Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumda Bağkur sonrası 1260 gün bulunmadığından red cevabı aldım

Demirçelik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Bağkur primim 7 yıl 5 ay 18 gün, bağkurdan sonra prim 183 gün. Toplam ssk primi 5200.
Sigorta başlangıç yılı 1985.
%63 engelli raporum var.
Malulen emeklilik başvurumda Bağkur sonrası 1260 gün bulunmadığından red cevabı aldım.
Engelliler için bu 1260 gün süresi şart değil diye biliyorum.

Konuya vakıf arkadaşlar bilgilendirirse mennun olacağım.

Vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak için müracaat etmiş iseniz evet 1261 gün prim ödedikten sonra emekli olabilirsiniz. Malulen emeklilikte süre şartı yok diye biliyorum. Ayrıca Malulen emeklilik ile Vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak ayrı ayrı şeylerdir.

Malulen emeklilikle 1261'in bir ilgisi yok. Tam olarak nereye ne için başvurdunuz?

Oturan boğa vergi sindirimiyle SGK ya başvurdum 1260 gün şartına takıldım ancak şu an işten atıldım ve işyeri şu an kapalı yani şu an hiç bir yerde çalışmıyorum ve oldukçada hem sağlık hemde maddi olarak sıkıntıdayım

Bağkur sonrası toplam 823 gün oldu hizmet dökümü SSK 5837 bağkur ise 2688 gündür bir sonraki devlet hastanesinden aldığım rapor yüzde78

Demirçelik

O zaman siz malulen emeklilik için değil, vergi indiriminize istinaden erkern Yaşlılık emekliliği için sgk'ya başvurdunuz. Onlar da son 2520 günün fazlası ssk (4a) olmadığı için başvurunuzu kabul etmemiş haklı olarak.

Bu durumda erken Yaşlılık emekliliği için Bağkur'a başvurun. Onların sevki ile hastaneye gidip rapor alacaksınız. Bağkurdan sakat statüsünde erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki şartlara tabisiniz:

bagkur.PNG

Not: Bağkur sizi malulen emeklilik için sevk edecek. Sonunda maluliyet cetveli'ne göre durumunuz maluliyeti gerektirmiyor diyerek başvurunuzu reddederlerse, bu durumda "o zaman başvurumu 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre işleme alın" diye dilekçe vereceksiniz ve emekliliğiniz onaylanacak.

Teşekkürler inşaallah yine bankamatik memuru gibi cevap vermezler allah razı olsun sizlerden

Slm oturan boğa bugün yine gittim lanet kuruma bağkurdan engellilik yok dedi dedim5510/28 maddeden şevkini yapın şartlar kurtarmıyor dediler diyorum son olarak önce memuru kesiyim sonrada kendimi o zaman aileme maaş bağlanırmı acaba

Demirçelik
Önce bir sakin olun, her sorun için etkili bir çözüme kavuşturulmasında ilk adım sukunettir.
28. madde için şartlar yukarıda OturanBoğa'nın verdiği tablodaki gibidir ve sizin şartlarınız bunu fazlasıyla karşılamaktadır.
Öncelikle memura bu cevabın nedenini sorun sakince, belki sadece bağkur hizmetlerinize bakıyor olabilir, hizmet birleştirme gerekiyor olabilir, mutlaka bunu gibi bir şey var panik yapmayın şartlarınız anlattığınız gibiyse emekli olacaksınız.
Verilen cevaba göre gelişmelerden bizleri de haberdar ediniz ve birlikte çıkış yolları belirleyelim.

Tşkler fakat ben hizmet birleştirmesinin daha önce yapmıştım dilekçe örneği alabilir miyim birde bağkurdan bu şekilde emekli olursan kaybın çok olur diyorlar öylemidir

Neyin kurtarmadığını, hangi şartın oluşmamış olduğunu sorun. Hizmet birleştirmesi ile aradaki boşluklar sayılmadan net prim gününüze denk gelen süre baz alınsa dahi sigorta süreniz ve prim gün sayınız fazlasıyla yeterli, net cevap alınız.
Emekliliğin bağkur statüsünden olması belki bir miktar düşük aylığa sebep olabilir ama çok büyük kaybınız olur gibi afaki bir anlatıma sebep olacak kadar olacağını düşünmüyorum ki zaten işiten atıldığınızı ve çalışamadığınızı belirtiyorsunuz.
Yok ssk dan olayım beklerim derseniz 15 ay gibi bir süre çalışarak bağkurdan sonraki priminizi 1261 e tamamlamanız gerekmektedir.

