Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapabilirim?

teko erkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben malülen emekli olmak için ssk ya gittim %52 engelliyim bu arada kalp ameliyatı oldum 3 damar degişti böbreklerde sıkıntı var şeker ve yüksek tansiyon var bu %52 normalmi bu hastalıklar için bana az gibi geldi.neyse ssk da 1165 günüm çıktı 540 gün askerligi saydılar 1705 ve bana 95 gün prim yatır 1800 gün olması lazım dediler ben iş bulamıyorum hastalıgım yüzünden çalışamıyorum. 95 günü yatıracak paramda yok bi yol varmı malülen emekli olabilmem için yol gösterirseniz memnun olurum hayırlı saglıklı günler

Merhaba, Malül emeklilikte bir hastalıktan en az %60 rapor almanız gerekli ve bu hastalık işe girdikten sonra ortaya çıkmış olmalı.
Siz 95 gün daha sigortalı olduğunuzda malül emekli olacağınıza emin misiniz??

yesilsy merhaba anlamadım tek bir hastalıktanmı %60 almam gerekiyor eger öyleyse tek bir hastalıktan alacagım %60 hangi hastalık olması gerekiyor açıklarsan memnun olurum ben sadece birkaç hastalıgın toplamında %60 alırsam malülen emekli olurum biliyordum

Selam merhaba arkadaslar benımde 1100 gunuım var sıgırtalı oldukdan sonra engel durumum var 1800 gunden emeklı olabılmek ıcın doğum borclanmasını su anda zıraat bankasımı oduyor boyle bır kanunmu cıkrı bılenınız varmı tskler sımdıden cvp veren arkadaslara

@teko erkan hastalık önemli değil, herhangi bir hastalıktan en az %60 oranı olmalı ve bu hastalık doğuştan olmamalı, ssk'lı olarak ilk işe girdiğiniz tarihten sonra ortaya çıkmış olmalı.. Birde yanında başka hastalıklar olabilir bu önemli değil, önemli olan bir fastalıktan en az %60 oran almak.

Oran önemli değil malulen emeklilikte. Önemli olan şey maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı var mı yok mu.

Üst Alt