Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurusu yaptım. Süreç nasıl işleyecek?

hakan60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
Malülen emeklilik için başvuru yaptım sonuç bekliyorum fakat sgk evrak takibinde şöyle iki başlık var:

21.05.2014 MALÜLİYET TALEBİ VE EKLERİ
16.07.2014 TAHSİS TALEBİ MALULEN

"TAHSİS TALEBİ MALULEN" ne anlama geliyor.
Başlık içeriğinde ise:
"1 16.07.2014 İSTANBUL SGİM SİLİVRİ SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ(HZM BİLDİRME,BİRLEŞTİRME VE BORÇLANMA) ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ" diyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Seni hastahaneye sevk ettiler mi?Etmedilerse ilk önce oraya sevk edecekler,daha sonra oradaki rapor oranına göre sana yazı gelir red ya da emekli olduğunuza dahil.Eğer işe girişte aynı hastalığın mevcutsa sonradan malül seviyesine ilerlediyse.Sana gelen yazı büyük ihtimal red olur.İnşallah gelmez.Değilse sonrası bayağı uzun sürüyor.
Dostum inşallah kolay yoldan emekli olursun.

Hastaneye falan sevkettiler daha önce hastaneye gittim. Şimdi sonucu bekliyorum. Çok anlamadıgım için özür oranına bakmadım. Teşekkür ederim bykadir bilgilendirme için.

O zaman sana sgkdan yazı gelecek.Ona göre hareket edersin.İnşallah hayırlı cevap gelir.Olumlu cevap gelirse emeklisin inşallah.

bykadir teşekkür ederim iyi dileklerin için. Tek böbregin birini aldırdım. Tansiyon var, şeker var. Şansım ne kadar acaba? Artık bütün hastalıklar toplanıyor mu yoksa tek tek mi değerlendiriliyor yüzdelik oranlar.

%62 rapor aldığıma göre malülen emekli olabilir miyim?

Merhaba, bir konuda bilgi almak istiyorum. Şeker, tansiyon ve tek böbreğimi kist sebebiyle aldırmam dolayısıyla bana % 62 oranında rapor verdiler. Bu raporla normal şartlara göre biraz daha erken emekli olmam söz konusu oldu.
Fakat benim bildiğim kadarıyla % 62 ile malülen emekli olmam gerekmiyor muydu? Malüllük için 1800 gün ve 10 yıldır çalışıyor şartını sağlıyorum fakat malülen emekli olamadım.
% 62 oranında rapor alan malülen emekli olamıyor mu? Bildiğim kadarıyla % 60 yetiyor malüllük için. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hepinize sağlık sıhhat diliyorum.

Tek hastalık olması gerekli ve hastalığının sigorta tarihinden sonra olması gerekli diye biliyorum

hakan60

Malulen emekli olmak için çalışma gücünüzün yüzde 60 tan fazla olması lazım ve o kararı hastane değil SGK sağlık kurulu veriyor.Yani elinizdeki engelli raporu SGK için önemli değil.

erkandomur
Yani ben bundan sonra malüllük ya da erken emeklilik için bir adım atmama gerek yok. SGK kararını verdi ben malül değilim ve çalışmaya devam edeceğim. Söylediklerinizden anladığım bu. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

hakan60...hocam erken emeklilik malulen emeklilikden daha iyidir sizin malulen emeklilik isteğinizi anlamadım ben açıkçası?...malulen de çalışamassınız ama erken vergi emeklilik de hem çalışır hem emekli maaşı alırsınız ki çok iyi bir durumdur günümüz türkiyesinde bence..çalışma konusu da tabii ki durumunuza göre değişir sağlığınız uygunsa tabii ki..

deathless
Tabiki çalışmak isterim sağlığım elverdiği sürece :). Sorunum şu: benim sigorta girişim biraz geç. Yaşım 59, erken emeklilik içinde 6 yılım var çalışıp çalışamayacağımı bilmiyorum. Bu sebeple soruyorum. Yoksa tabi ki çalışmak isterim.
Teşekkürler cevabınız için.

Malûllük için SGK kurulu orani belirliyor.Yani ben erken emeklilik hakkında bir şey yazmadım.Malulluk için yazdım.

Üst Alt