Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurum beş aydır sonuçlanmadı!?

ozi07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
malülen emeklilik 5 ay oldu başvuru yaptım daha sonuçlanmadı normal mi

2 aydır sağlık kurulu büro amirliğinde bekliyor

İstanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü sağlık kurulu büro işlemleri servisi (maluliyet)17/03/2023
Dys evrak takipde en son bu gözüküyor

ataksik yürüyüş (düz zeminyokuş aşağı yukarı merdiven tutunmadan inip çıkamıyorum dismetri disdiakonezi konuşma bozukluğu spazmadik distoni koah seviyesini bilmiyorum

Son düzenleme:
Sürecin uzunluğu kısalığı konusunda yorum yapacak bilgiye sahip değilim. Ama 5.5 ay bana çok uzun süre geldi.

DYS'den zaten takip ediyorsun ama dosyası kaybolan biri vardı forumda gördüğüm arayıp sormasa yıllarca bekleyebilirdi.

İmkanın varsa kuruma bizzat gidip sorabilirsin, ALO 170'ten sorabilirsin dosyanın ne durumda olduğunu. En güzeli Cimer, Cimerden yazınca en geç 15 gün içinde istediğin bilgiyi veriyorlar.

5.5 ay uzun süre, EYT için iş yoğunluğu, emeklilik işlemlerinde yığılma olacağı konusunda ve dolayısıyla bazılarının emeklilik işlemlerinin 2024 e bile kalabileceği konuşuluyordu. İşte o haberlerde bir yönetmelikten bahsediliyordu. Bunu da kuruma bir sor istersen, haber aşağıda;

AVANS SİSTEMİ DEVREYE SOKULABİLİR Mİ?

EYT’lilerin aylık bağlama işlemlerinin çok uzun sürelere yayılması ve bunun sonucu mağduriyetlerin oluşacağının öngörülmesi durumunda; Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde öngörüldüğü şekilde, aylık bağlanmasına hak kazandığı anlaşılan sigortalıya ilerdeki alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenebilir. Avans miktarı her üç ay için, net asgari ücretin üç katını geçmemek üzere ödenebilir.

Kısaca emeklilik başvurusu 3 ay içinde sonuçlanmayan sigortalılara avans ödemesi yapılabildiğine dair haberler var.

İnş. güzel haberler alırsın.

sağlık kurulu büro işlemlerim yaklaşık 2 haftada sonuçlanmıştı, buradaki işlemlerin eyt ile pek alakası yok bence, eyt ile ilgili olan bölüm emeklilik işlemleri bölümü, cimere yazmakla iyi yapmışsın, bulunduğun ildeki sgk sağlık kurulu binası yakınsa, gidip sormak da faydalı olabilir.

Shadow007

bugün dys evrak takibinde red olduğunu öğrendim itiraz etsem faydası olurmu

Umutsuzluk yaşamanı istemem ama genelde red kararı onaylanıyor.Ysk da aynı kararı veriyor.Ben Ankara'da elden teslim ettiğim halde 4.5 ay surmus tu itiraz dilekçeme cevap gelmesi.Tabi ki sonuç ne oldu.Kocaman bir Red

erkandomur
2019/9ay 2022 yılına kadar malülen emekli maaşı aldım kontrolde maaşı hastalığın yeterli değil diye kestiler itiraz ettim yine red geldi tekrar başvurdum yine red itiraz edicem gene red olursa mahkemeye giderim

ysk itiraz etmeden dava açılır mı

ozi07
genelde sağlık kurulundan red çıktığında itiraz edince yine red veriyorlar diye çok rastladım, mahkemeye gideceksen ikinci kez red alıp gitsen daha mantıklı olur. hatta mahkeme için iki red alıp gitmek lazım diye sitede bi yerde okumuştum.

malülen emeklilik sonucuna bakmak için dys evrak takibine baktım istanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü genel sağlık sigortası giden evrak kayıtlı diyor ne alaka anlamadım bilgisi olan varsa paylaşırmısınız

Eğer 2. kez yine Ret gelir ve mahkemeye verirsen bir kaç yıl mahkemelerde uğraşılır. Bir de üstüne en az 2 kere daha hastaneden rapor almak zorunda kalıyorsun.

Bence hiç mahkemeye verme ve 1 yıl bekle ve önümüzdeki yıl yeni rapor alıp şansını dene.

Bu daha kolay çözüm.

:

(Benimde 3 yıl önce emekli oldum. 1 yıl maaş aldım. 2. yıl kontrol muayenemde yetersiz oran ile maaşım kesildi. Hiç itiraz etmedim. 1 yıl bekledim. Geçen yıl yeni rapor aldım ve yine %60 ile emekli oldum).

Eğer itiraz etseydim şu anda halen mahkemelerde uğraşıyor olacaktım ve en az 2 kere daha hastaneden sağlık raporu alacaktım. Boşuna uğraşmış olacaktım.

Dediğim gibi... Hiç itiraz etmeyin ve 1 yıl sonra yeni rapor alın. Çok daha az uğraşırsınız. Mahkemeye verseniz zaten her halükarda 1 yada 2 yıl zaman geçecek.

ŞİMAL YILDIZI
170 arayıp başvuru takib numarası aldım dün gece gelen cevap maaşınız bağlandığı zaman size haber verilecek diyor

Üst Alt