Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. İtiraz etmeli miyim?

e_dindar_06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba size malulen emeklilik konusunda danışmak istiyorum malülen emeklilik için başvuruda bulundum red kararı verildi itiraz ettiğimde tekrar muayne mi olmak zorundayım 1800günüm olmadığı için sgk masraflarını karşılayacağıma dair dilekçe ile sevk edilmiştim tekrar muayne olursam yeni masraf çıkartırlar mı hastalığım bipolar bozukluk ilk rapor oranım %48 daha sonraki raporumun oranını bilmiyorum sgk nın verdiğini en fazla %50 dir.Sizce itiraz etmelimiyim çalışabilecek durumda değilim

e_dindar_06@hotmail.

Geçmiş olsun dostum bipolar bozuklukta sanırım süreğen bir hastalık ilaç kullanıp engelli emekli olmaya bak prim dolunca emekli olmak çok daha kolay bende psikaytri hastasiyim ilaçlar ile zar zor çalışıyorum engelli kadrosunda vergi indirimimide aldım bekliyorum primin dolmasıni Allah yardimcin olsun.

e_dindar_06

Malulen emekliliğin ön şartı rapor oranı değil, kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybının olup olmadığıdır. Tedaviszi yürüten doktordan görüş isteyin, eğer size "tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen" diye rapor verilmesi gerektiğini düşünüyorsa, o zaman itiraz etmeyi düşünebilirsiniz sgk kararına.

Üst Alt