Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum işe engelli olarak başladığım gerekçesiyle reddedildi!?

akkaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

05.12.2013 tarihinde malülen emeklilik işlemleri için başvuru yaptım.2 üniversite hastanesi (Cumhuriyet,Erciyes) sürecinden sonra sgk bana 22.07.2014 tarinde basvurumun olumsuz olduğunu bildirdi .Sgk nin tarafıma gönderdiği metin aşağıdaki gibidir:

Genel müdürlüğümüzün 24.02.2011 tarih,1330442 sayılı yazıları ile 506 sayılı kanunun Malüllül sigortasının 53. maddesi ile ilgili 53/a fıkrasına göre malul sayılmış iseniz de anılan kanuna tabi işyerine maluliyetinizi gerektiren arıza ile girdiğinizden ,anılan kanunun 4958 sayılı kanunun 33.maddesi ile değişik 53.maddesinin B fıkrası ve (5510 sayılı kanunun geçeci maddesi) hükmünce sigorta yardımlarından faydalanmanın mümkün görülmemektedir.

Tarafınıza yaşlılık sigortası yönünden aylık bağlanabilmesi için 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirmeniz gerektiğini bilgilerinize.

Bana gelen cevap bu.
Rahatsızlığım gözlerimden. Askerlik yapmadım. 85 yılında sigorta başlangıcım var. Ben bu rahatsızlığımı 2007 de aldığım raporla öğrendim. prim günüm 1850 gün.

Ben ne yapmalıyım yada neler yapabilirim. Bu durumda kusurlu olan ben miyim. Sizlerden bi çıkış yolu istiyorum. Beni malül sayyorlar ama işte çalışmam buna engel diyorlar.

kolay gelsin iyi çalışmalar.

mevzuatı incelediniz mi? Sigortalılık süresi yeterli gelse de 1850 gün yeterli değil olarak biliyorum...

Yani diyor ki sen işe girdiğinde zaten malul derecesinde idin şimdi de malulen emekli olmak istiyorsun diyor. SGK da olmaz diyor.. Siz ilk işe girişinizde engelinizin %59 ve aşağısında olduğunu belgeler iseniz malulen emekliliğiniz onaylanır.
Ayrıca ssk ya yazılı olarak itiraz edin ilk işe girdiğimde engelli değildim engelim 2007 yılında başladı malulen emeklilik işlemimin yeniden değerlendirilmesi ni istiyorum diye bir dilekçe yazın yollayın bakalım

Askerlikten muaf olmanızı sağlayan şey bugünkü maluliyet durumunuz muydu? Yani, bugünkü görme kaybınız askerlikten muafiyet muayenesinde de aynen var mıydı? Yoksa görme kaybı zamanla ilerleyip malul sayılmanızı gerektirecek düzeye mi ulaştı?

Askerlik yapamam yine gözlerimden kaynaklı. Yani ozaman vardı rahatsızlığım.

İse girmeden önce maluliyet %59 un altında olduğunu belgelere imkanım yok.zaten rahatsızlığın ciddi boyutta olduğunu 2007 de öğrendim.

Bu durumda malulen emekli olmanız mümkün görünmüyor.

yapacak birşey yok malesef sigorta başlangıcı eski oldugu vergi indiriminiz var ise pirimi 3600 tamamlayıp emekli olursunuz yıl yeterli fakat pirim eksik

Üst Alt