Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusunu firma mı yoksa ben mi yapmalıyım?

MARAŞLI75

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Malulen emekliligimi istememe 2 ay surem kaldi 2.dereceden vergi indirimi aliyorum %55 raporla malulen emekliligimi benimmi yoksa isyerimin talep etmesimi dogru olur.1300 tl maasim var aldigim maas uzerinden sigortam odeniyor kabul edilmesi durumunda ne kadar aylik alabilirim.konuya hakim olanlardan yardimlarini rica ediyorum.

öncelikle siz malulen değil vergi indirimine istinaden emekli olacaksınız malulen emeklilik ayrı bir şey emeklilik başvurusunu sgk ya siz yapacaksınız sgk ya vergi indiriminiz olduğunu söylemeniz yeterli onlar sizi yönledirecekler ordan aldığınız emeklilik belgesi ile işyernizden kıdem tazminatınızı alabilirisniz ayrıca bağlanan maaşı buradan paylaşırsanız seviniriz

Ben vergi indiriminden emeklilik icin deil malulen emekliligimi isteyecegim mehmet bey vergi indiriminden olan emekliligimin suresi daha cok ben daha erken emekli olmanin pesindeyim saglik sorunlarimdan dolayi.

10 yıl 1800 gün prim şartını yerine getirmiş iseniz SGK ya malulen emekli talebinde bizzat bulunacaksınız. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edece 60% ve üzerinde bir oran alır iseniz malulen emekli olacaksınız. Rahatsızlığınız nedir.

Dogustan idrar hissizligi dogduktan sonra şant takili beyinde su toplanmasini engellemek icin birde yuruyus bozuklugu var dogustan ....

Sisli etfalde ehliyet icin basvurdumda oranimin %65 oldunu ama %45 isini goruyor diyerek %45 verdiler o zaman suan %55le vergi indirimim var

SLM..
Maraşlı75 anladıgım kadarı ile yalış hesaplama yapıyorsun.şişli etfal sana %45 rapor aldım.diyorsun.sen 3.derecede ve 20 yıl 4400 prim ile emekli olabilirsin.ama vergi indirimi için vergi dairesine başvurdun mu?% kaç aldın.onun üzerinden emekliliğin kesin olur.hem sen kaç yılında işe başladın.primin ne kadar yattı.ve % kaç raporun var bunları yazarmısın.

Sisliden aldigim rapor ehliyet icin almistim %45 verdiler ama ozurluluk oranimin %65 oldunu konusmuslardi aralarinda.bu olay 6 sene once oldu .2sene önce vergi indirimi icin basvuru yaptim %55 aldim vergi indirimim var suan 03.03.2004 ise giris tarihim ben vergi indiriminden emeklilik deil 10 senemi doldurduktan sonra malululen emekliligimi talep etmek istiyorum primlerim ise dolu dolu yatti aldigim 1300 tl maas suan.

55% oran ile malulen emekli olunmaz ki en az 60% oran almalısınız ki malulen emekli olabilesiniz.

Marasli malulen emekli olamasiniz zaten engeliniz doğuşta n olduğu için ancak vergi indirimi ile erken emekli olur sunuz malesef

arkadaşlar birde artık malulen emeklilik için sevk edilen hastanede oran yazmıyorlar sgk emir vermiş sadece tanıyı yazın diye

%60 almam durumunda emekli olma sansim yokmu özürüm doguştan oldugu icin.

Doğuştan olanlari SGK kolay kolay kabul etmiyor calismaya basladiginda engelin malûl iyet dere cesinde değil ise sonradan artmis ise sansini debiye bilirsin fakat iş iniz zor kurum kabul etmiyebilir çünkü doğus tan olanlari kurum kabul etmeye biliyor

Umudunuzu kırmak istemem ama malülen emekliliğiniz biraz zor görünüyor.

Malülen emeklilikteki prensip kişinin hiç bir şekilde çalışamayacak durumda olması veya çalışmasının sağlığını tehdit edecek olmasıdır.

Sizin bahsettiğiniz sorunlar yaşamsal bir tehdit yaratmaz. Çalışma gücünüzü etkiler ama tamamen çalışmanıza engel bir durum da yaratmaz. Bu bakış açısıyla size malülen emeklilik için onay vermeleri zor.

Ayrıca, bir yanılgıyı da düzeltmek lazım. Malülen emeklilik için "özür oranı" değil, "işgücü kaybı" dikkate alınır. İkisi aynı şey değildir. Yani özür oranınız % 60-70 çıkabilir ama işgücü kaybınız % 20 çıkabilir.

