Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumuz kabul edilmedi. 2 yıldır dava sürüyor..?

Hasan altıntaş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

benim kayinpederimin koah ve prostat hastaligindan yuzde 86 vergi indirimi var. yuzde 80 ileri derecede agir koah
2006 da sigorta baslangici
2012 de koah hastane tedavi ilk baslangic raporu bulunmaktadir.
yanliz bizi ssk yuzde 60 dan az hastasin dedi ve malulen emekliligimize red verdi.
konuyu is mahkemesine tasidik burda ise girmeden once malul olup plmadigimiz soruldu .mahkeme karar veremedi adli tipa gonderdi .adli tipdsnda ayni sonuc cikti ise girmeden once ve sonrasi saglik raporu soruldu .olmadigini ve ilk malul olmamiz elimizdeki raporla 2012 de hasta oldugumuzu belgeledik
fakat 2. Kez bu sefer mahkemeden soruldu ise girmeden once ve sonrasi hasta olup olmadigina gore resmi belge istendi mahkemede ise girmeden once hasta olmadimizi ve dosyada dilekce o tarihlerdede herhangi bir resmi raporunun bulunmadigini soyledi ve adli tipa elinizdeki belgelerle degerlendirme yapiniz denildi

bu durumda eksik evraklarimiz yani ise girmeden once ve sonrasinda herhangi bir saglik raporumuzun olmadigimizi emekli olmamiza engel teskil eder mi
2 yildir mahkememiz sürüyor halen cevsp adli tiptan gelmemistir

bu konuda yardimci olursaniz cok memnun olurum kayinpederimin yasi 70 dir ve su an bakima muhtac yasiyor.

simdiden tesekkur ederim

Hasan altıntaş

Hiç bir sorun olmaz. Hasta değilken ne diye rapor alacakmışsınız ki sizi bu konuda sorumlu tutsunlar.

celiski sudur malulen emeklilik icin saglik kurulunda kac yildir nefes darligi cekiyorsun diye sordular bende 6.7 yildir var dedim geriye gittiklerinde sigorta olmadan 1 yil once sen hastasin dediler
bende malul derecede degildim hic bir isime sosyal hayatima engeli yoktu ben malul derecede 2012de rahatsizlandigimda yani ilk koah alevlenmesi oldugunda calisamaz hale geldim o gunden bugundur evden cikip dolasamaiyorum ve calisamiyorum .elimdeki malul derecedeki tek resmi raporum 2012 de tedavi gordugum hastenin raporudur
saglik kurulunda verdigim beyana gore ise girmeden once ve sonrasi bi rapor istiyorlar benim boyle bir resmi raporum ve belgem yotur .

bu beyanimdan dolayi ve eksik raporum yani ise girmeden onceki ve sonraki rsporumun bulunmaması malulen emekliligime engel olurmu. Konu hala adli tipta sonuc bekliyorum .

ilgi ve alakaniza cok tesekkur ederim sagolun varolun

Tekrar merhaba bu beklediğim adlitıpdan sonuç gelmiştir,gördüğüm kadarıyla muhtemelen olumlu, salı günüde mahkememiz var bu davamız mahkemede 3 yıl sürdü 15 temmuz davalarından dolayı hakim bulamadığımız için 1 sene oyüzden bekledik burdanda madur olduk kayın pederim 2012 de hasta olduğu için işten ayrıldı.Bize maaş bağlanırsa mahkemeye müracaat ettiğimiz günden itibarenmi başlar yoksa mahkeme sonuçlandığı gündenmi maaş başlar yani 1 aylık.Bu konuda çok madur olduk dilekcemi versek hakimemi söylesek mahkemeye başvurduğumuz tarihten itibaren maaş bağlanmasını istesek hakkımız varmı yani 22 aylık.

Davamız çekişkili bir davadı neticede kazanmış sayılırız böyle bir hakkımız varmı mahkeme bu önüzdeki salı günüdür ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

@Hasan altıntaş

Kardeşim,bende malulen emeklilik konusunda sgk ile mahkemeliğim ve benim davamda 2015'ten beri sürüyor.Mahkeme dosyamı adli tıpa göndermişti,adli tıp benden üniversite hastanesinden son durum bildiri raporu istedi,raporu alıp gönderdik bu kezde adli tıp beni istanbula çağırmış. Bakalım mayıs ayının sonunda gideceğim.

