Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumuz ısrarla reddedildi! Bundan sonra ne yapabiliriz?

deniz.kb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

benim babamin da 1800 gunu var hatta evde bakim hizmetinden faydalaniyorlar ordan aldiklari ile primlerini odedi.

Kronik akciger hastasi kalp yetmezligi var malulen emeklilik icin basvuru yaptik olumsuz cvp geldi sonra eylul de yeni kanun cikinca bir daha basvurduk gene % 60 altinda diye kagit geldi pardon o kagit gelmeden sgk dan msj geldi emeklilik islemlerinizi tamamlamak icin kurumumuza gelin diye
babami goturduk bu sefer de universiteye gonderdiler kan gazina bakmislar orada ki saglik calisani % 80 demis o arada babam hastaneden eve gelince fenalasip hstneye kaldirdik ve 1aya yakin yogunbakim da kaldi dr iyi degil bekleyin dedi. Neyse sukur ordan cikti ama 5 ay hastanelerden eve gelemedi
bu durumdaki hastaya % 60 raporu veriyorlar

bende itiraz dilekcesi verdim ve sonuc gene ayni aciklamasiz % 60 oraninda vucut fonksiyonlarini kaybetmemistir!
babam wc den oturdugu yere 2 mt yuruyor ve oksijen tupunu zor yetistiriyo yapacak birseyim var mi dava acsam kaybetme riski ve masrafi var bilgisi olan lutfen yol gosterin

Vicdansız insanların zalimce kararlar verdikleri bir kurum olmaya başladı SGK!

Burada doktorunuzla konuşun ve şundan emin olun: babanız maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybına sahip mi? Evet ise cevap, bu durumda red kararına karşı dava açın derim. Mahkeme ya bir hastaneye ya da adli tıp kurumu'na sevk eder ve maluliyetin tespitini ister.

Dava için avukat tutmanıza gerek yok. Adliye civarlarında olan arzuhalcilere durumunuzu anlatın, onlar dilekçe yazar... Sadece, dilekçe yazarken emeklilik kararı çıkarsa emeklilik başlangıç tarihinin sgk'nın red karar tarihi olmasını ekleyin (bu talep kabul olur olmaz, bilinmez. Ama istemekte fayda var)

Iki defa basvuru yaptik ucuncuye cevabina karsilik itiraz dilekcesi doldurttular ve gene % 60 kazanma gucunu kaybetmemistit diye cvp geldi tekrar itiraz dilekcesi verebiliyor muyum yoksa direk arzuhalciye dilekce mi yazdirayim. Birde evde bakim hizmeti basvurusu yaparken devlet hastanesinden rapor cikartmislardi %85 hastadir diye raporu var o malulen emeklilikte ise yarar mi?

En son verilen red kararı tarihinden bu yana 30 gün geçmemiş olmalı ki dava konusu yapabilin..?

Gecti maalesef umudum bitmisti cevap gelince hatta emeklilik takibi yapan bir kisiden de bilgi aldim red cevabi verildiyse yapacal birsey yok dava acsan da bosuna para harcarsin demisti. ama olmasi gerekiyor cunku hakki oldugunu dusunuyorum tekrar biseyler olabilir diye sizden bilgi almak istedim. Arkadasimin babasi tek gozu gormuyordu kalp hastaligi da vardi masaallah geziyo dolasiyo torba yasasi ile emekli oldu hatta primleri eksikti hem emekli oldu hem odemesini maasindan kesiyorlar nasil bir adalet anlamadim (bu arada yanlis anlasilmasin benim babam degneksiz yuruyemiyo iki adim da nefessizlikten olecek gibi oluyo bu adama %60 Rapor veriliyo ondan karsilastirma yapiyorum )

Babanızın sağlık durumunun çok daha kötü duruma geldiğinden hareketle yeniden malulen emeklilik için dilekçe ile başvurun. "Başvuramazsınız" derlerse, bunu yazılı olarak vermelerini isteyin ve o yazıya istinaden dava açın.

