Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik için 3 ay önce başvuru yaptım. Ne zaman sonuçlanır?

deepreise

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Merhabalar malülen emeklilik hakkında uzun süredir araştırma yapıyorum.

Her kafadan apayarı sesler çıkıyor bazıları o yöntemle olmuyor, bazıları tek hastalıktan oluyor vesaire gibi şeyler.

Birden fazla hastalıkla olan kişileri tanıyorum, neyse konumuz bu değil.

Forum da veyahut başka yerlerde "Onay" almış kişiler hakkında çok bir bilgi yok. Genel yazanlar "Red" almış kişiler.

Onay alan kişiler DYS'de evrak takibinde bir ibare görüyor mu? Bazen 2 ay sürüyor bazen 3 ay sürüyor bu süreç. İl/İlçe'ye göre değişkenlik gösteriyor.

2022'de malülene başvurduğum da evrak takibimde.

Sırasıyla : "Evrak işleme alındı" - "Gelen evrak dosyasına kaldırıldı" - "Gelen evrak kayıtlı" - "Giden evrak kayıtlı"
- "X kişisi hakkında" ve en sonunda "Talebiniz hk. Red yazısı yazıldı" olarak sona ermişti.

2023'de tekrar malülene başvurduğum da evrak takibimde.

Sırasıyla : "İşleme alındı" - "giden evrak kayıtlı" - "gelen evrak kayıtlı" gibi devam edip en sonda Talebiniz hakkında "RED" yazısı yerine ismim yazılmış. 170'i aradığımızda ise işlemlerin devam ettiğini söylediler.

Bazı kişiler "4A emeklilik kaydı" üzerinden tahsis numarasını kontrol edin diyorlar ancak bunun dışında bilgi verecek biri var mı.
Bugün tamı tamına 3 ay dolmuş oldu.

Şunu da not düşmek istiyorum geçen sene "X hakkında" diye açıklama girmişlerdi, bu sene "Maluliyet karar" diye açıklama girildi. Tabii bunlar bir ümit cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
[/SIZE][/FONT]

Sende benim kadar, bende senin kadar tecrübeliyim. benim de 2 başvurum oldu ki ikinci başvurum hala işlemde.

Süreç senin dediğin gibi 2-3 aylık bi süreç. Açıklamalara takılmamak lazım çünkü açıklamayı işlemi yapan memur o an aklına ilk gelen şeyi yazarak işlemi yapıyor. Her memur aynı şeyi düşünmediğinden açıklama kısımları farklı olabiliyor.

Önemli olan süreci sırasıyla takip etmek, önemli günleri kırmızı ile işaretledim;

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI (1.GÜN EVRAK GELİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (6.GÜN EVRAK GELİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ - X (6. GÜN EVRAK GELİYOR - 30. GÜN EVRAK GİDİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI (30. GÜN EVRAK GELİYOR, GELEN EVRAK SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURUM SAĞLIK KURULLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (33. GÜN EVRAK GELİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ (35. GÜN EVRAK GELİYOR, 50. GÜN CEVAP GÖNDERİLİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI (50. GÜN SAĞLIK KURULU CEVABI GELİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (52. GÜN EVRAK (Sağlık Kurulu Cevabı) GELİYOR)

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ - X (70. GÜN EVRAK GELİYOR - 78. GÜN BANA CEVAP YAZISI GÖNDERİLİYOR)

Benim süreç aşağı yukarı böyle ilerlemişti ilk sefer.
Önemli olan sağlık kuruluna giden evraklarımızın tekrar aylık bağlama servisine dönmesi.

ucuncubahar

[SIZE=2]Maalesef beni tilt eden mevzulardan biri bu memurların açıklama yazmama olayı.
170'i arıyorum işlemler devam ediyor diyor, evrak takibine bakıyorum ne red ne onay yazısı var.
En azından "red" yazdıklarında olumsuz olduğunu anlıyordum şimdi merak etmeden duramıyorum.
[/SIZE]

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 08/06/2023 11:11 AM TARANAN BELGELER OLMADIĞINDAN İADE EDİLDİ

- EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Gelen Evrak Kayıtlı 08/06/2023 1:06 PM TARANAN BELGELER OLMADIĞINDAN İADE EDİLDİ

Ben sadece rapor gönderdiğime göre taranan belgeler kendi iç yazışmalarında kullandıkları ekstra belgeler olmalı. Bir memurun taranan belgeleri yazışmaya eklememesi süreci 1.5 ay uzattı.

Biz DYS Evrak takipte günde 20 defa 30 defa değişiklik oldu mu diye merakla beklerken basit bir hata ile süreç 1.5 ay geriye gidiyor.

Sonucun benim açımdan olumlu biteceğine dair hiç umudum olmasa da beklemekten başka da elimizden birşey gelmiyor malesef.

Üst Alt