Senin soruna gelecek olursak,kayınpederiniz işe gırdiği dönemde işyerine verdiği evraklar arasında istenen herhangi bir sağlık kuruluşu raporu alıp işyerine vermemişmi.zira bu rapor mutlaka isteniyor.
Böyle bir rapor verdi ise bunu ibyerinden alıp kullana bilir,ben bu raporu işyerimden aldım ve dava dosyama ekledim.

Ğeriye dönük birikmiş maaş konusuna gelince,ben avukat tutamadım,fakat bu birikmiş maaş konusu ile ilgili olarak dava dilekçemde dava tarihimden itibaren birikmiş maaş ve haklarımın tarafıma ödenmesi diye belirtmiştim.

Bu konunun hakim tarafından dikkate alınacağına inanıyorum. Ki' daha önce sonuçlanan davalarda kimi arkadaş birikmişini almış kimi ise,alamamış. İşin açığı bende bu konuda endişeliyim. Siz dava dilekçenize bu talebinizi yazmışmıydınız.

Boyle bir evrak yok .sigortali olduktan 2 ay sonra oylsine bakilsin diye hastaneye yatirdik bi rahatsizligi yotu hafif nefes darligi vardi fakat burda j 44 koah diye bir evraki olustu zaten sigortada adli tipta bu evraga kafayi takti surekli ise girmeden ve once sonrasi resmi evrak istedilet bizde olmadigini beyan ettik. Adli tipta sen ise girerken maluluk gerektiren arizayla ise girmissin dedi emekli olazsin malul haklardan yararlanamazsi diyor ama en don sayfada da sonuc diye mahkemeye gonderdigi belgede suxur bugun elimde olan cerrahpasa universitesinde alinan agir kuah hastiligin raporunu dikkate alarak 2012 tarihli rapor bu tarihten itibaren calisma gucunun yuzde 60 ni kaybetmissin diyor ise girdikten sonra 2 ay sonra hasteneye yatirip kuah raporu hani kafaya taktiklari rapor sen hastayken ise girmissin dedikleri rapor icinde calisma gucunun en az yuzde 60 ni kaybeddirecek duzeyde olmadiginin kabulu gerektigi oy birliyle mutala olunur diye mahkemeye dun gonderdiler guzel kardesim sonuc bu bundsn ne cikar tesekkur ler kardesim

Bu arada bizde avukat tumadik ben damadi olarak kendim ugrasiyorum .sali gunude mahkememiz var

Dava dilekceme birikmis maaslarimi diye yazmadim ama bildigim kadar emekliligi hak edersek hakime sozlu olarak soylersek dikkate alip ona gore maas baglaniyor ama mahkeme baslangincin danmi yoksa ssk ya ilk basvurusmuxdan itibarenmi onu bilmiyorum buni merak edip sizden bilgi almak istedim teşekkürler

@Hasan altıntaş
Kardeşim muhtemelen adli tıp'ın kararını hakim bey onar,ve kayınpederinizin malulen emekliligi onaylanır.

Fakat,bu aşamada sgk avukatları pes etmeyip karara itiraz ederek dosyayı temyize gönderiyormuş,bu kez yargıtay dosyayı adli tıp genel kuruluna gönderiyormuş genel kuruldan gelen karar onanıyormuş.
Buda geldisi gittisi mahkemesi ile enkötü bir sene daha sürer diyorlar.
İşin aslına bakarsan şahsen ben malulen emekliliğe başvurdum diye bin pişman oldum.

Ama geçmişteki hak kaybımı almak adına devam ediyorum bakalım sonumuz ne olacak.

Sizin birikmişlerinize gelecek olursak,hakim beye sözel olarak değil dilekçe ile,sgk'ya başvuru tarihinden itibaren geçmişe dönük maaş ve hak kaybının yasal faizi ile tarafınıza odenmesine dair bir dilekçe yaz ve mahkemede kararı açıklanmadan hakim beye ver,ve dava dosyana eklenerek mahkeme makamı tarafından değerlendirilmesini rica et.

Güzel kardesim son birsey sorucam ilk sigortali ise basladiktan sonra 2 ay sonra hasteneye yatirdik kayinpederimi koah teshisi koydular bu konu hakkinda adli tip bize boyle birsey yazdi o tarihte hastaliginin calisma gucunun en az yuzde 60 ni kaybeddirecek duzeyde olmadiginin kabulu gerektigu oy birligi ile mutala olunur . Yani yuzde 60 hastamiydi yoksa degilmiydi ifadeyi anlayamadim teşekkür ediyorum size

Hasan altıntaş

Adli tıp kararında hastanın iş başı yaptığı tarihte henüz %60 oranında hasta olmadığının kararını vermiş.
Yani hastadan yana bir karar kullanmış.

