Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurum red edildi! Ne yapabilirim?

Grade

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Malulen emeklilik için başvurdum ve yüksek sağlık kuruluna itiraz etmeme rağmen ret edildi. 1 yıl kadar önce başvurup bir türlü netice alamadığım ve bıkıp ara verdiğim bir süreçle ilgili yardımınızı rica ediyorum.
Öncelikle aktif olarak hala çalışmaktayım ve işyeri sahibiyim. Aşağıda ayrıntılarını paylaşacağım önceden de sigorta primim var. Bağkurlu olarak başvurduğumda prosüdür değişiyormu?. Bağkurlu malulen emeklilik başvurusu başvursa bile kabul edilmiyormu yada hem malulen hemde özürlü erken emeklilik şartlarına tabimi?.
11.12.2012 tarihli %73 oranında ve tanı olarak; her ikiayağımda. Herideter Trombofili+Derin Ven Trombozu, Derin Venöz Yetmezlik, Bileteral Staz Ülseri raporu verdiler. Benim rahatsızlığım aslında 2001 yılından itibaren başladı ve genetik olarak doğuştan gelen kandaki Faktör 5 Leiden eksikliği ile gösterdi ve kronik hastalık olarak tanımlanıyor.
Her iki ayağımda ve staz ülsere sebep olan ayrıca diğer adı Post Flebitik Sendrom diye de geçer, 1 yıl önce malulen emeklilik için başvurduğumda kabul edilmedi akabinden yüksek sağlık kuruluna da SGK dan başvurup itiraz ettim bir netice alamadım.

SSK Griş tarihim: 02-1999
SSK Prim : 3004
Bağkur giriş : 09-2012
Bağkur Prim : 3 yıl 1 ay 24 gün ve devam ediyorum
Doğum Tarihim : 03-1979

Şu an özürlü erken emeklilik için başvurmak istiyorum ama önce size bir danışayım dedim.
Son başvurumda SGK ya gidip sağlık kurulu raporunun aslının resmini de çektim orada rahatsızlığım yazıyordu.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

----
Bana gelen dilekçede 5510 sayılı kanunun 25. maddesi gereğince denilip çalışma gücü ve meslekte kazanma kaybı oranı %60 ı kaybetmediğinizden malul sayılamayacağımı diye tarafıma yazı gönderdiler.

Son düzenleme:
Vergi muafiyetinden faydalanıp erken emekli olabilirsiniz diyecektim ama sizin rahatsızlığınız sonradan olma değil yani işe başlamadan öncede varmış sgk şart işe başladıktan sonra hastalık nedeniyle çalışmaz olmak

Doğuştan engellilerde bağkur kabul ediyor ama ssk kabul etmez
bağkur gün sayısına bakacaksınız emekli olamk için ssk geçersiz oluyor.
ÖRNEĞİİN BEN 1994 GİRİŞLİYİM BAĞKURDAN 75 DOĞUMLUYUM
18 YIL PRİM ÖDEDİM VE %60 RAPOR İLE EMEKLİ OLDUM 2012 YILINDA
HALA ÇALIŞTIĞIM İÇİN %10 MAAŞIMDAN KESİNTİ YAPIYORLAR

Son düzenleme:
Grade

Önce hizmet birleştirmesi yapın.Şu anda bağkurlu çalıştığınız için vergi indirimine gerek yok.
Bağkurdan 1261 gün prim yatırdıktan sonra (3,5 seneye tekabül ediyor,sizin 5 ayınız kalmış) kuruma erken engelli emekliliği için başvuru yapın.Sizi hastaneye sevk edecekler.Raporunuzu alıncada emekli olabilirsiniz.
Yalnız bu olay malülen emeklilik değil,28.Maddeden engelli emekliliği olacak.Yanılgıya düşmeyin.

Benim kanımdaki genetik rahatsızlık 2001 yılında ayağımda hasar verince teşhis edildi. Sadece post flebitik sendromdan gelmesi gereken %70 ama genede dediklerinize göre malulen emeklilik için değil engelli emekliliği için başvurmam mı doğru oluyor ?.

