Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumda SGK'nın ikinci kez hastaneye sevk etmesi..?

kantutar42

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
5 Mart 2012 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-oldum-kontrol-muayenesi-kac-kez-istenir.html

ben L 1 omirilik felçlisiyim 01.03.2011 de malülen emeklilige başvurdum. yüzde 60 üzerinde olmadıgı için RED aldım
itiraz edildigini bilmiyordum. şahsi olarak da evde bakım ücreti almak ve tedavi olmak içinde 01. 05.2011 de yüzde 70.4 rapor aldım evde bakım ücreti baglandı
buraya kadar normal 16.11.2011 tekrar malülen emeklilige başvurdum KONYA MERAM SSK hastaneSİNE sevk ettiler bütün kontrolden sonra heyete girdim yüzde 70.4 raporumuda göstedim doktorlara yeni raporumum sgk gönderdiler
SONUÇ OLARAK bugün yani 23.12.2011 de konya sgk na telefon actım red almadım ancak pazartesi gelmemi istediler İKİNCİ KEZ hastaneyi degiştirdiler konya meram tıp fakültesine tekrar muayene olup rapor alcakmışım

neden ikinci kez hastaneye sevk ediyorlar emekli olamıyacak mıyım

yardımcı olmusunuz 2252 gün sigorta günüm var ama 8 yıllık sigotam var ne yapmamı önerirsiniz OTURANBOGA ABİ ÖZELİLİKLE SENDEN GÖRÜŞÜNÜ BEKLİYORUM hepine gecmiş olsun

Omurilik felçlisiniz... Yani, idrar ve tuvalet kontrolünüz yok. Bel altınızda his/hareket kaybı var? Böyle ise, merak etmeyin, sgk ne kadar dolanırsa dolansın sonunda malulen emekliliğinizi onaylayacaktır.

Şimdi elinizde ürodinami veya MR varsa, onlarla birlikte sevk ettikleri hastaneye gidin ve gerekli rapor işlemlerini tamamlayın.

Şuradaki detaylar raporda/eklerinde yer almazsa, sgk sorun çıkartmaya devam edebilir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...su-ayrintilarin-olmasina-dikkat-etsinler.html

valla abi ürodami testini yaptılar herhalde odur ama elimde degil ilk raporun içinde ürodamı testindede mesanede 50 cc idrar mevcuttur diyordu röngeni zaten yeniden çekerler ama elimde yüzde 70.4 agır özürlü daimi yardım almaksızın yürüyemez raporum var bu raporla bir daha gezecez ikinci hastaneyi ne yapalım allah sabır versin cümlemize çalışamıyacak derecede oldugum halde sgk kurumu hala inatla zorla calıştıracak herhalde birde rapor alırken iki hastalıktan fazla oldugu halde muayene bölümünü çogaltmanını anlamı varmı mesela ortapediye gözüktügün halde fizigede girmenini anlamı varmı özür oranları aşagı yukarı aynı BÜLENT abi çok saolasın tesekürler

ürodinamiyi nerede yaptırmışsan, oraya gidip sonuç yazısını alabilir, doktor/başhekim imzasıyla beraber emeklilik başvurusunda hastaneye verebilirsin.

Evet, ortopediye de girmek lazım, fizik tedaviye de. Elindeki belgede belirtilen tüm birimlerden eksiksiz olarak imza almalısın.

selam bugün 26.12.2011 SGK gittim elime bir evrak tutuşdurdular evrakta diyorki hastanın çalışma gücünün yüzde 60 ını kaybetmiş durumda malul sayılıp sayılmacagı hakkında bir karar verilebilmesi için bir üniversite hastanesinin FTR ve NOROLOJİ kliniklerine sev yapılarak muayene sonucunu düzenlecek saglık kurulu raporunun müdürlügümüze gönderilmesini arz ederiz diyor

inşallah yarın gidecegiz norolojine gectik diyorum fakat ftr bölümünde bir doktor var yeni geldi mecbur o bakacak biraz gıcık bir adam daha önce 2-3 defa muayene oldum adamda vicdan denen hiç bir sey yok inşalah bir sorun çıkartmaz allah hakkımızda hayırlısını versin son dakikaları oynuyorum inşallah emekli olurum çalışmak istiyorum ama durum musait degil herseyin başı saglık

Mehmet bey dr da vicdan olmaması sizin sorununuz değil size hastalığınız ile ilgili oranı vermez ise itiraz hakkınızı kullanırsınız ve tekrar değerlendirme talebinde bulunursunuz..

Selam ilker abi dedigim gibi korktugum başıma geldi bu gün ftr konturolunden gectim doktor inan 2 sene önceki epikriz raporlarında ne yazıyorsa onu yazdı çünkü o hastanede yatmıştım fakat orada yazılı olan ile şimdiki durumum aynı degil bu doktor yeni geldi o bölümde bundan başka bakacak doktor yok şuan itibariyle iki sene önce bende ayaklarımda sertleşme şişme yogun karıncalanma ve kasılmalar mevcut degildi ozaman koltuk deynekler ile zorlukla kısa mesafe alıyordum ama şuan itibariyle bu mevcut değil onu anlatmak istedim yoksa doktoru karalamak peşinde degilim ayrıyeten noroloji polikinliginede sevkim vardı muayene ettiler onlar mr sonucu ve anal emg si istediler 10 ocakta emg ye girecem sonuç ne çıkar bilmiyorum allah yardım etsin cümlemize yazılacak epey şey var ama yazamıyoruz kitap olur hayatımız

Üst Alt