Fakat bu duruma sğk'nın mutlaka itiraz edeceği ve dosyayı bir üst kurula taşıyacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Keza,koah dediğimiz rahatsızlık kurşun yarası gibi bir anda oluşmaz,bunun evreleri vardır. Önemli olan,hastanızın işe başladığı tarihte henüz maluliyet evresinde olmadığını ispatı gerekecektir. Buna dayanak noktasıda hastanızın koah'ı tetikleyecek bir işte çalışmaya başlamış olmasını göstermeniz yeterli olabilir.

Asiri sigaradan cok sigara ictigini kurulda soyledik. Meslekle ilgili bisey sormadilar .bizde meslekle ilgili sikayet etmedik teşekkür ederim kardesim.. peki adli tip olaya bakmış hersey belli daha neyi kanitliycazki sonuc belli .2012 de agir kuah diye bi tarihten itibaren yuzde 60 kaybetmissin diyo 2006 da ilk koah ida yuzde altmistan azsin diyo elimizde baska belge yok tumu bu bu meslek hastaligi degilki tamamen sigaradan tezgahtarlik yspiyordu bi magazada .6 yil calisti 2012 de hastligin son evresinde kotulesti ne zor islermis be kardesim yargotay bunun nedine red verirki anlamadim

Asiri sigaradan cok sigara ictigini kurulda soyledik. Meslekle ilgili bisey sormadilar .bizde meslekle ilgili sikayet etmedik teşekkür ederim kardesim.. peki adli tip olaya bakmış hersey belli daha neyi kanitliycazki sonuc belli .2012 de agir kuah diye bi tarihten itibaren yuzde 60 kaybetmissin diyo 2006 da ilk koah ida yuzde altmistan azsin diyo elimizde baska belge yok tumu bu bu meslek hastaligi degilki tamamen sigaradan tezgahtarlik yspiyordu bi magazada .6 yil calisti 2012 de hastligin son evresinde kotulesti ne zor islermis be kardesim yargotay bunun nedine red verirki anlamadim

Ise basladiginda henuz maluliyet evresinde olmadigini zaten adli tip elindeki raporla belirtmis yuzde 60 kaybedecek derecede olmadigini belirtti size yazdigim bu zten daha neye itiraz etcekki tum resmi raporlarim adli tip dosyasinda

@Hasan altıntaş

Sgk'nın avukatları vatandaşı süründürmek ve davayı uzatmak için mutlak surette itiraz ederler,itiraz etmezse zaten sgk ile başları derde girer,haklıda olsalar haksızda olsalar itiraz ederler.

Bu itiraz konusu sadece size özel bi durum değil. İtiraz sonrası muhtemelen dosya tekrar adli tıp genel kuruluna gönderilir ve genel kuruldan çıkacak karar onaylanır.

Karar aninda hakim ssk nin avukatini dikkate alirmi yani hakim bu adam elimdeki bulgulara gore ben bu vatandasi mslulen emekli ediyorum derse ssk nin avukati bu davanin uzerine bir ust mahkemeye gidermi yoksa hakimin verdigi onay isi bitirirmi .Teşekkürler kardesim.yarin mahkememiz var bakelim hayirlisi

Dava mart 29 ertelendi adli tiptan fiziki dosya gelmediginden herhengi bir karar verilmedi . Ssk nin avukati adli tipin cevabina beyanda bulunucam dedi .29 martti bekliyoruz. Hakim adli tip sonucuna gore sizce emekli yaparmi . Hani elindeki dava sursun ama vatandas madur olmasin maasa baglarmi yoksa ssk nin avukatinin pesindenmi gidicez adli tip ise girmeden once cslisma oraninin yuzde 60 kaybedecek duzeyde olmadigini daha sonra 6 yil sonra ki tarihten sonra yuzde 60 ni kaybettigini soyluyor bu yeterli olmuyormu.sasirdik kaldik napicamizi adam 70 yasinda öldü ölecek gsliba öldükten sonra emekli olucsk olcak

Merhaba.kardesim .hakim bizi adli tipla ssk arasindaki uyusmazlik giderilsin diye isninaf mahkemesine gonderdi ssk sen ise girerken maluluk gerektirecek arizayla girdin.kabul etmiyorum diyor.adli tipda raporlara gore.ise girdiğin de hastaligin ekipiriz raporuna gore en az yuzde 60 sini kaybedirecek duzeyde olmadigini diyor

bu dedigi tarih 2006 ise girdigi tarih .2012 üniversite raporuna gore bu tarihten itibaren calisma gucunu en az yuzde 60 kaybetbissin diyor dosya boyle hakimde bizi adli tip genel kuruluna bu dosyayi gonderdi burdan ne cikar guzel kardesim aydinlatirsanaz cok sevinirim simdiden alakaniza cok tesekkurler. .