Tşkler fakat ben hizmet birleştirmesinin daha önce yapmıştım dilekçe örneği alabilir miyim birde bağkurdan bu şekilde emekli olursan kaybın çok olur diyorlar öylemidir

Herhangi bir dilekçeye gerek yok, gidip sözlü olarak bilgi alabilirsiniz.
Kayıp konusuna da yukarda değindim çok net bir şey söylenemez.

Ufukalp

Slm ufuk bey bugün memurun verdiği cevap benim SSK ve bağkur günümü söylediği gibi hizmet birleştirmesinde gözüküyor ekranda diğer yandan iş verseler çalışacağım zaten rapora bakan geri arkaya bakıyor benmiyim engelli onlarmı çözemedim gitti memurun söylediğine gelince SSK dan olabilmek için 1260 gün diyor bağkurda yeterli değil diyor şu an hem maddi hem manevi iflas etmiş durumdayım siz bu tür davalara bakıyormusunuz hukuki olarak hafızamda eski gibi değil akşam yediğini unutan tipin ilaç ilaç sürekli depresyon sakinleştirici insülün nefes darlığı ve daha bir kaç rahatsızlık artık kafa beyin kalmadı iyice bunalımdayım gerçekten yardımınıza ihtiyacım var bir el uzatırsabız sevinirim

Demirçelik
SSK statüsünden emekli olabilmeniz için son 2520 primin en az 1261 inin 4A statüsünde ssk ya ödenmiş olması gerekir, sizin de uzun süren bir bağkur süresinden sonra son 2520 gün için de sadece 823 gün ssk ya ödenmiş priminiz var, dolayısıyla ssk statüsünden emekli olamazsınız.
Son 2520 primin fazlası bağkur statüsünde olduğuna ve prim ve süre şartlarınız da tamam olduğuna göre bağkurdan emeklilik için 5510/28. maddeye göre başvurunuzun alınması gerekir.
Anlatamadığınız, atladığınız bir ayrıntı mı var bilemiyorum.
Bana tüm hizmetlerinizi sırasıyla ve tarih aralıkları prim gün sayılarıyla ayrıntılı şekilde yazabilir misiniz? Ama mutlaka sırasıyla olsun. Şu tarihten şu tarihe kadar şu kadar ssk ya, şu tarihten şu tarihe kadar şu kadar gün bağkura sonra şu tarihten tekrar şu kadar ssk gibi.

Allah razı olsun üstat yarın sabah tam ayrıntıları iletişim inşaallah

Slm ufuk bey

SSK başlangıcı 3/91985. 10/06/1991 e kadar
29/06/1993 bağkur başlangıcı
06/20/1994 tekrar SSk 31/12/2005 e kadar
01/02/2007 'den 01/09/2012 te kadar yine bağkur
09/11/2012 sen 07/09/2015 kadar SSK devam etti
bağkur sonrası SSK gün sayısı 812 toplam SSK gün 5837 bağkur 2688 dır
doğum tarihi 10/04/1967 dır
rapor ve vergi indirim tarihi 31/07/2013 yüzde 63 süreklidir
ikinci rapor 09/09/2014 yüzde 78 aynı hastaneden yani devlet hastanesinden bir kaç rahatsızlıktan durum bundan ibarettir iyi çalışmalar

Yıllara göre gün sayıları ise (1985/75)(1986/209)(1987/540askerlik yattı)(1988/22)(1989/7)(1990/18)(1991/37)(1994/100)(1995/220)(1996/240)(1997/350)(1998/365)(1999/360)(2000/360)(2001/360)(2002/360)(2003/360)(2004/360)(2005/360)(2006/280)(2007/31)(2012/11)(2013/260)(2014/333)(2015/219)başkada istediğiniz bilgi varsa yazayım

Demirçelik

Selam
SSK dan emekli olmanız için bağkur sonrası primlerinizin 1261 güne tamamlanması gerekir.
Ancak mevcut durumunuz bağkur statüsünden 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince emekli olmanız için fazlasıyla yeterli.
Bir yanlışlık söz konusu mutlaka.

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Madde: 28[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]25 inci maddenin ikinci fıkrasına[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü maddehükümlerine göre kontrol muayenesine tabi tutulabilirler.[/FONT][/SIZE]

Üst Alt