Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapabilirim?

çaykaralım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,acil yardıma ihtiyacım var . Umarım bana da bir yol gösteren olur.

Sigortalılık başlangıç tarihi:01.09.2000
Muhasebe işi ile uğrasıyorum. 2009 yılından itibaren gözlerimde sarı nokta hastalığı başladı.ilk önce sol gözümde görme kaybı oldu.
iki yıldır da sağ gözümde ara ara kanamalar oluyor ve görmem kayboluyor , bırakın evrak işlemeyi tırnağımı bile kesemiyorum. Ancak göze iğne yapıldıktan sonra kısmen açılıyor. bunun dışında başka rahatsızlıklarım da var.

5510 sayılı kanunun 28/5 maddesi gereğince malulen emekli olabilmek için 25 eylül 2018' de SGK ya basvurdum ve maluliyetimin tesbitini istedim. Talebim kabul edildi ve Ankara numune hastanesine sevk edildim.

14.11.2018'de Sgk 'dan maluliyet oranının % 35 olduğuna ve kontrol muayenesine gerek olmadığına dair cevap geldi.
Bu arada Heyet muayenesinden sonra sağ gözümde yine kanama oldu ve gözüme iki kez iğne yapıldı.

şimdi sgk ya itiraz dilekçesi vermek istiyorum ancak ne yapacağımı bilemiyorum. Acilen desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

çaykaralım

Özel bir dilekçeye gerek yok. Sigorta müdürlüğüne gidip karara itiraz etmek istediğinizi söylemeniz yeterli.

Ama unutmayın, malulen emeklilik için maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı.

Eğer malulen emekli olamasanız da erken Yaşlılık emekliliği hakkınız olabilir.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

tedavi olduğunuz hastanede muayene olmak için dilekçe verin rapor çıkarmak için bende aynı hastalık var tedavinin devam ediyor yazısı alıp başvurun tekrar rapor zamanını bekleyin itirazla uğraşmayın

Takipli olduğum hastaneyi maluliyet için ben denedim konya sgk araştırma hastanesini kabul etmedi ya meram tıp yada selçuklu tıp başka alternatif yok demişti bizzat sgk müdürü

iskenderunda yaşıyorum sgk hatay mkü araştırma hastanesine rapor için gönderdi red gelgi itirazda red geldi bende 12 yıldır gittiğim adana balcalı eğitim araştırma hastanesinden hastalığımı tedavinin devam ettigini kontrollerimin devam ettiğini takipli hastaları olduğunu belirten doktor onaylı yazı ile bir dilekçe ile başvur seni o hastanye yollayacaklar ben öyle yaptım şimdi kararı bekliyorum çok kolay oldu dosyama bakarak muayene ettiler kararı ona göre veriyorlar başka hastanede hastalığı anlatamaya bilirsin

OturanBoğa

Doğum tarihim :12.12.1969

İlk sigortalı olduğum tarih :01.09.2000

Primlerim toplamı 31.12.2018 itibariyle : 4914 gün
SSK :01.09.2000-05.05.2010 arası : 1798 gün
bağ-kur :05.05.2010 tarihinden bugüne kadar : 3116 gün

sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporumuz var? gelen cevapta detay yok ama genel ifade :% 35 oranında maluliyet denmiş.
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkımız var mı?: ne herhangi bir başvurumuz var ne de indirim hakkımız.

çaykaralım

Malulen değil erken Yaşlılık emekliliği için işleme konumu ama orada da %40'ın altında kalmış oranınız. Karara itiraz edebilirsiniz.
Eğer itiraz da kabul görmezse, 6 ay kadar bekleyip sonra yeniden başvurun. Tabii sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabileceğinizi düşünüyorsanız bunu yapın.

Üst Alt