Hasan altıntaş

bilebilmek mümkün değil. SGK'nın avukatlarına bakmayın siz. Onlar süreci uzatmak için ne yapmaları gerekiyorsa yaparlar. Hakim rapora göre karar vereceklerdir

Tesekkurler said kardesim alakana ilgine.17 04 2018 mahkememiz var burdan sonra cikan sonuca gore size bilgi vericem ..

Hakim dosyayi genel kurula gondermiyo gsliba bir ay sonraya atti benden on yili doldurduguna ilk malulik talep tarihini ssg den istedi bu eksiklerin giderilmesi dedi ssk

2006 da ilk sigortalilik .1 yillikta askerlik odenmesi yapildi toplam 11 yil pirim odendi malulen emekli maasi nekdar aliriz kardesim .Teşekkürler.

Abi uzun zamandır bi cevap yazamadım bizim bu konumuz hala devam etmektedir.Hakim konuyu adlitıpa gönderdi oradan gelen sonuç lehimize oldu hakim bu sefer adlitıp 2 genel kuruluna gönderdim.Buradan da sonuç gene leğimize geldi hakim kararını verdi: yasaya gore %60 ını kaybettigimizi tahsis talep tarihinden buyana maasimizin tani 2015den 2019 a kadar maasimizin yasal faizi ile beraber verilmesini malulen emekli oldugumzu hak kazandığımızın kararini verdi.Fakat dosya istinaf yolu açık olmak uzere karar verdi 2019 un 6.ayın dan bu günkü tarihe kadar bi cevap gelmedi.""Merak ettiğimiz bu istinaf surecinden sonra bu sonuca gore dosyamiz yargıtaya gidermi?""6 yıldır uğraşıyorum bayılmak üzereyim çok yoruldum beni aydınlatirsaniz çok sevinirim çok teşekkür ederim

Hasan altıntaş, Kurum avukatları gidilecek ne kadar yol varsa sonuna kadar giderler bu sadece sizde değil genelinde böyledir onlar kuruma hizmet için ordalar ben bizim işyerinde bir başka olay için mahkemelik olmuştum mahkemeyi kazandığım halde, kurum avukatı uzattıkca uzatıyordu avukatın yanına gittim kardeşim yüzde 1500 haklı olduğumu sende biliyorsun neden her seferinde itiraz ediyorsun diye sormuştum o da bana: kardeşim bende biliyorum bir şey çıkmayacak ama biz kurum avukatlarıyız prosedürümüz böyle. demişti hiç endişeniz olmasın moraliniz bozulmasın onlar yapması gerekeni yapıyorlar hayırlı olsun şimdiden

Abi ilginize teşekkür ederiz,yani bu işten avukata birşey çıkmaz uzar ama konu lehimize olur demek istediniz anladığım kadarıyla

Hasan altıntaş, yanen algaNihat arkadaşımızın dediği gibi, kurum avukatları işi uzattık uzatır. Kazanma ihtimallerinin sıfır olduğunu, bu uzatmanın kurumu zarara uğratacağını bilmelerine rağmen uzatırlar. 1 sene daha sürer.

Guzel kardesim .istinaf ssk istinaf red derse yerel mahkemenin kararinin dogru bulursa ssk avukatinin gidecek bir yeri daha olurmu yoksa bu böyle son bulurmu ⁴

Zaten istinaf mahkemesi bana 1.5 yil surcegini soyluyor yogunluk var diyo ön incelemede istinaf red .derse yetel mahkemeyi hakli bulura surec son bulurmu bunu örenmeye calisiyorum..

