Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurusu Yaşlılık emekliliğine döndürülürse emeklilik başlangıç..?

ufmei

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Malülen emeklilik basvurusu yaparsam ve bu red gelir ve Özürlü emekliligine basvurmam gerekirse basvuru tarihi ilk basvuru tarihimi yoksa sonraki özürlü icin yapilan mi gecerli.
Malum bizde durmadan kanun degisiyor.
Ikinci sorum Ben yurdisinda yasiyorum. Izin zamaninda yapilan basvuru süresi uzar ve rapor icin verilen tarih izin sonrasina kalirsa bunu baska bir tarihe (sonraki yil izinine)degistirmek mümkünmü? Mümkünse kanun degisikligi veya buna benzer bir durum olsa müracatim gecerlimi?
Tesekkürler.

Emeklilk başlangıç tarihi hem en son tarih olur. O nedenle kesin onaylanacak emeklilik statüsü netse o statüde başvurun derim. Vergi indirimi ile emeklilik kesinse, o statüde başvurun.

Teorik olarak emeklilik sürecinde hastaneye dair bir süre dayatması yok. Ama unutmayın, 1 sene ara vermek demek o 1 sene maaştan olmak demek. Çünkü sgk emeklilik başlangıcı olarak emekliliğe temel olan raporun tarihini (ondan sonraki ayı) kabul eder.

1- Tesekürler Bülent bey ben zaten suanda calistigim icin emekli olamuyorum ne zaman almanyada calismayi birakirsam o zaman Türkiye emekli maasim baslayacak.Bunun icin baslangic basurusunu yapip süreyi uzatmak ve pirimlerimi (toplam miktari) ödeme imkanim daha müssaid odugu bir zamana kadar uzatmak.
Bu benim fikrim. Siz buna ne dersiniz.

2- Bildigim bir baska seyde her 6 ayda zam geldigi . Sizce ne yapmak karli kiredi cekip faiz ödemek?yada süreyi uzatip zamli ödemekmi?

3- Baska konu malülen emeklilik 1800 gün özürlü engelliligi 3500 gün iki misli bu bakimdan ben önce mallülen emekliligi denemek olmassa özürlü emekliligine basvurmak istiyorum. Bu nedenle bastaki soruyu sordum (malül emekliligi bsvurusu kabul olmassa bu sürede kanun deisirse yinede engeli emekliligine basvurabilir miyim) en karli ve kolay olan yolu nasil izleyecegimi

tekrar cevaplarsaniz sevinirim.

Saygilar ufmei.

Başlangıç başvurusu diye bir şey yok aslında. Emeklilik için şartlar oluşmamışsa bir başlangı. da yapılamaz.

Bence hiç kafanızı karıştırmayın. Ne zaman müsait olursunuz, ne zaman emeklilik için prim/süre şartları tamam olur, o zaman başvuru yapın.

Teskkürler cevabiniz icin Bülent bey .

Bu sene izininde bu isi iyice bir arastirip sonuca baglayacagim. Ama size birsorumdaha var esim Almanyada 1,5 sene calisti 6ay issizlikmaasi topla 25 ay is baslangici 1988 mart ayi.
3 defa dogum yapti 1969 dogumlu kendisinin eklem rahatsizligi ,seker tüp 2, ve pisikolojik rahatsizligi (panik atak)var.
Su an almanyada yasiyor. Nasil bir yol izlememiz lazim emeklilik icin.
Saygilar

Sakatlık oranı cetveli'ne göre her durum için oranlar tek tek belirlenir ve sonra bunlar balthazard formülü ile toplanır. Toplam oran % 40 ve üzeri olursa kişi sakat statüsünde erken emeklilik hakkına kavuşur
Yurt dışından alınan raporlar vs. geçersizdir. Buradaki sgk'Nın yararları ve Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'in raporları geçerlidir

Not 1: SGK emekliilk açısından yurt dışı işlemleri için buraya tıklayın

Not 2: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Not 3: Doğum Borçlanması (2010/206 sayılı genelge)

Üst Alt