Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumuz reddedildi. Ne yapmamız gerek?

znurss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
siteye yeni üye oldum bazı ilgili forumları da okudum fakat şayet yardımcı olabilirseniz diye düşünüyorum umarım sitede birileri yardımcı olabilir. annem 2012 yılında meme kanseri teşhisi aldı. akabinde hemen 8 kür kemoterapi almaya başladı ve sonrasında da mastektomi ve lenf nodu ameliyatı oldu. tüm bunlardan sonra 25 kür radyoterapi aldı. 15 yıldır tip II diabet hastası.. ameliyatının ardından özel bir merkezde 30 gün fizik tedavi aldı. tabi biz radyoterapi sonrası tedavi gördüğümüz hastaneye malulen emeklilik için başvuruda bulunduk. fakat % 60 işgücü kaybı olmadığı gerekçesiyle başvurumuz reddedildi. annem 60 yaşında ve ayrıca 3 aylık kontrollerine gittiğinde ömür boyu kullanmak zorunda olduğu bir hormon ilacından dolayı epey bir kemik erimesi başlamış. kemik erimesini tedavi etmek için kullanılan ilaçlardan kaynaklı da böbreğinde taş oluşmuş. şimdi ben tüm bu yeni raporlarıyla birlikte nereye nasıl bir dilekçeyle başvurabilirim. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

İlk olarak geçmiş olsun,
Annenizin ilk sigorta giriş nedir.
Toplam prim ödemesi nedir.

1966 tarihinde giriş yapmış 1180 gün ödenmiş primi var ama son durumlardan sonra(ameliyat vs...) bize malülen emekli olabilirsiniz demelerinden sonra doğum borçlanması yaptı 1800 güne tamamladı

Anneniz rahatsızlıklarından dolayı %60 oranında rapor alamadığı için iptal edilmiş. ssk ya itiraz edin ve yeniden değerlendirilmesini talep edin

Red kararına karşı sgk yüksek sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesi talebiyle itiraz dilekçesi yazmalısınız (sigorta müdürlüğüne gittiğinizde dilekçe konusunda yardımcı olurlar)

Siz yeter ki maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız gerektiğinden emin olun.

Üst Alt