Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum sonuçlandı. Maaş bağlanma oranı ne olur?

Konular
26
Reaksiyonlar
2
sayın arkadaşlar ben yüzde 68 raporluyum.bu raporla ankaraya malülen emekliliğe baş vurdum rapor yüzde 64 olara malüliyetime karar verildi.

bu rapora göre aylık bağlama oranı kaç olmaıdır ve iş görememezlik geliri ne olur

cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

Şimdi siz iş görmezlik geliri alıyorsunuz ve malulen emekli olmak için kuruma mı müracaat ettiniz.İki maaşı da almaya hak kazanır iseniz yüksek olanın tamamını az olanın yarısını alırsınız..
Sadece malulen emekli olmak için müracaatta bulunmuş iseniz yatırılan prim tutarına göre hesaplama yapılır ve ona göre maaş bağlanır..

aylık bağlama oranı

sayın arkadaşım sorumun tam cevabını alamadım benim öğrenmek istediğim

malülen emeklilikte maaş bağlama oranı.
bu arada internette bugün baktım maaşım bağlanmış maaş bağlama oranımda 59.00 olarak gözüküyor.acaba bu oran yüzde 64 ankaranın onayladığına göre düşükmü 4200 prim günüm var bunun son 3 yılı asgari ücretten ödendi buna göre maaşım ortalama ne olur ve iş gerememezlik te bağlanmış ama 2 sindede ne kadar olduğu gözükmüyor

cevabınızı bekliyorum teşekkürler

recepbey merhaba benım de emeklılıgım baglanmıs nısanın 20 alcam edevlette gozukmuyo ama ben pendık kaynarcadaı ssk mudurlugundekı dılekcemı verdıgımdekı yerden maasımı ogrendım dosyatarep numaranla ogrenebılırsın benım pırım gunum 4560 yatan pırım ıse hep askerı ucretın ıstundeydı baglanan maas ıse benı hıctatmın etmedı bu ulkede ınsana deger verılmıyo masımıse 646.74 memurdan ogrendım ama elıme gecen evrak gecmedı onubeklıyorum

Recep bey, oradaki oran rapor oranı değildir. Apayrı bir değerlendirmedir..

İş kazası mı geçirdiniz? Onun için sürekli iş göremezlik geliri mi bağlandı? Ayrıca bir de malulen emeklilik için mi başvurdunuz? Her iki maaşı da hak ederseniz, fazla olanın tamamını az olanın yarısını aynı anda alırsınız...

Asgari ücretten yatmışs primler, 750 tl gibi bi aylık bağlanır diye düşünüyorum. 700 tl gibi bi gelir de sürekli iş göremezlik için bağlanır. İkisinin aynı anda alınması da yukarıda yazdığım gibi olur.

Sonucu buraya yazın lütfen...

maaş başlama tarihi

sevgili arkadaşlar benim maaşım turkiye gov tr. gözüküyordu maaş başlama tarihi 01.01.2011 idi şimdi baktığımda 01.04.2011 gözüküyor iş görememezlik gelirimde 01.08.2010 dan başladı onda bir sorun yok.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın bilgi verirse sevinirim

Bilemedim. Ama bence o aradaki aylıkları toptan ödeyeceklerdir, Nisan aylığını da zamanı geldiğinde ödeyeceklerdir. Aradaki süreyi yemeleri için bir gerekçe düşünemiyorum...

Bu arada, ne kadar sürekli iş göremezlik aylığı bağlandı? Malulen emekli maaşınızın miktarı belli oldu mu?

yok maaşlarım belli deyil hala kağıt ulaşmadı.ama internette 23 de ödeme günü geciyor.belli olsun bilgi vereceğim

sayın arkadaşlar

üstte sorduğum soruda yani maaş başlama tarihim 01.01.2011den başlayan maaşım 01.04.2011 den başlatılmış.
bunun nedenini araştırdığımda ssk yı aradığımda tahsis talep kağıdının 31.03.2011 de imzalanmasından kaynaklanmış. bana denilen bu ben bu kağıdı imzaladım .
arkadaşlar bana kağıt imzala dese idiler ben o kağıdı 1 aydada imzalardım şimdi ben bu konuda BİMERE şikayet yazzam bi sonuç alabilirmiyi

acele cevap bekliyorum.veya nereye şikayet yazayım.teşekkürler

5510 sayılı yasanın 27. maddesi der ki:
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,

takip eden ay başından itibaren başlar.
Siz malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda doğrudan emeklilik için değil de maluliueyinizin tespiti için başvuru yapmışsanız (daha doğrusu işgüzar memurlar sizi bu konuda uyarmadığı için böyle bir tongaya düştüyseniz), yasal olarak maaşın başlatılma tarihi doğru!
Bu konuda ne yapılabilir, bilemiyorum. BİMER'e yazabilirsiniz tabii, ama size doğrudan bir fayda sağlar mı, bilemiyorum.

şansımı denemek amacıyla yazdım bimere sayın bülent bey ben 15,01.2011 dede bimere maaşım bağlanmadı diye bi yazı yazmıştım. Bu yazının sonucunda edirne ssk müdürü beni arayım maaşlarımın bağlandığını aylıkların calıştığını söylemişti. şimdide böyle yaptılar iyi günler dileğiyle

Hayırlı olsun :)

1150 tl aylık çok iyi. Ama iş göremezlik geliri az olmuş bence.

bakıma muhtaçlık maası etkiliyormu

sayın arkadaşlar kafama bişey takıldı benim maaş kağıdım geldi kağıtta bakıma muhtaç kısmı hayır yazıyo yüzde 68 o.f yürüme yok.acaba bundan dolayı bağlanan maaş az olabilirmi.

bugün araştırdım sgk aradım yanlışlık oldugunu düzelteceklerini söylediler.birde maaş ta fark olarak yüzde 10 farkediyormuş.yani bakıma muhtacsan yüzde 10 fazla maaş bağlanıyormuş bilginize

Süper maaş.. Bende 1800 gün üzerinden emekli olmayı düşünüyorum. Bana da böyle bir maaş gelse, 5 dk çalışmam valla :)
Sigortaya gidip maaşımı hesaplatıp ne kadar alacağımı bir sorayım ben.

bu mmaş yatma nerden öğreniyorsunuz ? bilgi verirseniz sevinirim e devlette mesal nereden bo konuda bay araya m insanlara yol gösterelim

recepaydın :maaş değiştimi,artış oldumu?

Arkadaşlar 10 gün önce sağlık kurulu maluliyet raporumu malulen emekliligimi onaylamış. Bundan sonra maaş hesaplanması ve aylık ödemesi ne kadar sürede biter.

Üst Alt