Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusunda SGK'dan red cevabı aldık. Ne yapabiliriz?

pacmen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
13 Temmuz 2011 Güncel:

Bugun eve gelen bir telefonla hepimiz havalara uçtuk çünkü ankara yüksek sağlık kuruluşuna yaptığımız itiraz dilekçemiz kabul edilmiş ve babam malulen emeklilik hakkını kazanmış.. burdan elde ettiğim bilgiler sayesinde haklılığımı ispat etmiş bulunuyorum. herkese çok çok teşekkür ederim...

1800 prim günü vardı malülen emeklilik için başvurduk dosyaları verdik içeri sonra bizi bir hastaneye sevk ettiler ve hastane heyetinden geçtik baş hekim arık emekliliğe sevk ediorum dedi sizi dedi...
aradan 1 ay sonra ssk ya gidip durumun neticesini öğrenmeye bize denilen size red kararı verilmiş...

anlamadağım hastanenin sağlık heyetinden emekli olabileceğine dair cıkan sağlık raporuna nasıl red verdikleri..
bu durumda ne yapmam gerekiyor

yardımcı olabilirmisiniz... tşkler

Ret kararı size ulaştı mı? Neden ret edilmiş...

kağıt bi türlu gelmedi elimize bn bugun kagıdı almaya gittim sgk dan kağıtta % 60 ın altında olduğu için malulen emekliliği iptal edildiği yazıyor sadece .. başka bi oran yazmıyor yüzde kaç aldığı gibi
ordakı bayana dedim itiraz edebilirmiyiz evet dedi dilekçeni yaz imzalat babana getir dedi nasıl bi dilekçe yazayım sizce _???

yokmu yardımcı olacak daha once aynı seyle karsılasan arkaslar.... güsel bi dilekçe örneği sunabılırmsnz

selam artık hastenelerin yada başka degişle doktorların verdigi rapor oranları nın kıymeti yok ankarada raporlar tüm vucut fonksiyonlarını % 60 kaybedip kaybetmedigine bakılıyor yani bir engelli simit satacak kadar ayakta duruyorsa % 60 alman zor eskiden bakkaldan alır gibi alınıyordu birçok insan saglamken malülen emekli oldu bu 3 kagıtçıların yüzünden şimdi birçok insan madur durumda

tamer s kardeşim ; bazı büyük şehirlerde bölge sağlık kurulları kuruldu! BÖLGE SAĞLIK KURULLARI - BAĞLI BULUNAN İLLER
İSTANBUL: İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli
İZMİR: İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla, Denizli
ANTALYA: Antalya, Isparta, Burdur
ADANA: Adana, Hatay, İçel, Osmaniye
KOCAELİ: Kocaeli, Sakarya, Düzce
BURSA: Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale
KONYA: Konya, Niğde, Aksaray, Karaman
KAYSERİ: Kayseri, Nevşehir, Kırşehir,Yozgat
SAMSUN: Samsun, Ordu, Sinop, Rize, Artvin

yukarda verdiğim iller dışında kişehirler ankaraya bağlı!! ayrıca yukardaki illerin vermiş olduğu karara itiraz edersen yüksek sağlık kurulunda değerlendiriliyon(ANKARA) genelde kararlar ankaraya gerek kalmadan burdan veriliyor!!!

Basit bir şey işinizi görür aslında...

.......'ne,​

... Mart 2011​

xxx tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum "işgücü kaybımı %60 oranında kaybetmediğim" gerekçesiyle reddedildi. Oysa tedavi gördüğüm hastanedeki doktorlarım çalışamayacak durumda olduğumu çok açık olarak belirtmektedir ve kurumunuz sevki ile hastaneden almış olduğum raporda da bu durum açık olarak belirtilmiştir.

11.10.2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'ne göre malul sayılmam gerektiğini, 16.12.2010 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında çalışma gücümü %60'ın üzerinde kaybettiğimi düşünüyorum.

İş bu nedenle malulen emeklilik başvurumun Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesini ve maluliyetimin onanmasını arz ve talep ederim.

ad soyad
imza
tc kimlik no
adres
telefon

bülent abi mükemmelsin çok teşekkur ediyorum...
Sayın Tamer arkadasımızada bilgilendirdiği için beni tesekker ediyorum...

Gelişmeleri bu başlıkta paylaş lütfen...

selam benimde babam akciger hastası evde hergün 10-12 saat bipap cihazına bağlanıyor.. Buna ragmen red cevabı geldi.. 1800 iş günü prim ödemesi var yaşı 57 yüksek sağlık kuruluna başvurduk ama sonuçlanması 3 ayı bulur dediler... eğer ordanda red cevabı gelirse kurumu mahkemeye verin dediler peşinden de kaybederseniz tüm mahkeme masrafları ödersiniz diyede ufak bir tehditte bulundular sonuç olara şuan beklemedeyiz gelişmeleri sizinle paylaşırım....

cevap için teşekkür ederim.. %60 oranın altında diye red cevabı geldi.. Oysaki akciğer hastası kan gazı denen değerleri düşüyor. Bipap denen cihazı evde 10-12 saat takmaz ise değerleri tekrar düşüyor %90-95 olması gereken değer %17 kadar düştü yoğun bakıma yattı %10 altında ölüm gerçekleşiyor, Doktorun bizzat kendi söylemi bu nedenlede acil yoğun bakıma aldılar 5 gün yattı .. buna ragmen nasıl ve neden red cevabı geldi hala anlamış değilim...

Anlaşılmayacak bir şey yok aslında... Enteresan bir şekilde memurlar insanları emekli etmemek için her yolu deniyor...

Bugun eve gelen bir telefonla hepimiz havalara uçtuk çünkü ankara yüksek sağlık kuruluşuna yaptığımız itiraz dilekçemiz kabul edilmiş ve babam malulen emeklilik hakkını kazanmış.. burdan elde ettiğim bilgiler sayesinde haklılığımı ispat etmiş bulunuyorum. herkese çok çok teşekkür ederim...

sizinle aynı durumda idim. Red cevabından sonra unkapanına giderek Raporumuzun Ankara Yüksek sağlık kuruluşunda incelenmesini ve tekrar oran vermesini istediğimiz bir dilekçe yazıp başvuru yaptık 45 gün içinde onay cevabı geldi babam emekli oldu umarım sizinde en yakın zamanda sonuçlanır...

hayırlı olsun karde benimde son kır brş günümm :) bende yazcam buraya:)

Şu işgüzar, herşeyi ben bilirim tipli memurları zorunlu emekli etmelier artık, bir gerzeğin yüzünden kapı kapı gezdiğimiz günlerin bir sonu gelsin artık. Herkesi biz mi düzelteceğiz bu memlekette ya...

Bankada itaraz kağıtdi geldi itiraz etmediğim halde ne yapmalıyım saygılarımla

Üst Alt