Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum 5510 25. maddesinin 1. fıkrasından reddedildi!?

gencural

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Selçuk Üniversitesinde engelli kadroda memur olarak çalışmaktayım. Malulen emekliliğe başvurdum. 2 ay sonra cevap olarak 5510 sayılı kanunun 25. maddesi 1. fıkrası uyarınca malul olmadığına karar verilmiş olup, itiraz etmesi halinde Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunca incelenmesi için talepte bulunabileceği hususunda bilgi edinilmesini arz ederim. demiştir.

BİR ANORMALLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

5510 SAYILI KANUNUN 1. FIKRASI ''Ancak sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malulluk aylığından yararlanamaz.'' demektedir. MADDE DOĞRUMU ARKADAŞLAR BİR KONTROL EDİN SİZDE?

BUNA GÖRE;
ilk işe giriş tarihim: 30/04/2008 4/A Sigorta 1311 gün prim
Engelli raporu aldığım tarih: 01/01/2016 %58 sürekli ruhsal
Memuriyete giriş tarihim: 24/11/2017 4/C 1015 gün prim

BENİM ANORMALLİK OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM DURUM ŞU;

BEN İLK DEFA 2008 YILINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. ENGELLİ RAPOR TARİHİM 2016. KAMUYA MEMUR OLARAK 2017 YILINDA BAŞLADIM. MADDEDE İLK DEFA ÇALIŞMAYA BASLADIGIM TARIH OLAN 2008 YILINDAN ONCE HERHANGİ BİR RAPORUM VB. YOK.

BENDEMİ BİR SORUN VAR. SGKDAMI? AYDINLATIRMISINIZ. İTİRAZ YAZACAĞIM.

Son düzenleme:
senın gunu 4360 gun doldurman lazım hemen emeklı olunmuyor nereye emeklı olmak mı saka gıbısın valla 10 sene calısman lazım belkıde daha fazla

Kardeşim malülen emeklilik yolun açık. İlerde birgün "özel"de çalışmak istersen eğer çalışırsan emekli maaşın kesilir.

Malülen emeklilik için 1800 gün prim yeterli(SSK ve EMEKLİ SANDIĞI)

Ben engellı emeklılıgınden bahsetmıyorum. 15 yıl o. Malulen emeklılıkten bahsedıyorum.

Hımm senin rapor %60 altında olduğu için sanırım malülen emekli olamazsınız.

Kamuda çalışan olarak emekli olmak için sanırım 5400 iş günü gerekiyor toplam prim.%57 rapor ile üçüncü derece den emekli olursun.malülen emekli olmak için en az yüzde atmış raporlu olmak gerekir

Ilk defa calısmaya basladıgım tarıhten once raporum yok. Sgk hata yapıyor sankim.

gencural

2017 yılında kamuya girişinize göre hesaplanmışsa eğer hesap doğru. Çünkü "engelli" olarak atamanız yapılmış ve siz bu raporuda 2016 yılında almışsınız.

Büyük ihtimalle SGK halen veya enson KAMU'da görev yaptığın tarihe göre böyle bir uygulama yapılıyor da olabilir. Hitap Hizmet Dökümünde ilk atama tarihi engelli olarak atamanın yapıldığı kayıtlımı.

sgk ilk defa işe giriş tarihim olan 2008 yılını baz alması gerekmezmı. 2008 yılından 2015 yılına kadar ozel sektorde 4/A Hızmetinde calıstım

Hitap'nda kayıtlı mı? Hitap ta bişeyler yazabilir. Bu arada hastalığınız "ruhsal" yazmışsınız tek bir hastalıktanmı %58 oran.

e devletten hitaba girdim özel sektörde kamudaki hızmetımde kayıtlı. tek hastalık%58

Engel oranınız %58 olduğu için malül olarak değerlendirilmemişsiniz, malül olarak sayılmanız için malülen emeklilik dilekçesini verdiğinizde sizi hastaneye sevk ederler hastane %60 üstü vermez ise malül sayılmazsınız ve normal engelli emekliliğine göre işlem yapıyorlar. Sizde de böyle olmuş bu şekilde emeklilik içinde 4680 günü tamamlamanız gerekir. Aslında asıl olan şu devletin emekli maaşlarını ödeyecek bütçesi yok, cari açık fazla emekli etmemek için elinden geleni yapıyor sanırım.

@gencural

bende hemşireyim devlet memuruyum malulen olmak istiyorum siz hangi aşamadasınız bilgi alabilirmiyim

@gulsah33 ilk sgk başvurdum red geldi. sonrada yüksek sağlık kuruluna başvurdum. sonucu beklıyorum. numaranızı yazın haberleselım sureklı

Memuriyette sigorta başlangıcın sayılmaz sigortaya yatan gün kadar geri gidersin yani 2017 de memur olmuşsun 1300 gün geri gidersin o zamanda memuriyette birleştirmeyle 7 yılın olmuş gibi olur ..
memuriyette maluliyet için çalışamaz raporu alacanki oda zor senin raporun tamam ama 5510 sayılı kanuna göre senin 16 yıl çalışmışlığın olması lazım
burda yanıldığın nokta ssk ile 657 yi karıştırma 657 farklı... zaten 16 yıl ile emekli olduğunda bile eğer engelli olarak atanmadıysan zaten yine malul emeklisi olacaksınız.
aşağıdaki tabloda ssk için sene gün memur 657 için sene lazım .... karıştırılan nokta bu yani aşağı yukarı memurluktan emekli olmak istiyorsan 9 yıl daha çalışman lazım
haa birde şu var 2008 sonra 657 değişti ben biraz eski memurum bizde yok ama sizler 4320 gün dolar işi bırakır seneyi bekler ve müracat edersen yanılmıyorsam buda oluyor..

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.

Üst Alt