Ayrıca 1 soru daha sorsam rica etsem. Araç alabilmek için rapor alabilirmiyim bu hastalıkla sizce, hiç bir bilgim yok.

Evet 28.madde engelli emeklilik için başvuru yapacaksınız.
Araç için,özrünüz ortopedik değilse %90 veya üzeri bir rapor lazım
Eğer özrünüz ortopedik ise raporunuzda "H Sınıfı Ehliyet Alabilir,Otomatik Vites/Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" diye bir ibare olması lazım.

Bir arkadaşım 1 sene kontrollu malulen emekli oldu kontrol muayenesinden sonra malulen emekliliği iptal oldu.Yüzde kaç aldı herhangi bir oran belirtilmedi.Benim tavsiyem üzerine erken emekliliğe başvurdu bu seferde Ankaranın onayı ile %80 aldı.Yine bir sene kontrollü verdiler.Arkadaşım [FONT=arial]Nazofarenks kanseri resmen işkence cektiriyorlar adama.3 ay Ankaradan raporun gelmesini bekledi her seferinde aynı dert en azından 2 sene kontrollu ve sürekli verseler .[/FONT]

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, evet söylediğiniz hesaba göre 5 ayım var ama; 28. madde,

Madde: 28
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

Bu durumda benim oranım %60 üzeri çıkarsam 15 yıl ve 3960 prim gününe tabi olmuyormuyum?. Yani bu durumda şimdi başvurmam daha doğru değilmi?. Bilgilendirirseniz rica edecem.

hastamında psikiyatriden %70 ağır engelli ve sürekli ayrıca akli dengesi olmadığı için raporumuz olmasına rağmen kocatepe red etti.ysk kuruluna itiraz ettim oradada aynı sonuç geldi:(

Grade

maalesef %60 üzeri alsanız bile sgk %40 ila %59 arası oran verecek çünki ilk %60 ve üzeri maluliyette almadığınızdan size yazdım dikkatli okumamışsınız.

Merhaba arkadaşlar, son durumda bekleyip zamanı gelince 28. maddeye göre başvurumu yaptım son durumu ise bu,

Sıra No Tarih Birim İşlem
1 06.05.2016 ADANA SGİM ÇUKUROVA SGM EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 06.05.2016 ADANA SGİM ÇUKUROVA SGM EVRAK SERVİSİNE
3 06.05.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE TAAHHÜTLÜ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 06.05.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE
5 11.05.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 11.05.2016 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1
7 04.10.2016 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 04.10.2016 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE
9 05.10.2016 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD. ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
10 05.10.2016 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD.
11 04.11.2016 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
12 04.11.2016 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GİDEN EVRAK SERVİSİNE
13 07.11.2016 ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİNE Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
14 07.11.2016 ADANA SGİM GELEN-GİDEN EVRAK SERVİSİNE
15 11.11.2016 ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
16 11.11.2016 ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE
17 14.11.2016 ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE DOSYASINA KONULDU
18 EVRAK KAPANDI..

Bana daha bilgi gelmedi, ama sanki red edilmiş tekrar sizce durum nedir?

Yaşlılık aylığı başvurusu kabul edildikten sonra geçmiş olan borç hakkında...

Merhaba arkadaşlar,

Yaşlılık aylığı için(28.maddeye göre başvuru) 29/04/2016 trarihinde başvurdum ve 02/11/2016 tarihinde %60 oranla karar çıkmış. Bağkurluyum ve başvurumu yaptığımda borcum vardı bağkura, şu an da da o zaman dan gelen borcum hiç ödeme yapmadığım için birikmiş durumda. Sorum ise şu olacak arkadaşlar, emekli olabilmem için tüm borcumu ödemem gerektiğini söylediler ama ben prim günüm yeterli olduğundan başvuru tarihine göre ödemeyi düzelttirmem mümkünmü diye soracaktım(çünkü olmaz diyorlar hepsini öde diyerekten.). Bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

Üst Alt