Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurumuz saçma bir nedenle reddediliyor!?

ismail02

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba forumda yeniyim...

babam 1951 doğumlu 2000 yılında ssk girşi var
2004 yılında göz ameliyatı oldu ve engelli raporu verdiler bize
malulen emekli olabilmesi için 1800 gün prim sayısı istedi sgk görevlileri bir yerde çalışıyor gösterip primlerini yatırın askerlik borçlanmasıyla 1800 günü tamamladığınızda malulen emeklilik için tekrar başvurun bizlere dediler
biz de onların dediklerini yaptık eksik olan günleri tamamladık 2009 yılında başvurduk 10-15 gün sonra emeklisiniz dediler
10-15 güne geçti ve beklediğimiz haber geldi red kararı vermişler
bize gönderilen yazıda sebebi ise özürlü olduğu halde nasıl prim yatırdınız bizden istedikleri 1800 günü tamamlamak için kendileri bizlere yol gösterdiler sonrada suçlu duruma düşürdüler
başvurmadığımız yer kalmadı avukat tuttuk yıne olmadı yani bizi hem yönlendirdiler hem de suçladılar ne yapabiliriz ...

yardımınız bekliyorum vvereceğiniz cevaplar için şimdiden tşk ederim.

bu durumda bir yerde çalışıyor göstermek yerine
-isteğe bağlı- olarak eksik primlerinin
çalışmadan da yatırılması uygun olurdu ve red edemezlerdi bence
tabi 2008 yılından sonraki değişiklik yapılan 5510 nolu yeni kanunda son durum nedir incelemek lazım değiştimi bilemiyorum..

peki arkadaşlar isteğe bağlı öderken emeklilik başvurusu yaparsak bağkurdan emekli yapmazlarmı ssk emeklisi olabiliyormuyuz peki yada son ayımızı çalışıyor gibi ssk dan mı gösterelim

bizim şu an %90 raporu var ve bakıma muhtaç yani evde bakım parası alınıyor az önce okuduğum bir yazı

NASIL YARARLANILACAK?
Takvim' in haberine göre, yeni düzenlemeden yararlanmak için rapor alınması gerekiyor. Buna göre çalışma gücünün iş kazası veya meslek hastalığı sonucu en az yüzde 60'ının kaybedildiği sağlık kurulunca raporlanacak. En az 10 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak bin 800 gün sigorta primi ödenmiş olacak. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın bin 800 gün sigorta primi bildirilmiş olması yeterli olacak.

bizim 1800 günümüz var 2000 yılı sigorta girişimiz var şu an için başvuruda bulunsak emeklilik verirlermi acaba vereceğiniz cevaplar için şimdiden tşk ederim

Toplamda 1800 prim ve 10 yıllık sigortalılık süresi tamamsa malulen emeklilk başvurusu yapılabilir zaten. SGK neye itiraz etti anlamadım?

ismail02;

sgk sevkiyle gidersiniz aynı oranlarda rapor alırsanız malulen emekli olursunuz

verdiğiniz cevaplar için tşk ederim arkadaşlar bakın red kararında şu yazı var..

ilgi :04.08.2010 tarihli maluliyet yönündeki tahsis talebiniz

ilgide kayıtlı maluliyet yönündeki talebiniz istinaden 04..08.2010 tarih ve 10113736 sayılı yazımız ile adıyaman devlet hastanesine sevkiniz yapılmış olup adı geçen hastaneden temin edilen sağlık kurulu raporları maluliyetineze esas olmak üzere 13.08.2009 tarih ve 10503110 sayılı yazımız ile genel müdürlüğümze gönderilmiştir genel müdürlüğümüzün 01.09.2010 tarih ve 12228348 sayılı yazılarında 506 sayılı kanunun 53. maddesinin (A) fıkrasına göre malul durumda sayılmış ise de;aynı kanuna tabi işyerine maluliyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeniyle aynı maddenin (B) fıkrası gereğince malullük sigortası yardımlarında yararlanamayacağı kararına varıldığından ilgide kayıtlı malulüyet yönündeki tahsis talebiniz iptal edilmiştir.

sorun adamlar hem prim öde dediler askerlik borçlanmasıyla birlikte 1803 günü tamamlayıp başvurduk sonrada böyle söylediler yani hem yönlendirdiler hemde suçladılar bizi...şimdi ise bakıma muhtaç evde bakım ücreti alınıyor %90 rapor var bu şekilde tekrar başvursak malulen emeklilik verirlermi

anladıgım kadarıyla once başvurmuşsunuz sonratekrar işe girmiş ve devam etmiş çalişmaya oyuzden red edilmiş tekrar başvurmanız gerekiyor bağlı oldunuz mudurlukten yardimisteyin tekrar yerdimciolurlar

yok hayır emeklilik için başvurmamıştık bize ilkin söylenen 1800 günü tamamlayın ondan sonra başvurun yani 1800 günü tamamladıktan sonra başvurduk bize eksik günlerini biryerde çalışarak gösterin primlerini ödeyin sonra askerlik borçlanmasıyla 1800 günü tamamladıktan sonra gelip tekrar başvurun denildi biz bunların hepsini yaptıktan sonra başvurduk ve red kararı verdiler

Eski tarihli saçma sapan bir red.

