Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusu yaptım. Saydığım hastalıklarım ile olabilir miyim?

arslan-1977

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkeze iyi günler ben geçtiyimiz şubat ayında kalp krizi geçirdim anjio oldum stent takıldı ekokardiyografi sonucu ef yüzde 45 bunun dışında hipertansiyon, şeker, hiperlipidemi, sol elim 3 parmağı yok, sol kalçada bel fıtığı, ve yüzde10 luk oranda konuşma engelim var 1800 günden malülen emeklilik için müracaat ettim sizce olabilirmiyim olursam ne kadar mmaş alabilirim + SSK pirimlerinin içinde 2 ay bağkur pirimi var yardımcı olursanız sevinirim TEŞEKKÜRLER

bülent bey çalışma gücümü tamamıyla kaybettim gibi tabi kendime göre sgk şu anda malülüyeti sekerata girmiş insanlara veriyor maluliyet alamassam dava açabilirmiyim açsam kazanırmıyım

Sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında raporunuz yoksa, red verilmesi durumunda Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurup rapor almalısınız.
Bu rapor oranı % 60'ı geçerse dava açabilirsiniz, ve büyük ihtimallede kazanırsınız ve % 60 oranıda alırsınız yukarıdaki rahatsızlıklar ile, zaten kalp,tansiyon, ve konuşmadan yine alıyosunuz % 60... diğerlerindende mutlaka oran verilir...
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

kısmet hanım burası türkiye şu dönemlerde devlete açılan davaların yüzde 99 u retle sonuçlanıyor daha önce başıma geldiyi için biliyorum cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim

arkadaşlar 1800 günden emekli olmak için kaçıncı dereceden vergi indirimimiz olması gerekiyor

Vergi indirimi gerekmiyor malulen emeklilik için, maluliyet cetveli 'ne göre malul olmanız gerekiyor,
yada sigorta başlangıcından sonra % 60 ve üzeri oranında raporunuzun olması durumunda reddedilseniz dahi dava yoluyla hakkınızı arayabiliyorsunuz...

teşekkürler kısmet hanım ben erken emekliliyi sormuştum hani vergi indirimi alın erken emeklilik için müracaat edin diyorsunuz ya onun için sormuştum

Kusura bakmayın 1800 gün dediğiniz diye öyle yazmıştım,
O zaman 1800 günden olamazsınız ama,
2008_oncesi.PNG

bu tabloya göre olursunuz,
en az % 40'la 3. derece almanız gerekir.

1800 günden emeklilik

arkadaşlar 1800 günden malülen emekli olursam ne kadar maaş bağlanır yanlız bu 1800 günün içinde 2 ay 19 gün bağkurvar

Arkadaşım emeklilik haklarını sağlamış gibi ne kadar maaş alırıma geçmişsiniz.

İnş emeklilik şansı yakalarsınız fakat son değişikllirde dahil malül 1800 gün 10 yıl sgk lılık süreci içersinde tek bir hastalığa bağlı %60 iş göremez raporu sandığınız kadar kolay bir rapor değildir.

Sayfayı baştan sona okuduğumda çıkardığım sonuç sizin sgk ya müracat etmeniz gerekiyor.

meçhul yoldaş ben sadece na kadar maaş bağlanır diye sordum gerekçelerini biliyorum kısmet hanım cevaplamıştı daha önce ama sizin bir bilginiz yoksa onu bilmem ben sadece kalpten yüzde 60 çıkar diye tahmin ediyorum ef 45 değeri klas3 e giriyor sadece bu yüzde 50 tansiyonda var kalp yetersizliyide var burda tahminim doğru herhalde

Maaş 2013 itibarı ile hükümet 971 tl malül maaşı söz konusu etmişti inş öle olur

teşekkürler meçhul yoldaş ya bu adamlar emeklilik vermek istemiyorlar ona bişi yapamazlarsa maaştan yaparlar diye korkuyom sgk sanki devlet içinde başka bir devlet gibi böyle saçmalıkmı olur olumsuzluklarda sana git hakkını kanuni yollarda ara diyor öbür taraftanda hakkını vermemek için adaleti bozuyor 2002 yılında iş kazası geçirdim 2003 yılında ssk yüzde 21.2 oranında malülüyet belirleyip çok cüzzi rakamda sürekli iş göremezlik maaşı bağladı şun 200 tl alıyorum iş yerine dava açmıştım o dava içersinde malülüyet tespiti için istanbul adli tıp kurumuna gittim orası yüzde 26.2 oranında iş gücü kaybı belirledi raporun ekinede yazmıs ssk hükümlülüyünden yararlanılmak suretiyle diye bu rapaoru üç sefer ssk tahsisler daire başkanlığına yolladım üçündede ret geldi ssk ya dava açtım mahkeme tekrar istanbum adli tıpa yolladı dosyayı adlit bu sefer yüzde 21 e indirmiş raporu dava retle sonuçlandı yargıtaya yolladık dosyayı orasıda onayıp yolladı yani bu olay sizce şerefsilikten başka bişi olabilirmi yani bunu yazmamdaki gaye türkiyenin nasıl bir devlet olduğunu anlatmak devlete dava açmadan önce düşünsünler en sağlam yerden bilgi alıp ona göre davransın insanlar

Üst Alt