Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvuru sürecim adım adım

whypinkfloyd

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, dün itibari ile malulen emeklilik için başvuru yaptım, bugün devlet hastanesinden randevu alıp heyete gireceğim, süreci an be an sizinle paylaşmak istiyorum.
Aranızda tecrübeli arkadaşlar ne kadar kaç ay süreceği hakkında bilgi de verirse sevinirim teşekkürler.
0cb6a1f05b.png

whypinkfloyd

Ortalama 1.5 ayı bulacaktır.olumlu sonuçlanması halinde 2. Ay itibariyle maaş bağlanacaktır.Basvurudan itibaren birikmiş aylık ile

benim şöyle oldu 7 ayın 27 sinde hastaneye gittim 8 ayın 3. de rapor çıktı 8 ayın 8. işleme girdi

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 2 (MALÜLLÜK) Gelen Evrak Kayıtlı 08/08/2019 11:04 AM
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 (4B-MYÖ) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 09/08/2019 12:32 PM
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Kayıtlı 15/08/2019 9:40 AM
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/09/2019 2:17 PM

2 aya yaklaştım daha kımıldama yok :)

1p3AXA.png

arkadaşlar son durum bu, bir yorumunuz var mı?

Kurul'dan sonra ÇAĞLAR ŞEKER/ KABUL yazıyor.

raporun çıkması sgk ya gitmesi 21 gün oradan sağlık kuruluna gitmesi gelmesi ortalama 40 gün bir aksilik çıkmazsa

kronolojiye bakarsak zaten kuruldan gelmiş tekrardan sgk'ya öyle güzüküyor ve yanında /kabul yazıyor bilginiz var mı?

whypinkfloyd
Kardeşim dosyan halen saglık kurulunda görülüyor,kabul yazısına gelince dosyanizı teslim alındığini temsil ediyor.
Bu arada sana tavsiyem,sık sık muratpaşa 3.emeklilik servisini gerek tlfonla gerek bizzat giderek dosyanizi takip edin,
Benim ara karar icin istedikleri dosyayi hastane kargo ile teslim etmesine ragmen adı geçen kurul dosyamı arada kaybetti ve bende o dönemde Bimere durumu bildirmistim.
Dosya ile ilgili tekrar aradigimda bimere senmi sikayet ettin dediler ve bana ret karari verdiler,
Ve şuan beş senedir onlarin vurdum duymazliklari sebebi ile mahkeme kapilarinda sürünüyorum.
Yani sana diyecegim dosyanı takip et.

09/07/2019 SEVK İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 (4B-MYÖ) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 09/07/2019 4:15 PM

Tarihinde muracat ettim 29\07\2019 da muaynemi olup yolladım

15/08/2019 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/09/2019 2:17 PM

Usteki tarihte bir girdi sgk sağlık kuruluna dosyam 1.5 ay sonra oradan çıktı

02/10/2019 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) Giden Evrak Kayıtlı 02/10/2019 11:48 AM

sonrası köşe kapmaca bak

02/10/2019 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 2 (MALÜLLÜK) Gelen Evrak İade Edilmiş 02/10/2019 1:09 PM

14628529 02/10/2019 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ESENYURT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 14/10/2019 9:12 AM

14628529 02/10/2019 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 (4B-MYÖ) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 16/10/2019 9:31 AM
,
15768899 16/10/2019 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 3 (4B-MYÖ) Giden Evrak Kayıtlı 17/10/2019 8:48 AM

Yakınsa kontrol et benim yakın ama muracat kısmında bir arkadaş oturuyor anlayışsız kusura bakmasın kimse aslında engelli bir arkadaşımız ama dert anlatamıyorsun buronun sistemine değil DYS evrak sstemiine bakıp dosya merkezde diiyor başından sağıyor bekleyeceğiz malesef sağlık buro işlemlerinde çok bekledi dosyam 1.5 ay tam

Ben engelli emeklilik icin 2108 kasim ayinda raporu aldim hemen islemlere basladim ama hala emekli olamadim evraklar bi oraya bi buraya gidip geliyor 1 yil olacak nerdeyse

Bahadırdr

2018 mi dedin hata var telefon et burada bir başlıkta telefon numarası var onu bul 5.5 ay diye biliyorum 6 ayı gememiş şimdiye kadar

Allah yardımcımız olsun ...bende bu takip sürecinde nekadar zor bir iş olduğunu anladım...Nitekim aynı kurumda ,aynı serviste ve odada bulunan 3 kişiden de sorduğum soruya 3 ayrı cevap verilmesi konunun nekadar vahim olduğunun göstergesiydi benim için ve hala devam ediyor...Kurul aşamasındayız

Maliyeden 4 ayda sagkik kurulundan 3 ayda sonuc geldi ama kurumdanbyazi yazilip evrsk gitmesi ve gelmesi icin de 15 er gunden 2 ay da ekstra zaman gitti sonra emeklilik onayi yazisi 20 gun ayrilma onayi 20 gun ve ayrilip emeklikik islemleri icun de 2 aydir bekliyoum bu arada da yanlis evraklarin iptali icin ugramalarim falan .Sabir imtihani diyorum artik.

