Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen Emeklilik başvurusu "Ara karar" sonrası emeklilik süreci olumlu sonuçlanan?

mavi78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Malülen Emeklilik başvurusu "Ara karar" sonrası emeklilik süreci olumlu sonuçlanan?

Merhaba arkadaşlar,

Eşimin malulen emeklilik başvurusunda "Ara karar" verildi..bunu tecrübe eden arkadaşlar yaşadıklarını paylaşabilir mi? Genelde bu süreç nasıl sonuçlanıyor?

mavi78 Bölge sağlık kurulu,maluliyet kararı vermeden önce,en yüksek orandaki hastalığa ait ek bilgi,tetkik ve tahlil için tekrar hastaneye sevk eder.Ara kararda hangi hastalık için,ne gibi tetkikler istendiği yazmaktadır.Tekrar hastaneden bu istenen işlemleri yaptıracaksınız ve o yaptırdığınız hastanede tekrar heyete gireceksiniz.Sonrasında dosyanız istenilen tüm bu yeni, bulgu ve tetkiklerle beraber,tekrar Sgk bölge kuruluna yollanacak ve dosyanız bu teşhisler ışığında tekrar maluliyet açısından değerlendirilecek.Bu bilgiler Sgk bölge sağlık kurulu açısından yeterli ise,maluliyet için olur yada red kararı çıkarırlar,şayet yine eksik kalan başka bir husus tesbit edilmişse bu defa yeniden ara kararlar isteyip,başkaca teşhis-tetkik vs için yeniden sevk isteyebilirler.Yani bu durum olağan bir Sgk uygulamasıdır.Bölge sağlık kurulu şayet red kararı verirse,bu defada Yüksek sağlık kurulunda dosyanızın görüşülmesi için,Sgk ya itirazda bulunabilirsiniz.Şayet buradan da red kararı çıkarsa, hastalık yada hastalıklarınızdan ve malul olmanız gerektiğinden eminseniz,yargı yoluna başvurabilirsiniz.Yani henüz sürecin başındasınız diyebilirim.Malulen emeklilik zor ve meşakkatli bir uğraştır ve çoğunlukla,çıkan kararlarda red yönündedir.Bu bakımdan malulen emeklilik değilde,şayet prim,hizmet şartları tutuyorsa erken emeklilik imkanlarını değerlendirmek daha olasıdır.
Eşinizin hastalıkları,işe ilk başlama,prim gün sayısı,tabi olduğu iş statüsü gibi bilgileri yazarsanız,diğer emeklilik hususlarında yardımcı oluruz.

Malülüğe ocak ayında başvurdum ve halen bekliyorum.Sgknın sevk ettiği Gaizntep Üniversitesinden raporumu gönderdiler herhangi bir sonuç ve oran söylemiyorlar zaten 2 ay sonra adanaya sevk ettiler.Ara karar diyosunuz galiba.Orda da gerekli muayeneleri yaptılar.Tekrar gönderildi.
Şimdik hale beklemedeyim.Elden sevk edilmek üzere işlendi diyor dediğiniz gibi çok zor bir süreç.
3050 günüm ve 2004 girişliyim

sayın Başgedikli, cevabınız için teşekkür ederim..erken emekliilk imkanlarını değerlendirme yolunda tavsiyede bulunmuşsunuz ancak eşim çalışabilecek durumda olsa zaten böylesi erken bir dönemde emekli olmayı düşünmezdi, Eşimimin Psikolojik hastalığı var.

Tepecik eğitim araştırma hastahanesi Koronel Kalp Yetmezliği %100 verdi. Kalp %25 çalışıyor. Nefes almakta zorluk çekiyorum. ayrıca 4 hastahaneden %25-%27 arası kalp eforu sonucu aldım.SGK ara karar diye EGE üniversitesine sevk etti. Buradan daha düşük veya red çıkarsa ne yapmamı tavsiye edersiniz..

epehlivan
Kendi başlığınıza yazdım.
Hiç sorun değil, vergi indirimiyle erken emeklilik için şartlarınız uygun sizin.
Malulen emekliliğe başvurmuş olmanız bile hata.

ilginiz için teşekkürker
sitenize uye olmadan once basvurmustum. basvurdum bir defa . 16 haziranda eko çekilecek ordada %30 altında lv çıkarsa sigorta birşey diyeceğini sanmıyorum. çunkü kalp kendini yenileyemeyen bir organ. avrupada kök hücreden bir iğne hazırlanıyormuş. türkiyeye gelirse tedavi yontemini denerim.

