontrol tarihinden önce gidip sevk alacak ve hastaneye gideceksiniz.
Kontrolde malul olmadığınız şeklinde bir sonuç çıkarsa evet emekliliğiniz iptal edilir.
Sigorta süresi ve prim ödeme gün sayınızı bilmiyorum şayet erken yaşlılık emekliliğine şartlarınız yakınsa tamamlayarak vergi indirimi ile erken emekli olunabilir.

Sigorta başlangıcım 1989. 15 yıldır bankada çalışıyorum.sigortalılık süremi ve günlerimi tamamladım. 39 yaşındayım. 46 yaşımı bekliyorum. Cevabınızı göre işsiz kalabilirim.4 ay sonra kontrol olabilmem için daha emekli olmadan şimdiden hastaneden gün almaya çalışmam lazım. O zamanda iyileşmişsiz deyip %40 bile vermezse banka ise geri de almaz. Kontrol muayenesi zaten 4 ay sonra o kadar süre için emekli olup işsiz kalmaya degmez diye anlıyorum doğru değil mi?

%80 den bir anda %40 ın altına düşeceğine pek ihtimal vermiyorum ama yapacak başka bir şey de yok zaten başvurmuşsunuz emekliliğe ve kontrollü olarak onaylanmış emeklisiniz yani.
Yapacağınız şey kontrol muayenesine gitmek, sonuç olumlu olursa ne ala, olmaz da emekliliğiniz iptal edilirse bir süre için sigortalı bir işe giriş yaparak %40 ve üzeri raporla vergi indirimi almaya çalışmak olacak.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bankaya henüz şu tarih itibariyle malulen emekli olmak istiyorum diye dilekçe yazmadım. Sadece heyet raporu alabilmek için bankadan resmi yazı aldım. Bu durumda çalışmaya devam edebilirim değil mi

İlk mesajınızda rapor ve evraklarım Kocatepe Yüksek Sağlık Kuruluna gitti, emekliliğim kontrollü olarak onaylanmış diyorsunuz ancak şimdi ben emekli olmak için başvurmadım diyorsunuz, ben birşey anlamadım bundan...

Heyet raporu alabilmem için hastane çalıştığım kurumdan resmi yazı istedi.bankada hastaneden işgünü kaybını gösterir yazi istedi.rapor bankaya ulaştı kocatepe ye gönderdiler. Kontrollü emekli olabilir yazisi geldi.şimdi banka emekli olmak istiyorsan şu tarih itibariyle emekli olmak istiyorum diye dilekçe yazarsan emekli edebiliriz diyor.istemezsen çalışırsın diyorlar.yanlış mi anlatıyorlar anlamadım ki şimdi bende

Siz maluliyet tesbiti için başvurmuşsunuz baştan söyleyinsene şunu.
Ben yerinizde olsam bu şartlarda malulen emekli olmam, bir an önce vergi indirimi almaya çalışır ve erken emekli olurum. Bunda da kontrol olsa bile erken emekliliğin iptali malulen emekliliğe göre daha zordur.

Teşekkür ederim. Birkaç aydır bu konuları öğrenmeye çalışıyorum. Sanırım ben yanlış anlattim

Üst Alt