MARAŞLI75 Kardeşim.

bu işin tek oluru yeni rapor alıp tabiiki oran % 60 ve üzeri olmak kaydıyla 10 sene sigortalı süresi+1800 gün pirim le sgk ya gidip emekli başvurusu yapmak.
özellikle en son sigortalı olduğun yerin bağlı olduğu sgk ya gitki işler uzamasın. onlar sana gerekli değerlendirmeleri yapıp cevabı vereceklerdir.
sen raporu yükselt ve şartlarada sahipsin anladığım kadarıyla git başvurunu yap 20 dakikada cevabını alırsın.sonra duruma göre oluruna bakılır.olur inşAllah.

bugün bakırköy devlet hastanesine malülen emeklilik için sağlık kuruluna girdim aynı hastaneden vergi indirimi için yüzde ellibeş rapor almışken bugün ise çalışırken geçirmiş olduğum ve tedavavilerinide tamamladığım hodgin lenfoma hastalıgınıda ekleyerek oranımı yüzde atmışdörte çıkardılar bu durum malülen emeklilik başvurum için olumlu olurmu.birde 3. dereceden vergi indirimi alıyorum şuan tekrar vergi dairesine başvuru yapsam 2. dereceden vergi indirimi alabilirmiyim acaba.

normalde kurul malülen emeklilik için yüzde yazmıyorum yetkili kuruma ben kendim kullanmak için yüzdeli rapor talep ettim kuruldan artış olup olmadını görmek için.

slm. sen eski oranınla yani%55 le vergi indiriminden faydalanıyormusun şu an bilmiyorum.ama vergi indirimi için başvuruda bulunmadığını varsayalım. yani yeni aldığın oranla vergi dairesine başvuruda bulunursan ve de raporun ankaradan yine % 60 üzerinde onaylanırsa sana faydası emeklilik pirim gün sayısını aşağıya çekmek olur.yani % 55 le (sigorta girişini 1994 diye baz alıyorum) vergi indiriminden faydalanıp emekli başvurusu yaparsan 3760 gün ve 16 yıl sigortalılık süresi istenir emekli olman için.ama % 60 üzerinden vergi indiriminden faydalanıp emekli başvurusu yaparsan 3680 gün 15 yıl 8 ay sigortalı süresi ile biraz daha erken olabilirsin.yani yazdığım şartlarda 2. dereceden olabiliyorsun fakat sigorta başlangıç tarihinde bu hesapta önemli.syglr...

bu aradaçalıştığın iş yerinden vergi indiriminden faydalanman için vergi indirimi talep formu alıp bağlı bulunulan vergi dairesine raporunun aslı veya noter onaylı nüshasını verip başvuruyu şahsen yapmalısın.sonra 3-5 ay ankaradan raporunun onaylanmasını bekleyeceksin.rapor onaylandığında önce vergi dairesine sonrada işyerine ulaştırılacak.bu şekilde 1 ay bile çalışman diğer pirim-gün şartları oluştuğu an emeklilik için başvuruna yeterli.tabiiki şahsen ve en son çalıştığın işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuracaksın.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Cok tesekkur ederim verdiniz bilgiler icin Şuan %55 le 3.dereceden vergi indirimim var evet.en son 3 gun once malululen emeklilik icin yaptigim basvuruda bu oran %64e cikti vergi indirimimi2.dereceye yukseltmek mumkunmu acaba.

mümkün yeni aldıgın rapor ile tekrar deftardarlıga baş vurup onaylanması neticesi ile 2inci dereceden vergi indirimi alabilirsiniz

Raporda Vergi indirimi ibaresi olmasi sart degilmi en son aldigim raporda bu ibare yok cunku.

öyle 1 şart yok.rapora bir şey işlemiyorlar.verdikleri yazı var sadece.ustam senin sigorta girişin ve pirimin ne kadar bu arada.çünkü 2. ile 3. derece arasında çok 1 fark yok ama zaten yeni raporunu tekrar ankaraya yollayıp onayını isterler o kadar.yani 2. derece olursun uğraşırsan.daha önce yaptıklarını yeni raporunla yapman lazım diye düşünüyorum.ama sen resmi makamlardan bilgi alırsan daha faydalı olur.belki basit bir güncelleme yapabilirler sorup öğren vergi dairesine ve sgk ya

Malulen emeklilik için SGK orana değil maluliyet cetveli'ne göre kişinin malul sayılacak düzeyde işgücü kaybına sahip olup olmadığına bakıyor. Yani, oranınız % 60'ın üstü bile olsa, bence SGK sizi malulen emekli etmez.

Ama yeni raporunuzla defterdarlığa gidip sakatlık indirim derecenizin arttırılmasını istyebilirsiniz. Böylece emeklilik zamanı vsç de lehinize olacak şekilde değişir (ama % 60 üzeri raporun onanacağından emin olun. Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oömayın!)

Tesekkur ederim bulent bey peki elimdeki raporda vergi indirimi icin olduna dair bir yazi olmasi sart deildir umarim.

Vergi indirim başvurusu için aranan tek şey raporda oran bulunmasıdır. Özellikle bir ibare olması gerekmez.

Tesekkur ederim bulent bey yarindan tezi yok basvurumu yapicam soylediniz gibi.

Oranim % 55 ken,calisirken % 64 e cikti yani calismaya basladimda malul sayilacak oranim yoktu bu durumda bile beni malul saymazlarmi.red gelirse itiraz etmem durumunda sansim nedir bulent bey.

Malulen emeklilik icin 60 en az rapor sarti var ve siz bunu alacaginizi dusunu yorsaniz kendiniz basvuracaksiniz.

%55 vergi indirimim vardi calisirken lenf kanseri tedavisi gordum bu hastaliktan ötürü %64e cikti raporum malulluk icin basvurdumda bana bu hastagi gecirmis olmaniz emsal olusturur dedi doktorlar dedikleri gibi de oranimi yukselttiler.

Bu olay işimi kolaylastiriyor dediginize gore o zaman yanlis anlamiyorsam bulent bey.

Üst Alt