Bülent bey sizden çok rica ediyorum bu konularda bizi yönlendirecek birine ihtiyacımız var, eşim Psikolojik rahatsız ve bu kronik hal aldı 2003 yılından beri mücadele ediyor ancak şu an çalışamıyor dayanacak gücümüz kalmadı sgk yetkilisi sadece RED cevabını verdi yüzdesini biz görmüyoruz dedi engelli hakkından faydalanabilmek için oranı nereden öğrenebiliriz

mavi78

Sağlık kurulu raporu da teşhisi neydi hastanın ve ara kararda gönderdikleri hastane ne teşhis koydu acaba

Cevabınız için çok teşekkür ederim Bülent Bey, ancak anlayamadım

eşimin 1 ay önceki son sağlık kurulu raporunda teşhisi şizoaffektif bozukluk (tedaviyle çalışabilen) oldu. Özür oranı cetvelinde karşısında 45 oranı yazıyor,
yani bu şu demek mi eşim maluliyetten red aldı ancak şu an engelli emekliliği hakkından %45 oranı ile faydalanabilir?
Tekrar neden sağlık kurulu raporu çıkartmamız gerekiyor?

Bülent bey son olarak değerli fikrinizi alabilirmiyim, siz red kararına mutlaka itiraz edin dediniz..eşim bu süreçte iki ayrı hastaneden (biri daha önce tedavi olduğu ve raporunu aldığı yetkili hastane) sağlık kurulu raporu aldı, yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi versek tekrar mı gösterdikleri bir hastanede sağlık kuruluna çıkacak yoksa dilekçeyi verdikten sonra kararı mı bekleyeceğiz?

mavi78 kardeşim tedaviyle çalişabilen diyor acaba ondan mı olmadı . İlk sağlık kurulu raporunda ne yazıyordu . Tedaviyle çalişabilen mi çalişmayan mı . Çünkü bende aynı durumdayım malülen emeklilik için baş vurdum ilk raporum tedaviyle çalişamaz şizoaffektif bozukluk tanısı kondu sgk ara karardan sonra tekrar hastaneye sevk etti

Mehmet bey ilginize teşekkür ederim..Özür oranı cetvelinde tedavi ile çalışabilen oranı %45'den başlıyor..yani en düşük oran bu öyle değil mi? Yoksa Özür oranı cetvelindeki bu oranların anlamı nedir

mavi78

Malulen emeklilik ile %40 üzeri raporla erken Yaşlılık emekliliği iki ayrı konudur. Eşiniz malul sayılmadıysa, erken Yaşlılık emekliliği şansı var tabii. Ama onun için şartlar farklı.
Eşinizin; doğum tarihi, ilk sigortalı olduğu tarih, toplam prim gün sayısı (hangi statüde kaç primi olduğu), son 2520 primin fazlasının hangi statüde olduğu belirleyici olacak.
Bu detayları yazar mısınız?

Bülent Bey ilginize çok teşekkür ederim, geç dönüş yapabildiğimi için özür dilerim internet bağlantım sorunluydu.
Doğum Tarihi: 1978
İlk Sigortalı olduğu tarih:24.11.1997
Toplam prim gün sayısı:2930 (ssk) eşim denizci (gemi kaptanı) statü hep ssk oldu. Eksik prim gün sayısını dışardan toplu ödeme hakkımız var mı? (çünkü eşim kesinlikle çalışabilecek durumda değil)

Bülent Bey şu anki son durum Sgk dan maluliyet için RED kararı almış olmamız ancak Hastane kurulu kaç oran verdi, engelli emeklilik hakkına başvurabilmek için yeterli oranımız var mı bilmiyoruz, eşime konan teşhis tedavi ile çalışabilen şizoaffektif bozukluk (sizin yayınladığınız cetvelde karşısında %45 oran yazıyor)bunu mu referans alacağız yoksa eşim tekrar mı kurula girmek zorunda?

Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

mavi78

Emeklilik için (24.11.1997 +) 18 yıl 4080 prime tabidir eşiniz. Yani, süre tamam ama prim gün sayısı eksik... Toplu ödeme mümkün değil maalesef. Askerlik yapılmışsa, o süre borçlanılabilir.

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim Bülent bey..eşim askerliğini hastalığından dolayı yapamadı..çürük raporu aldı ve çalışarak bu prim eksiğini tamamlaması çok zor! Ne yapabiliriz bilmiyorum

mavi78

4050 olana kadar isteğe bağlı prim yatırıp, sonra 30 gün kadar çalışan statüsünde sigortalı olarak bu süreci tamamlayabilirsiniz. Başka bir yolu yok maalesef

Üst Alt