Bu yasananlar Nasil bir eziyettir,yaziktir,Allah Sabir Versin.bende babamin emekli maasini (Yetim maasi) almak icin 2014 mart 14 de saglik kuruluna girdim,hastane bana 40 veya en gec 45 gun icinde mektup gelecegini soyledi,Maalesef hala bekliyorum. gecmis olsun acil sifalar.

Tesekkur ederim Rabbim hepimize sabir versin isin icine girince cikmasi zor.

Tesekkur ediyorum bilgilendirdiginiz icin.

allah bıldıgı gıbı yapsın bunları yatacak yerlerı yok bu ınsanların sozun bıttıgı yer akp

arkadaşlar emin olun böyle adamlara gereken oran verilmezken forumda arkadaşın biri yazmıştı okudum aklıma geldi bizim köyde 3 tane genç adam var ağır engelli raporu aldılar bir şekilde hem engelli hem evde bakım maaşı alıyorlar ayrıca kendileride inşaatlarda çalışıyorlar diye yazmıştı %40 engelli biribile efor gerektiren işleri yapamazken ağır engelli bu üç kardeşimiz nasıl olurda sağlam insanların bile yapamadığı inşaat işinde çalışır kıssada hisse işte size

deniz.kb;

Merhaba deniz.k

Bende seninle aynı durumda idim şimdi seninle durumum ve yaptığım işlemlerle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum umarım sana faydası olur..
Babam akciğer hastası kan gazı denen değerleri çok düşüktü ve yoğun bakımda yatmıştı buna rağmen Unkapanı’na yaptığım başvurum ret cevabı ile geri döndü. Ve bana sigortaya dava açman lazım kaybedersen mahkeme masraflarını da sen ödersin diyerek korkuttular. Sonra bu siteyi buldum ve mahkeme yerine başka bir yol denemeye karar verdim. Öncelikle Unkapanı’na gidip ret cevabı ile arşive kaldırılan dosyamı istedim. Ve dosyayı Ankara sağlık başkanlığına tekrar incelemek üzere gönderdim. Eğer yapabilirsen içine yeni epikriz raporunu da koy.
Sonra babama e-devlet şifresi aldım ve e-devlet üzerinden başta cumhurbaşkanı olmak üzere başbakana sağlık bakanlığına sosyal sigorta başkanlığına durumunu anlatan ve yardım isteyen mailler attım bu maillerde eğer ekleyebilirsen (o zaman eklenmiyordu ben tek tek elimle yazdım) babanın raporlarını ekle.
Sonra sigortadan bir yazı geldi ve Marmara üniversitesinden tekrar rapor istediler gidip o raporu aldım. Özellikle Marmara üniversitesi diye belirtmişlerdi belki sana başka bir hastane söyleyebilirler ve mutlu son bir gün SSK Unkapanı’ndan bir telefon geldi emeklilik hakkını kazanmıştı üstelik ocak ayında ilk başvuruyu yapmıştım ve tam bir yıl sürmüştü emeklilik hakkı kazanmamız ve bu bir yılın parasını da toplu olarak aldık.
Tabi bu arada oturduğum ilin kaymakamlığını da başbakanlık uyarmıştı eve kaymakamdan adamlar geldi ve bakım parası bağlamak istediler ben şiddetle karşı çıktım. Benim babam hiçbir şekilde yardım istemiyor yardıma muhtaç değiliz, kanuni hakkı olan emeklilik hakkını istiyor diye, Hatta biraz kavga ettim bile diyebilirim bazen şirretlik işe yarıyor J
Umarım sana faydası olur bu bilgilerin ve en yakın zamanda emekli olur baban Ve çok çok geçmiş olsun babası hasta olan biri olarak içinde bulunduğun ruh durumunu anlayabiliyorum dilerim en yakın zamanda en azından yaşam kalitesini yükseltecek kadar şifa bulur baban.

bence bir medya yetkili ile konuş arkadaşım Acil Şifalar dilerim. Genelde Bu Tarz vicdan yoksunu insanlara verilen yetkileri bu şekilde kullanıyorlar.

Allah razi olsun burdan gelen cevaplarla daha da umutlaniyorum birseyler kesin yapmam gerektigine daha cok inandim. Tesekkur ederim

Üst Alt