Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliliğin ne gibi dezavantajları var?

rivotril

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben malulen emeklilik tesbiti için sgk ya basvuruda bulunmustum.red cevabi gelince itiraz ettim.itiraz ettigim sirada hastanede yatiyordum( psikiyatri kliniğinde) taburcu olmama yakin dilekćeyi doktoruma verdim o da bana malulen emeklilik ciddi bir konu dezavantajları var imza yetkin olmaz kart alamazsın ehliyet alamazsın gibi dezavantajları var dedi.istersen iyice düşün öyle karar ver dedi dilekçeyi bana geri verdi.Klinikten poliklininiğe maluliyet için bilgi verdim dedi yani ben karar verdikten sonra sanirim heyete gireceğim.bana geri verdiği itiraz dilekçesi elimde kaldı onu ne yapmam gerek ayrıca maluliyetin ne gibi dezavantajları var bilmek istiyorum...

psikiyatrik olduğu için doktor doğru söylemiş malulen emekli olacaginiz icin kurum ehliyet gibi konuları görüp ehliyetinizi iptalini veya maluliyet durumunda olmadigina karar verip hastaneye sevk ede bilir emekli olduktan sonrada hic bir surette calis tir maz kurum şahsen piriminiz çok ise vergi indirimi ile erken emeklilik daha ideal

Diyelim ki malulen emekli oldum.Sonra da çalışmak istedim böyle olunca malulen emeklilik iptal oluyor.Sonrasında %70 vergi indirimi hakki ile emekli olabilir miyim

2190 gün primim var ilk işe giriş tarihi 25.10.2004 18 yıl 4000 gün mü gerekiyor

Emekli maaşı ile diğer kayıplar arasında bir seçim yapmak lazım maalesef.

Evet, malulen emekliliği iptal ettirip daha sonra şartlar oluşursa vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanılabilir. Bunun şartı (12 numaralı kriter):

2008_oncesi.PNG

Peki malulen emekli olupta iptal ettirdiğim zaman imza yetkisi olamama ehliyet alamama v.s bunlar kalkıyor mu Benim kafamda çok karıştı bu arada rahatsızlığım psikolojik olduğu için ne yapacağımı şaşırdım.Doktor beni emekli eder bundan kuşkum yok diğer türlü 9 yıl daha bekleyeceğim.belki malulen emekli olup toparlanırım diye aklıma geliyor.Sonra vergi indirimi hakki ile emekli olabilirim diye düşünüyorum.Sizlerin bir fikri varsa paylaşırmısınız...

Bu arada elimdeki itiraz dilekçesi ne olacak Doktor iyi düşün dedi dilekçeyi bana geri verdi.şayet vazgeçtim diyelim dilekçeyi sgk ya mı götüreceğim yoksa götürmesem de olur mu

Hayır. Bunların kalkması için ayrıca bir raporlar almanız lazım...

Vallahi, emeklilik kararı o kadar kişisel ki. Buna siz ve aileniz karar vermeli.

İtiraz dilekçesini işleme koymazsanız SGK'daki evrak öylece kalır. SGK'ya gitmenize gerek yok.

Üst Alt