Siz şimdi yeniden malulen emeklilik için başvurun. Sizi hastaneye sevk etsinler... Bu sefer onaylanacaktır. Yeter ki maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı bulunsun.

tşk ederim bugün tekrar başvurduk inşallah iyi sonuçlanıp kabul edilir zaten 2011 de aldığımız en son raporda %90 oranı halen sabit görme yetisi kaybolmuş nerdeyse ve raporların hepsinde ağır özürlü sürekli ibaresi mevcut inşallah olur bu sefer malulen emekliliğimiz o kadar oğraştırdılar yordular gına geldi artık hayırlı akşamlar herkese verdiğiniz cevlar için tekrar tşk ediyorum hepinize ALLAH razı olsun

Yalnız, unutmayın, elinizdeki raporlar malulen emeklilikte bir işinize yaramaz. Malulen emeklilk için sgk sevki ile hastaneye gitmeli ve maluliyet cetveli'ne uygun şekilde düzenlenecek bir rapor almalısınız.

merhaba arkadaşlar..verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tekrar başvurduk ve tekrardan belge falan istediler tamamlayıp dün teslim ettim ve pazartesi günü gelip sevkinizi alın dediler..
istedikleri belgede sevk için tek hekim raporu istenmişti onu da muayenede doktur hastalığın gerilemediğini ilerlediğini yazdı tek hekim raporunda.. bunun maluliyet için bir etkisi olurmu sağlık kuruluna sevkinde emeklilik için...
ve dokturun söylediği tekrar alacağınız sağlık kurulu raporu bundan daha az olmayacaktır..
2011 de aldığımız %90 yani tekrar alacağımız raporunda ondan aşağı olmayacağını söyledi doktur muayenede ....aynı oranla malulen emeklilik yaparlarmı

SGK sevki ile hastaneden rapor aldığınızda sgk bunu maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir ve bu sefer onar diye düşünüyorum.

ismail02,
Her kurumda bir kazma çıkıyor. Çalışmadan prim ödeme vardı da biz mi ödemedik ne saçma iş bu kez emekli olursunuz..

malulen emeklilik

ramazan bayramınız mübarek olsun arkadaşlar .. daha önce forumda malulen emeklilik için bişi sormuştum.. benım babamın %90 görme engeli var ve raporda sürekli ibaresi var geçen sene sizlere sorduktan sonra tekrar malulen emeklilik için başvurduk yıne iptal oldu sebebi ise sgk yüksek sağlık kurulu hastanedeki %90 rapor oranı ile ordaki iş gücü kaybı birbirilerini tutmuyomuş iş gücü %60 altında olmaması lazımmış malul ve engelli arasında fark varmış yani bir sürü saçmalık emekli etmemek için herşeyı söylüyolar...bende babamın 65 yaşını doldurup ondan sonra tekrar dilekçe ile itiraz edip emeklilik için başvuralım diye..65 yaştan malulen emekli olabilirmi 1803 gün % 90 rapor gözlerde görme kaybı ve düzelmiyor tekrar dilekçe yazıp yüksek sağlık kuruluna yollayacam olurmu olmazmı sizlerin fikrini almak için sormak istedim malatya sağlık yüksek kuruluna gidiyormuş dilekçeler ordan red ediliyor ben adıyamanlıyım şimdiden vereceğiniz cevaplar için tşk ederim Allah razı olsun

ismail02

Hayır bu primle yaştan da emekli olamazsınız.
Yaştan emekli olmak için de 15 yıl 3600 gün şartı vardır.

yani 1800 günle malulen emekli olunmazmı 90 raporla

ismail02
Malulen emekliliğiniz zaten ikinci defa reddedilmiş ve siz yaş durumundan emeklilik konusundan bahsetmişsiniz yukarıda ve ben buna cevap olarak yazdım, yaş durumundan olmak için de en az 15 yıl 3600 gün istenir.

Üst Alt