Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedilmiş!?

Yıkık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2011 yılında %81 raporum vardı böbrek yetmezliği ve diyaliz hastasıyım 2012 yılında sigorrta başlangıcım var şimdi böbrek nakli oldum hipertrofik kardiyomiyapati teşhisi varn kalp pili takıldı malulen emeklilik için başvurdum 10 yıl da 2800 günüm varalo 170 i aradım malul olmadığıma karar verilmiş dosya sistemden çıkmış şimdi ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

Şimdi engelli emeklilik şartlarını sağlamış olsaydım tekrar aynı cevap verilirmiydi

Yıkık

1 -) Siz Malulen emekli olamazsınız, ilk sigortalı olmazdan önce maluliyeti gerektiren hastalık ve arıza ile iş yerine girdiğinizden aynı kanunun 53.cu maddesinin B fıkrası gereğince malullük sigortası yardımlarından yararlanamazsınız.
2- ) Sgk'dan size gelecek yanıt 5510 Sayılı kanunu 53.cu maddesinin B fıkrası hükmünce geçici onuncu maddesi gereğince malullük sigortası yardımlarından yararlanamayacağına.
3-) Vergi indirimi ile prim gün sayısı yıl ve yaş halinizi tamamlayarak engelli emekliliğinden yararlana bilirsiniz

Yıkık

Malulen emekli olamazsınız. Erken Yaşlılık emekliliği şartı da aşağıdaki gibidir:

gün/ay/2012 +

bagkur.PNG

Üst Alt