KARDIYOLOJI HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYON OLMUŞ %10 toplam %64

NEFROLOJI HT , KBY ÜRE 46 , KREATİNİN 1,38 (04.07.2011) ÜRE 66 KREATİNİN 1,42 MG /DL GFR CKD EPİ 57,99 ML /DK EVRE 3 KBY MD % 50 toplam %50

Kardiyolojiden %64 özür oranım olduğu halde maluliyet cetveline göre işgücü kaybının %60 kaybetmediğinizden maluliyet başvurunuz red edilmiştir dendi

3 yıl + askerliği ödeyip 3600 günde olacaz artık %82 rapor var ama metrobuse bedava biniyoruz
OturanBoğa bu konuda sgk ya itiiraz edeyim mi senin düşüncene güveniyorum yoksa uğraşma 3 yıl daha ödemi dersin 2200 günüm var 2001 giriş

Beylikduzu,
Kardeşim imkanın varsa askerlik borclanmani yap,3600 ile emekli ol.
Benim %85 raporum var benide malulen emekli etmediler 5 senedir mahkeme kapilarinda hastane koridorlarinda süründürülüyorum,yok adli tıptı vs gibi.
Bunlarla uğraşiya girme,3600 ile borlanmani yap ver dilekceni çık işin içinden.
Bana yol gösteren biri olsaydı kesinlikle malulen yoluna başvurmazdim.
Bian önce emekli olmaya bak.

Mehmet005

askerlik yetmiyor ortalama 3 yıl daha yatırmam lazım öyle yapacam mecburen primler yükseldi zorladı gss 78 tl isteğe bağlı prim ödersen 300 tl ye geliyor buda haksızlık aslında

Malülen emeklilik 18 yaş altı çalışma ve prim

Merhabalar,
Malülen emeklilik başvurusu yaptığımda, sigortalılık başlangıç tarihim 18 yaşımdan küçük olduğu ve 2020 temmuz ayı gibi sigortalılık dolacağı gözüküyor.
yani 2009 Eylül'de işe girdim
2010 Temmuzda 18 yaşına giriyorum,
2009 eylül ile 2010 Temmuz arasında 60 gün prim farkı var yani o günler sayılacak mı?
ve ayrıca 18 yaşımı 2010 temmuz'da dolduracağım için sayım 2010 temmuzdan sonra yapılacağından, 2020 temmuz' sonrası sigortalı gözükmem gerekiyor mu 10 yıl sigortalılık gözükmesi için?
yardımcı olursanız sevinirim OturanBoğa

Beylikduzu
Kardeşim, sgk'na çıkan sonuç için henüz bir itirazda bulunmadıysan,ilk itirazını yap ve dosyanin yüksek Sağlık kurulu tarafından incelenmesini iste,dosyan ankara sağlık yüksek kurulunca incelenir ve karara bağlanır.
Senin bu süreci yaparken bir kaybin olmayacak,bakalim ordan sonuç ne çikacak.

neden itiraz edeyim ki? 18 yaşını doldurmamışım ilk girdiğimde, boşuna itiraz olur yani. kanunlar bu şekilde çalışıyormuş.

Mehmet005

Teşekkür ederim deneyeceğim ama bu günleri olumlu çıkacağını sanmıyorum bu yaşa takılma olayı var tamamlayabilsem 3600 günle olmak daha avantajlı ama 1400 gün var daha o zmana kadarda zaten diyalize başlama ihtimalim var

adam gençliğinden beri bilet alırmış birşey çıkmazmış Adama 70 yaşından sonra piyango vurur adamda bu yaştan sonra parayı ne yapacam diyip umumi tuvalet açar

O misal adamın çocukları zengin olmuş bende maaş bırakacak kimsede yok :)

Beylikduzu
Kardeşim şayet diyalize bağlanma durumun varsa bu durumda bildigim kadariyla malulen emeklilik hakkini hemen veriyorlar.

Mehmet005

inşallah diyaliz seviyesine gelmem malulde olmam , diyetime tedavime olabildikçe dikkat ediyorum çünki annem dyaliz hastası ne kadar zor birşey biliyorum

Sistemin hatasıda bu insanları hastalıkları konusunda kötü yola teşvik ediyorlar , yıllarca diyaliz hastaları emekliliğim gitmesin diye nakil listesine girmedi , şeker hastaları emekli olayım diye hastalıklarını kötüleştirdi

Normalde %64 kardiyolojiden raporum var ablasyon olmama ragmen ritim bozuklum iğleşmedi kalp pili düşünülüyor ama şu an için idare et sınırdasın ne kadar geç takarsak iyi dedi doktor taktırmadım

sistem hatalı boşver hasta olan kişiye 1000 tl maaş için uğraştırır bir belediye başkanı kendine bağlı iştiraklerden bile maaş alıp 3 veya 4 maaş alır bunu siyaset için demiiyorum hanki partiden olursa olsun bu olay adil değil veya kamuya ait iştiraklerin müdürlerinin yönetim kurullarının aldıkları maaşlar

Üst Alt