Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusu yaptım. E-devlet'ten DYS takibi yapamıyorum!?

nimrennnn

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar malülen emeklilik dilekçesi verdim 4c li yim, Sağlık Bakanlığı'ndan SGK' ya cumaya kadar yada pazartesi gitmiş olur. Fakat evrak takibimi DYS den yapamıyorum 2019 yılını seçiyorum anında bulunamadı diyor sizler evrak takiplerinizi nereden yapıyorsunuz? Lütfen yardım edin, şimdiden teşekkür ederim.

Bizim(yani benim eski) bakanlikta isler yavas isliyor.elektronik olmasina ragmen evraklarin aslini bekliyorlar Ankara disindan verdiyseniz 10 gune anca bakanliga gider sonra 10 gun orda bekler anca sgk girisi gozukur.Sizin rapor onaylandi mi yoksa daha SGK saglik kuruluna yeni mi girecek? Yeni girecekse 3 ayi gecer gelmesi .

Sgk ya girene kadar o sitelerde bisey gozukmez zaten

teşekkür ederim

çok yavaş ilerliyor evet, rapor onaylandı ama başka evraklar istediler artık sonuçlandırmaları lazım.

SGK'da DYS takipte mesajı ne anlama geliyor?

Arkadaşlar merhaba;
sgk da dys takibe girdiğimde bana ; gelen evrak dosyasına kaldırılmış diyor. Bu ne anlama gelir? Bu evrak emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü malüllere aylık bağlama şube müdürlüğünde.
şimdiden teşekkür ederim.

nimrennnn

Emeklilik onaylanmış görünüyor. Birkaç gün içersinde turkiye.gov.tr adresine mali bilgisi d düşecektir

çooookkkkk teşekkür ederimmmmmmmmm yupppiiiiiiiii

e devletten mali bilgiye nereden bakacağım bulamıyorum teşekkür ederim

bende bagkurdan maluken emeklilik icin basvuruda bukunmustum devlet hastanesine yönlendirdi rapor aldim sgk tekrar beni degerlendirilmek uzere bu seferde üniversite hastanesine rapor almam icin sevk etti. durum nedir onaylanir mi? sayin OturanBoğa

sgk şubesine gitmeden hastaneye sevk için ve %60 rapor alıp malulen emekli olabilmek için direk e-devletten malulen emeklilik için başvuru yapabilir miyiz?

benozgurumben

bende SGK ya gıtmeden sıra alıp haydarpaşa numune hastanesınden rapor ıslerımı tamamladım...

malulen emeklılık nedır anlayamadım ama yuzde 60 mı yuzde 80 mı?

ben 2008 öncesi girişliyim.. kardıyolojı yuzde 44 verıyorum dedı tek hastalıktan yuzde 40... toplamda 60 üzeri mamulen emeklılıge yeter mı

16 yıl 5600 gunum var

birde malulen emeklı olan birisi isterse engelli emeklılıgıne gecebilir mi?

Bizar34

Malülen emeklilik, sigortalı bir şekilde çalışma hayatına başladıktan hemen sonra eskisi gibi verimli çalışmaya engel oluşturacak şekilde ortaya çıkan, herhangi bir hastalık veya herhangi bir kaza sonrası kişinin eski iş yapma gücünü kaybetmesinden ötürü sigorta sistemi tarafından ekonomik geleceğinin düzenli maaşla garanti altına alınmasını sağlayan emeklilik sistemidir. İlgili mevzuat çalışma güç kaybının ne seviyede kaybedildiği esası üzerine bir değerlendirme yaparak kişilere esastan hak sağlamaktadır. Malülen emeklilik mevzuat maddesinde örneğin iş kazasından bahsetmektedir ama kişi iş harici olası bir trafik kazası sonrası eski iş gücünü tekrar geri kazanamadığı hallerde mevcut fiziksel ve fizyolojik işlev kayıplarına bağlı olarak iş yapabilme yeteneğinin ne kadar kayba uğradığı esas alınır. Bu açıdan trafik kazası bir iş kazası olmamakla birlikte kişinin eski işini yapamamasına sebep olması malülen emeklilik hakkından yararlanmasını sağlayacaktır. En az 10 yıldır sigortalı çalışıyor olmak malülen emekliliğin temel şartıdır.Ayrıca başka şartları da vardır.

benim %60 rapor almam lazım malulen emekli olmam için.

benozgurumben

ben yuzde 68 aldım

ama malulen olmak ıcın meslek hastanelerınden calısamaz raporu lazım

sımdı benım heryerım dokuluyor ama bakan saglam zanneder

o raporu kolay kolay vermıorlarmıs

Bizar34

anladım ben normalde %60 üstü almam lazım ama kimisi alırsın kimisi de alamazsın diyor hayırlısı bakalım.

Üst Alt