Hasan altıntaş kardeşim, inşallah olmaz ama isterlerse kurum avukatları, ''istinaf mahkemesi'nin red o kararı içersinde bir Paragraf bulur'' yine itiraz eder. unutma ki, gönlümüz senin kazanmanı istiyor. inşallah kazanırsın bekleyip görmek lazım.

algaNihat

Eyvallah nihat kardesim. Ben bu işlerde olan aklimi yitirdim 6 yildir ugrasiyorum.tüm maluluk emeklilik icin yasal islemleri yerine ekksiksiz getirdim.is mahkemesininde hakimi onayi verdi. Yuzde 60 kaybetmis 10 yil sigortalilik hatta 2930 gun odenmis pirim de var hatta ilk malul olundugunda 7 yillik sigorta vardi isten cikti hastaligindan dolayi ozmn genel saglik yoktu bizde disardan istege bagli bagkur odedik cunku hastamizin ilaclari vardi ikidebir kuah alevlenmedi oluyordu hastaneye goturuyorduk pirimlei odemek zorundaydik .yani toplam.11 yil pirimi odendi isdedikleri tum prosedür leri eksiksiz yerine getirdik .adam 7yuzde 86 .engelli raporu var adli tip 3 ihtisasdan yuzde 60 kayip raporu var adli tim genel kuruldanda yuzde 60 kayip var ilaveten ise girdigin de 2006 da kuah oldugunun tespiti var ama 2012 de yuzde 60 ni kaybettiğimizi ise girdiginde yani 2006 da kuah mevcud ama yuzde 60 kaybedecek duzeyde olmadigini .her iki adli tip makami onayladi biz 2012 de hastalandik dedik 2015 dede ssk ya basvurduk . Sdk da bize 2015 tarinde verdigi cvp siz yuzde 60 kaybetmediniz red cevabini verdi bende bu yuzden is mahkemehkemesine verdim ise girdigimizde hastaligimizbukadar degildi 2012 de agarlastik dedik ve biz bunu mahkemede universte sonuclarina gore adli tip bunu kanitladi herseyi eksiksiz yerine getirdik. Hatta tahsis tslep tarindrn 2015 den bugunku tarihe kadar olan maasimizin baglanmasi malulen emekli maasi baglanmasini hakim kararinda verdi .galiba ise girdiginde hastaydi diye ssk kafayi burdan bize takti. Ama hastaligimizin derecesi malulluk gerektirecek kafar olmadigini belgeledik .olaylar boyle sizinde kafanizi utuledim kusuruma bakmayin galiba bir 5 yil daha gider hasta 70 yasinda yatalak adim atacak durumda degil. Herhalde bu isin sonunu goremiycek hastamiz uzuntumuz bu hepinizin emegine teşekkürler

Hasan altıntaş çok geçmiş olsun kardeşim kabus gibi bir 5 yıl gçirmişsiniz inan tahmin edebiliyorum sizin neler yaşadıklarınızı..
Ben bütün zorluklar karşısında mücadele verildiği zaman, ilahi adalet'in tecelli edeceğine herzaman güvenirim siz de bu olmuş verdiğiniz bu zorlu mücadeleden dolayı da sizleri tebrik ederim selamlar.

Eyvallah nihat kardesim.ilginize alakaniza cok teşekkür ederim..hakli oldugunuza inaniyorsaniz asla geri adim atmayin .mutlaka sonuca ulasirsiniz .dediginiz gibi ilahi adelet tecelli ediyor .ALLAH Herkesin yar.ve yardimcisi olsun..

Hasan altıntaş,
Kardeşim benimde 2015 yılından buyana %85lik hacttepe raporuyla devam eden malulen emeklilik maceram malesef fiyaskoyla sonuçlandı.
İstinafa taşıdığim davama,istinafdan saçma sapan benimle alakası olmayan gerekçe ile yine red kararı geldi.
Benim kanser ile hiçbir alakam yokken bende kanser olmadıgi adli tıp raporlarinca belirtilmiş ve red karari vermişler.
Yani ne diyeceğimi ne yapacağımı şasırdim,birde karsrda utanmadan temyiz yolu açik olmak kaydiyla demişler.
İşin yoksa temyizede yine beşyüz lira masraf ver ve sonuç yine sacma sapan bir gerekçeyle reddedilsin.
Yordum artik mahkeme kapilarında adli tıp koridorlarında,ben ve benim gibi insanları böyle saçma gerekcelerle süründürenler Allahlarından bulsunlar diyorum artik.
Bizim hak ettigimiz emekliliği vermeyip bizim yerimize bizim paramızla elin suriyelisine bakan yöneticilerimiz ve bürokrasimiz utansın demekten başka elimden birşey gelmiyor.
Vaz geçtim,gayrı kendi emeklilik hakkimdan.

Üst Alt