Selçuk Üniversitesinde engelli kadroda memur olarak çalışmaktayım. Malulen emekliliğe başvurdum. 2 ay sonra cevap olarak 5510 sayılı kanunun 25. maddesi 1. fıkrası uyarınca malul olmadığına karar verilmiş olup, itiraz etmesi halinde Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunca incelenmesi için talepte bulunabileceği hususunda bilgi edinilmesini arz ederim. demiştir.
BİR ANORMALLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
5510 SAYILI KANUNUN 1. FIKRASI ''Ancak sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malulluk aylığından yararlanamaz.'' demektedir. MADDE DOĞRUMU ARKADAŞLAR BİR KONTROL EDİN SİZDE?
BUNA GÖRE;
ilk işe giriş tarihim: 30/04/2008 4/A Sigorta 1311 gün prim
Engelli raporu aldığım tarih: 01/01/2016 %58 sürekli ruhsal
Memuriyete giriş tarihim: 24/11/2017 4/C 1015 gün prim
BENİM ANORMALLİK OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM DURUM ŞU;
BEN İLK DEFA 2008 YILINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. ENGELLİ RAPOR TARİHİM 2016. KAMUYA MEMUR OLARAK 2017 YILINDA BAŞLADIM. MADDEDE İLK DEFA ÇALIŞMAYA BASLADIGIM TARIH OLAN 2008 YILINDAN ONCE HERHANGİ BİR RAPORUM VB. YOK.
BENDEMİ BİR SORUN VAR. SGKDAMI? AYDINLATIRMISINIZ. İTİRAZ YAZACAĞIM.
BİR ANORMALLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
5510 SAYILI KANUNUN 1. FIKRASI ''Ancak sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malulluk aylığından yararlanamaz.'' demektedir. MADDE DOĞRUMU ARKADAŞLAR BİR KONTROL EDİN SİZDE?
BUNA GÖRE;
ilk işe giriş tarihim: 30/04/2008 4/A Sigorta 1311 gün prim
Engelli raporu aldığım tarih: 01/01/2016 %58 sürekli ruhsal
Memuriyete giriş tarihim: 24/11/2017 4/C 1015 gün prim
BENİM ANORMALLİK OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM DURUM ŞU;
BEN İLK DEFA 2008 YILINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. ENGELLİ RAPOR TARİHİM 2016. KAMUYA MEMUR OLARAK 2017 YILINDA BAŞLADIM. MADDEDE İLK DEFA ÇALIŞMAYA BASLADIGIM TARIH OLAN 2008 YILINDAN ONCE HERHANGİ BİR RAPORUM VB. YOK.
BENDEMİ BİR SORUN VAR. SGKDAMI? AYDINLATIRMISINIZ. İTİRAZ YAZACAĞIM.
Son düzenleme: