Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedilirse Yaşlılık emekliliğine başvurabilir miyim?

selamet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 04.10.2013 tarihinde malulen emeklilik için başvurdum.
09.10.2013 tarihinde heyete girdim.
rahatsızlığım tiroid kanseri ,hayete raporunda papiller karsinoma foliküler varyant teşhisi ve sol vokal kord paralizisi yani sol ses telimde felçlik olduğu ve radyoaktif iyot tedavisi alacak şeklinde yazıyor idi.

01.08.1995 sigorta başlangıcım var. yani 18 yıl 4 aylık sigorta sürem 4335 pirim günüm var.
benim malulen emekliliğim kabul edilmezse erken emekli edebilirler mi. yoksa ereken emekli olabilmek için tekrar mı başvurmam gerekir.

hani heyete girdim teşhis yazıyor zaten.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Keşke malulen emekliliğe müracaat etmeseydiniz siz vergi indirim hakkı alıp hemen erken emekli olabilirdiniz. Malulen emeklilik talebiniz ret gelir ise iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin. Vergi indirim hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz.

officer;

1 eylülde yürülüğe girin yasayı duyunca başvurdum.ben engelli emeklliliğinden haberim yoktu.bu site sayesinde öğrendim. burda öğrendiklerime göre evre 1 ve evre 2 kanser hastalarına % 20 tiroid bezim ve lenf bezlerim alındığı için % 10 verileceğini öğrendim.ama sol ses telimde felçlik var sesimi kaybettim çok kısık konuşabiliyorum.bundan dolayı % kaç oran alabilirim. % 40 alabilme şansım varmıdır toplamda.

ses tellerindeki felç yani sesi kaybetme konusunda fikri olan yokmu en azından % 40 alıp alamıyacağımı öğrenmek istiyorum.

Arardaki farkı anlayamadım İlker Kardeş. Benim de Selamet arkadaşımızın durumuna benzer durumum var. Fakat ben ancak Ocak ayında müracaat edebiliyorum, isteğe bağlı primim doluyor, çalışmıyorum. Bu konuda bilgilendirirseniz, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hoşça kalın.

malulen emeklilik başvurum red edilmiş.bugün itibari ile sistemde gördüm. daha öncede sormuştum ama cevap alamadım.banada yardımcı olursanız çok sevinirim. erken emekli olabilmek için %40 rapor almam gerekşyor. evre 1 ve evre 2 kanser için %20 fonksiyon kaybı yani tiroid ve lenf bezlerim alındığı için %10 alabildiğimi öğrendim. ama ses teli felci ile ilgili bilgi sahibi değilim. sesim çok kısık yanımdaki zor duyuyor sesimi. yorulduğum zaman yada 5 dakika konuştuğum zaman tamamen sesim gidiyor. buradan alacağım oranla %40 alabilirmiyim. bana yardımcı olusanız çok sevinirim.

selamet;

muhakkak vergi dairesi mükellef hizmetleri bölümüne gidin işyerinizden alacağınız hala çalıştığınıza dair yazı ile,onlar sizi devlet hastanesine sevkedecek orada kurula gireceksiniz.eğer kurul raporunuz yüzde 40 üzeri çıkarsa ve ankara maliye sağlık kurulu tarafından onayıda aynen gelirse 18 yılı doldurduğunuz için engelliliğe bağlı erken emeklilik dilekçesi vereceksiniz ve hemen emekli edileceksiniz.olay budur!!

erdinc1972;

cevabınız,ilginiz için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun sizden. ama ben %40 alabilmem için ses tellerimden ne kadar yüzde alabilirim onu merak ediyorum. eğer %40 alamıyacaksam tekrar başvurmak istemiyorum. o nedenle yardım bekliyorum.

O zaman şoyle yapin tanidiginiz kulak burun bogazci doktor varsa ona gidin muayane olun ve bu soruyu ona sorun.eger tanidiginiz yoksa normal poliklinik muayanesine gidin once kbb ye muayane esnasinda sorun doktora.

Acaba bunun süresi kaç gün 3 ay 10 gündür sonuç alamadım bekliyorum.Halende bekleyin diyorlar.Şaştım kaldım.

visco22;

ben 9 ekimde heyete girdim 20 aralıkta yani bugün internet sitesinden başvurumun red olduğunu gördüm. 1 eylüyle yürülüğe girern yasaya istinaden başvurmuştum.tüm kanserli hastalara tedavi sürecini rahat geçirmeleri için 18 ay malulen emekli edeceklerini söylüyorlardı am hepsi yalanmış bunu anlamış oldum.

erdinc1972;

Allah razı olsun kardeşim.sorularıma hemen cevap veriyorsunuz. rabbimde sizin sorunlarınıza hemen cevap versin inşallah. ben muayene oldum kardeşim sol ses telimde felç olduğunu söyledi. işte bu rahatsızlığa ne kadar yüzde alabiliyorum onu merak ediyorum.şuanda çalışmıyorum eğer %40 alabileceksem bir işyerinde çalışır gözüküp başvuru yapacağım Allah izin verirse.

Iste onu ilgili doktora sorarsaniz size kesin bir oran verir.veya bekleyin ayni konuda rahatsizlik geciren varsa o size biseyler söyler buradan.selamlar :)

Allah razı olsun kardeşim, inşallah bilen biri yardımcı olur.

Bence hiç zaman kaybetmeden defterdarlığa sakatlık indirimi başvurusu yapın. Sizi hastaneye sevk ederler. Eğer düğer rahatsızlıklardan toplamda % 40 elde edemezseniz, psikiyatriden de oran almaya çalışın. Oradan gelecek oran raporu 1-2 yıl süre kısıtlamalı hale getirse de, en azından emekliliğinizi sağlar...

OturanBoğa;

çok teşekkür ederim cevabınız için.ama ben çalışmıyorum şuan.eğer %40 alabileceksem bir iş yerinde çalışıyor gözükeceğim. o yüzden yazrdım istedim.sol ses tellerimde felç var bununla ilgili bir kaç kişi  alabilirsin dedi. bu durumda evre 1 ve evre 2 kanser için tiroid bezim alındığı için , ses teli felci için  alırsam %40 yapmıyor

s
elamet kardeş sistemde malülüllüğe reddi nerden gördün yazarmısın

saysaffet;

sgk evrak takibi SGK Evrak Takibi, SGK Evrak Takibi Sorgulama, Emeklilik Takip | SGK, E-Devlet, SGK Sorgulama, Hizmet Dökümü, Prim Sorgulama sitesinden tc numarasını girerek bakıyorsunuz.

OturanBoğa;
bana bir konuda daha yardımcı olursanız çok seviniri. hastaneye başvuruken ücret ödüyormuyuz?

ayrıca bende tüm vücudumda ağrı var,geceleri uyuyamıyorum,ayaklarımın ağrısı hepsini bastırıyor,internette araştırdığıma göre kas romatizması , huzursuz bacak sendormu diye geçiyor. eğer bu şekilde ise rahatsızlığım. bu hastalıklardan % kaçoran alabilirim.

bugün fizi tedavi bölümüne gittim ağrılarım için.bana fibromiyalji ve huzursuz bacak sendromu teşhisi konuldu haftaya cuma tekrar kontrole çağırdı. bu hastalıklardan özür oranı alabiliyormuyum.bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.% 40 ı tamamlarsam emekli olabileceğim inşallah.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre "Uykuda hareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, uykuda periyodik hareket bozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareket bozukluğu)" için % 10 veriliyor.

bülent bey cevabınız için çok teşekkür ederim. fibromiyalji için oran verilmiyor mu?yada bu hastalından bir yüzde alan var mı?
,huzursuz bacak sendromundan daha çok ağrı çekiyorum kas romatizmasında.

Üst Alt