Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumda sürecin aksaması..?

<MEHMET>

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2012 mart ayında iş kazası geçirdim ve 2013 ocak ayına kadar raporluydum. yaklaşık 3 ay önce sgk'ya maluliyet için başvurdum. Gerekli evraklar için hastaneye sevk edildim evraklarımı yaptırdım ve onay için Ankara Kocatepe sgk'ya gönderildi. Üstünden 3 ay geçmesine nazaran bugun evrakizleden baktıgımda Raporum Ankara'dan çıkmış ptt'ye verilmiş arayıp sordum ve noksanlık olduğu için geri gönderildiğini ve sebebini bilmediklerini raporda yazdıklarını sölediler. Bunun için nereye başvurmam gerekiyor ve nereye şikayet etmem gerekiyor gerçekten bu 3 ay boşuna mı bekledim ben şimdi...:mad::mad::mad::mad:

Şimdiden teşekkür ederim bilgileriniz için....

burası türkiye daha çok yol almamız lazım..

peki böyle eli kolu napıcaz beklicekmiyiz yapıcak hiç mi birsey yoktur 170 hattını aradım yogunluktan dedı ankara ıstanbul merkezlerı aradım bırsey yapamayız dedı tum mudurluklere maıl attım gerı donuceklerını bırak okıcaklarını bıle sanmıyorum...

benımde evrak kocatepede .. yıllık ızınler - bayram tatıllerı .- yoğunluklar .. bekliyoruz bakalım .

************ T.C. kimlik numaranızla evrak kayıt sistemi üzerinde yapılan sorgulamada evraklarınız İstanbul, Tuzla Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından 10.09.2013 tarih ******** sayı ile Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine gönderilmiş, Müdürlüğümüz Sağlık Kurullarınca hakkınızda 23.10.2013 tarih ve 20264 sayı ile ara karar verilmiş olup, iş kazası dosyanız bağlı bulunduğunuz İstanbul, Tuzla Sosyal Güvenlik Merkezine 30.10.2013 tarih ve ******** sayı ile gönderilmiştir.
Ara kararda istenilen bilgi ve belgelerin temin edilerek Tuzla SGM tarafından gönderilmesi halinde Müdürlüğümüz Sağlık Kurullarınca değerlendirme yapılacaktır

MAILE BOYLE BIR CVP GELDI ARA KARAR DERKEN SIZCE NE DEMEK ISTIYOR ???

Raaporda eksik gördükleri birşeyler var. Tuzla SGM'ye gidip konu hakkında bilgi ve sevk almalı ve hastaneye gidip o eksiği tamamlamalısınız.

Bu arada siz iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik gelirine mi başvurdunuz, yoksa standart emekliliğe mi?

Ben malulen emeklılık için başvurdum, ama sürekli iş görmezlik de yazıyor raporum iş kazası geçirdim ve kolumda ciddi derecede hasar gördü sağ kol,curuf yaralanma ve 5 parmagım ve bileğim 40derecede hepsı sabıt kısıtlı cerraspaşa'ya sevk edildim. Haftaya Fizik Tedaviden heyete gireceğim.
Nöroloji içinde Emg sırası için gün aldım 2 haftayada o biter raporumu tekrar gönderirim inşallah

Bülent Bey;

bu raporu alırken benım bir dilekçe vermem gerekirmi acaba vergi indirimi-özel donanımlı araç..vs. için bir dilekçenizi okudum hastane sadece evrakları hazırlayıp kocatepeye gönderiyor oran vermiyor marmara hastanesınden aldıgım raporda oran yok sgk belirtecek yazıyordu sımdıde aynısı olucak sanırım dilekçe vermem gerekir mi sizce ??

bülent bey birde şunu sorucam ben kaza geçirdiğim için maluliyet adı altında başvurdum bu durum raporumun gerı gelmesıne sebep olmus olabılır mı henuz gereklı sartları yerıne getırmedım emeklılık ıcın ben sadece oran almak ıcın basvurmustum bunuda malulıyet adı altında sevk ettı sgk durumu duzeltmek gereklımı yoksa malulen emeklı olamaz kaza raporunuza gore ozurluluk derecenız sudur dıye rapor gelırmı ??

mehmet bey siz direk malülen emekliliğemi müraacat ettiniz. iş kazası rapor tutanaklarınız varmı sgk da

hersey var sgk sevkı ıle hastaneye gıttım dırek basvuruda bulunmadım zaten

sgk da iş kazası servisine gidin oradan sizi sevketsinler hastaneye ve hastanenin vereceği sadece yazı olacak oran yazmaz oran kararı iş kazası servisi tarafından belirlenir o yüzden başka ibare koyduramıyorsunuz hastanenin vereceği rapora

okan bey soyle sorım aynen dedıgınız gıbı oldu olaylar zaten hastane oran vermıyor ama ben dılekce vermek ıstıyorum bır daha yok h ehlıyet yok vergı ındırımı ıcın basvurmuyayım dıye bu mumkun degıl sanırım pekı sgk'da bulunan evraklarıma eklesem bu dılekceyı hastanenın gondermıs oldugu durum bıldırır raporuma ekleseler ankara veremez mı bu ıstedıklerımı?

maalesef bende denedim olmuyor. ama şöyle yapabilirsiniz hastaneden verecekleri yazıları fotokopi çekin bir nüsha kendinize alın hastaneden aslı gibidir mührü vurdurun h sınıfı için müraacat edeceğiniz hastaneye bu belgeleri sunun çok faydası olacaktır işinizi hızlandıracaktır

Bende sevınıyordum rapor gelır dılekcemıde verınce baska eksık kalmaz bırdaha gırmem dıye ama nese artık dedıgınız gıbı yapıcam teşkkur ederım bılgılerınız ıcın. pekı ben daha 20 yasındayım malulen dıye basvuruda sıkıntı cıkarmı sonucta yas kucuk benım derdım oran...

iş kazası %10 dan sonra maaş bağlıyor tabii yüzdelere göre önemli olan artık senin ömür boyu sosyal hakkın var hastaneler için

Malulen emeklilik için değil, iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri bağlanması için başvurmuşsun Mehmet (doğru yapmışsın). Sigorta müdürlüğü sevki ile hastaneye gittiğinde o rapora ayrıca birşeyler ekletmek maalesef mümkün değil.

merhaba bulent bey :

Ben cerrahpaşa tıp fakultesıne sevk edılmıstım ıs kazası eksık evrak yuzunden 2. hastane olarak sımdı sahsı olarak ozurluluk raporuna basvurmak ıstedım su anda sakatım ve herhangı bır ozurluluk raporum yok vergı ındırımınden yararlanırmıyım dıye sordugumda vergı daıresıne basvurup us yazıyla gelmenız gerekıyor dedı . Sizce ne yapmalıyım. Kafam cok karıstı. sgknın sevklı raporunu beklesem o raporu hersey ıcın kullanabılırmıyım.

malesef aynı şeyleri bende yaşadım ve 4 aydır sonuç bekliyorum bu arada geçmiş olsun

Benım enıstemım sağ kolu bıleğin 4 parmak üzerınden gitti. Malulluk ıçın gıttı % 50 verdıle iş kazası yanı. Emeklı olamadı. Hayret kuurmlar farklı farklı raporları naısl VERrıyor anlamıyorm yaw her hekım aynı tablo ile çalışmıyormu bu ulkede...
Memleketımın bır fııl herköşesine fıtne fesat işguzarlık basmış.. Allah sonumuzu hayır etsın..

Üst Alt