Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum ne durumda?

De-Kont

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar temmuzda malulen emeklilik için başvurdum,SGK nın sitesine bakınca işlemler aşağıdaki gibi.Dosya Bursa dan bulunduğum ilçeye gönderilmiş gözüküyor.Bursa dan Ankaraya gitmesi gerekmemezmiydi olumlu olsaydı ? şu durum da red kararımı çıktı acaba ? SGK yı aradım evrak henüz bize gelmedi dedi.

8626781 26/07/2018 MALULİYET SEVK TALEBİ BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET VERME SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede Taranmamış evrak: EDREMİT SGM[Kayıt İçin]

9923457 07/08/2018 MALULEN EMEKLİLİK BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET VERME SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede Taranmamış evrak: BALIKESİR EDREMİT MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ [Kayıt İçin]

10798657 16/08/2018 MUSA ESERLİ BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET VERME SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 16/08/2018 1:50 PM

1176694 15/09/2018 MUSA ESERLİ BURSA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BURSA BÖLGE SAĞLIK KURULU Giden Evrak Kayıtlı 15/09/2018 9:43 AM

11345283 18/09/2018 KARAR DOSYASI BALIKESİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET VERME SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede Taranmamış evrak: BALIKESİR EDREMİT MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ[Kayıt İçin]

Artık dosyalar Bölge Sağlık Kurullarında karara bağlanıyor. Anakaraya gönderilmiyor. Sağlık Kurulları listesi aşağıdaki gibi olup 2 tane daha açılacaktır.

KURUM SAĞLIK KURULLARI BAĞLI BULUNAN İLLER
Adana Adana, Hatay, İçel (Mersin), Osmaniye

Ankara Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Kırşehir, Zonguldak, Karabük, Yozgat, Elazığ, Kars, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Ardahan

Antalya Antalya, Isparta, Burdur

Bursa Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale

Eskişehir Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar

Gaziantep Gaziantep, K.Maraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman

İstanbul İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli

İzmir İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla, Denizli

Kayseri Kayseri, Nevşehir, Sivas, Malatya

Kocaeli Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu

Konya Konya, Niğde, Aksaray, Karaman

Samsun Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum

Trabzon Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzinca

ASGOKCE

cevabınız için teşekkürler.
"KARAR DOSYASI" yazdığına göre olumlu yada olumsuz sonuçlanmış mı demek mi oluyor ?

De-Kont kardeşim bende 24/06/2018 de malulen emeklilik için başvurdum Malüliyet Tespiti 11501. Benim TC yazdı 1 Aydır tık yok. Bizim kadersizliğimiz araya Kurban bayramı ve Zafer Bayramı girdi doğal olarak evrak yığılması oldu sanırım.

Bağlı olduğunuz SGK Maluliyet servisini arayıp sorun

Koca usta

e devlete giriş yapıp,arama kısmına dys yazın,sosyal güvenlik kurumu DYS evrak takip diye çıkıyor ordan tıklayıp baktınızmı ? ne yazıyor son durum ?

Engelli emekli Bağkur dan mı SGK statüsünden mi emekli olacağım ?

Arkadaşlar selam.Malulen emeklilik için başvurum red geldi,itiraz vs uğraşmak istemiyorum.
Şu an %73 sürekli raporla vergi indirimi için başvuru yaptım.

1989-2001 arası 822 gün SGK
2001-2004 arası 1239 gün Bağkur
2007-2018 arası 339 gün SGK
yani toplamda 2400 ödenmiş günüm var

Şu an tekrar SGK girişi yaptım ve daha önce aldığım %73 sürekli engelli raporuyla vergi indirimine başvurdum.Merak ettiğim vergi indirimim %60 üstü onaylanırsa 15 yıl 3600 gün ile SGK dan mı emekli olacağım yoksa 15 yıl 3960 gün ile Bağkur dan mı emekli olacağım ? yani daha 1200 gün mü prim dolduracağım yoksa 1560 gün mü doldurmam gerekiyor ? 1992-1993 arası 450 gün askerlik borçlanmasinida ödeyeceğim emeklilik yaklaşınca ! Son 3.5 yıl primlerin tamamının sgk prim günü olmasımı gerekiyor sgk dan emekli olabilmek için ? Benim son 3.5 yıl primi ne bakarsak 1089 gün SGK olmuş olacak ?

Son düzenleme:
De-Kont

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olacak. Yani 339 olan son ssk primlerinizi 1261'e tamamladığınızda ssk statüsünde emekliliği hak edeceksiniz. Aldığınız vergi indirim hakkı size erken emekliliği getirecek (15 yıl 3600 gün).

Eğer fazlası Bağkur olursa, bu durumda 15 yıl 3960 güne tabi olursunuz. Ama bu statüde emeklilik için emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gidip yeterli oranda rapor almanız gerek (elde ettiğiniz vergi indirim hakkı burada işe yaramaz)

Peki 1992-1993 arası 450 gün askerlik borçlanmasını ödediğimde son 3.5 yıl priminden sayılıyor mu ?@OturanBoğa

Aradan 2 yıl geçmiş,benim gibi hem bağkur hem sigorta kolunda primleri olup emekli hesabı yapan arkadaşlara net bilgiyi ,1 hafta önce emekli olan biri olarak verebilirim.

Bağkur günlerim 1261 günden az olduğu için son 3.5 yıl sgk şartı aranmadı,toplam 3600 günü tamamlayarak emekli oldum.İlçedeki sgk aynen sayın @OturanBoğa arkadaşımızın dediği gibi hesap yaptı ve bu temmuz ayında emekli olabileceğimi söyledi,il sgk ya gidip danışmasaydım boş yere daha 6 ay sigorta ödeyip geç emekli olacaktım.Bu durum çoğu kişi tarafından benim gibi eksik-yanlış biliniyor.

Üst Alt