Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik değil de maluliyet tesbiti nasıl oluyor?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
183
arkadaşlar ve oturan boga soruma cvp verirseniz sevinirim
maluliyet tesbiti sürecini kısaca anlatırmısınız maluliyet tesbiti nasıl oluyor maluliyet tebiti ne demek bilgi verirseniz sevinirim

Maluliyet tespiti yapılıp hak edenin maaşı ne zaman başlar. 4 b bagkur da bende merak ediyorum .

Durumunun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde olup olmadığından emin olamayan kişiler maluliyetlerinin tespiti için sigorta müdürlüğüne başvurup hastaneye sevk alabilirler. Rapor SGK'ya ulaşır, SGK "malul durumdasınız, sigortalılığınıza son verin emekli edelim" der (ki aslına bakılırsa çalışmaya devam ederken malulen emeklilik için başvurulsa da süreç böyle ilerler).

Malulen emekli maaşı, maluliyete temel olan raporun alındığı tarihi takip eden ay başı itibarı ile bağlanır. Eğer rapor tarihi tahsis talep tarihinden önce ise, bu durumda maaş başlangıç tarihi tahsis talep tarihini takip eden ay başı olur.

şöyle olurmu şimdiden maluliyet tesbiti yaptırsam şu an pirim ve sigorta süresi dolmamış zamanı geldiginde pirim ve yıl şartını tamamladıgımda emekli olma imkanım varmı sonradan tekrardan rapor için ugraşmasam diyorum

Şöylede bişey var.
1800 gün yani 5 yıllık sigortan yoksa
malülen emeklilik tespiti için hastaneye sevk yapmaz SGK.
(YANİ ENAZ 1800 GÜN SİGORTALILIK PRİMİN YATIRILMIŞ OLMASI GEREKİR)

Bütünuylefarkındayım@,senin dedigin şekilde maluliyet tespitini kafandan çıkar öyle birşey olmaz,fakat hastalikların ve engellerinle ilgili hastaneden % 40'ın üstunde rapor alırsan prim zamanıni dolduru emekli olursun,bu konuda sgk başlangıcın ve prim gün sayin+rapor oranın önemli.

kamu personelleri için soruyordum
sskda 2008 öncesi vergi indirimi alındıgında pirim ve yıl şartını tamamlamasan bile raporu önce alıyorsun sonradan rapora gerek kalmıyor kamu personeli içinde olabilirmi diye düşündüm

Tabikide oluyor,işe giriş tarihiniz ve rapor oranınız bu süreci etkiliyor,sizin işe giriş tarihiniz ne zaman.

memuriyette vergi indiriminin emeklilikte etkisi yok mehmet bilmiyorsunuz

2008 de 5510'nun genişletilerek engelli memurun emekli edilmesinde şöyle der sgk,
%50 ile 59 arası oranı olanlar 5760 gün 16 yıl'da
%40 ile 49 arası oranı olanlar 6480 gün 18 yılda emekli edilir der,burda konumuz engelli memurun emekliliği değilmiydi.

Bende 2008 sonrası için 5510 eklenen maddeden söz ediyorum,Sen neyin peşindesin kardeşim bi türlü anlayamadım.

maluliyet tesbitini soruyorum sen nerelere gittin maluliyet tesbiti hakkında bilgi almak istedim

Bütün@Maluliyet tespiti,maluliyet tespiti diye sarıp durma.Bu konuya bülent bey yukarıda açıklık getirmiş,takıldığın yer neresi sen onu sor,ona cvp bulmaya çalışalım.

Mehmet005

[FONT=sans-serif]şöyle olurmu şimdiden maluliyet tesbiti yaptırsam şu an pirim ve sigorta süresi dolmamış zamanı geldiginde pirim ve yıl şartını tamamladıgımda emekli olma imkanım varmı sonradan tekrardan rapor için ugraşmasam diyorum[/FONT]

@OturanBoğa
oturan boga maluliyet tesbiti malulen emeklilik içinmi geçerli engelli emekliliginde maluliyet tesbiti yapılabiliyormu ???

Üst Alt