Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik hakkında sorularım..?

apprentice

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar,
Benim birkaç sorum olacak ki bu soruları bazı arkadaşlar parça parça sormuş ben bir kısmını toparladım.

Yaklaşık 3 ay önce sağlık raporu için Ankara numune hastanesine başvurdum. Tetkikler tahliller sonuçlar derken 1 ay sonrasında % 100 Kalp Yetmezliği (Class 4) + 20 Kalp pili olmak üzere raporumu aldım. Raporum sürekli. Engellilikle ilgili bir takım evraklarımı çıkardım otobüs kartları felan filan. Vergi indirimine de başvurdum. 1 aydır sonucu beklemekteyim.

Şimdi sorularıma gelince

1. Benim 2.800 gün sigorta günüm var ve malulen emekli olmama yaklaşık 2,5 sene var. Ben şimdi 2,5 sene sonra SSK’ya emeklilik için başvurduğum zaman tekrar mı rapor almam gerekecek. Çünkü raporum sürekli ve hakem hastaneden aldığım rapor.
  2. Aldığım vergi indiriminin emeklilik esnasında bana nasıl bir faydası olacak?
  3. Benim raporum yüzde yüz acaba vergi indiriminde ne kadar indirirler çünkü genelde forumu takip ediyorum ve çoğu kişinin raporunda indirime gidilmiş.
  4. Çalıştığımdan beri SSK hep maaş üzerinden yattı şu an 1.400 lira ssk yatıyor acaba minumum malul maaşım kaç lira olur. Biliyorum bu soru çok soruluyor ama insan ister istemez merak ediyor.
  5. Malulen emekliliğe başvurunca istifa mı ediliyor.
  6. Şimdi emekli olmak istesem öyle bir imkanım var mı acaba?
Şimdiden sorularımı yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

emeekli oldugunuzda vergi indirimiyle bir işiniz kalmıya cak malülen emekli olursanız iş hayatınız sona erecek birdaha sgklı calışamazsınız vergi indirimi ile emekli olursanız calışa bilirsiniz sgk girişiniz yazmamışsınız 10yıl başlangıç varsa malülen emeklilik için baş vura bilirsiniz baş vurdugunuzda büyük ihtimal tekrar hastaneye sevk ederler önceki raporuda ekliye bilir siniz http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/16143-kac-gun-sigortalilik-ve-prim-gunu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html?highlight=al%FDnan+maa%FE burdan maaş alan arkadaşlarla maaşınızı yaklaşık ögrene bilirsiniz maaş alan arkadaşlardan

1- 2,5 sene 10 yılınızı doldurmaya var ise malulen emekli olabilirsiniz malulen emekli olur iseniz vergi indirim hakkı size fayda etmez tekrar ssk ya malulen emekli olma talebinde bulunacaksınız ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edileceksiniz. 60% üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olacaksınız.
2-Vergi indirimi engellilere tanınan erken emeklilikte size çok faydası olur. Malulen değilde vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak için en önemli etkenlerden birisi vergi indirimi hakkıdır.
3-Ankara rapor oranını düşüre bildiği gibi yükseltebilir de beklemekten başka çare yok !
4-SGK nın sayfasında emekli maaşı hesaplama linki var oradan bu sorunuza cevap alabilirsiniz yada http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html şu linki inceleyebilir ve tahminde bulunabilirsiniz.
5-İlk önce malulen emekliliğin tesbiti yapılır sonra işten çıkışınızı alırsınız.
6-Bu sorunuzu cevaplaya bilmemiz için doğum tarihi,İlk işe giriş tarihi (Gün,ay,yıl olarak)bilgilerini vermeniz gerekli

malulen emekliliğe başvuru yaptığımızda sigortamızı kapattırmamız gerekmiyor değil mi? emeklilik onaylanınca mı kapanıyor yoksa başvuru için kapatmamız mı gerekiyor.eğer kapatmamız gerekiyorsa sağlıktan nasıl yararlanacağız?

emekliliginiz kabul olunca sgk cıkış ister baş vururken cıkış almanız gerekmez

Herkese cevaplar icin teşekkür ederim.

6. Soruya istinaden

1980 doğumuluyum ve 2004 sigorta girişliyim

Şu tablo işini görür ;

2008_oncesi.PNG

3600 Gün

Merhabalar arkadaşlar.

Bir sorum olacak zaten hepimiz malulen emeklilik şartının 3600 sigorta günü olduğunu biliyoruz. Peki yüzde 80 üzeri raporum var ise (2800 bu sayı önemli değil) yani günü tam doldurmadan malulen emekli olma şansımız ne kadar var. illa 3600 gün olmak zorunda mı, ya çalışamayacak duruma gelirsem.

1800 günden emekli olanları okuyorum onlar nasıl emekli olabiliyorlar. Emekli maaşları neye göre hesaplanıyor.

Şimdiden teşekkür ederim

O zaman vergi indirimi hakkı kazanırsam 3600 günü beklemeden yüzde 80 ve üzeri rapor ile emekli olabilirim değilmi officer

%80 ile 1 dereceden vergi indirimi alırsanız 15 sene 3600 den emekli olursunuz bundan erken vergi indirimiyle emekli olamazsınız ancak ilk işe başladıgınızda malüliyet derecesinde engeliniz yoksa malülen emeklilige baş vura bilirsiniz ozaman 10 sene 1800 den emekli olursunuz

Nasıl yani hocam 1800 gün ile emekli olunamıyor mu?

Malulen emekli olmak için 1800 gün tamam, benim kastettiğim, Yaşlılık emekliliği.

Üst Alt