Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için 3 kere başvuru yaptım?

zeynep_cankelog

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3145 prım odemem var bundan 11 yıl oncesı sigortalılık surem var bu 3 basvurum hastanede onkoloji %20 ruh ve sınır hastalıkları %40 kadın dogum%15 enfenksiyon hepatt b %15 genel cerrah%10 fızık tedavı%10 emekli olabilırmıyım bu bılgılere gore lutfen yardımcı olun balhazard hesplamaaı ile %72.46 buldugum oran ekstra baska sgk veya baaka bı yerde puanı dusurebılırler mı

arkadaşım kurum sevk i ile gidip başvuru yaptı iseniz ne ala ve %110 rapor almışınız sizinde dediğiniz üzre formül ile %73 e yakın olan oranınız bölge sağlık kurulunda değerlendirmeye alınır ve malulen emeklilik vasfı uygun görünürse emekli olursunuz bir arkadaşım %140 olan raporuna göre emekli edilmedi beyninde ur vardı diye inşallah sizinki kabul olur arkadaşın dosyası şu anda ysk da

Kurum sevkı derken hocam ben sgk dan aldgm kagıtla gıttım saglık kurulu yoluyla muayne oldum sgknın onay vermeme sansı var mı %60 oranının ustunde olması halınde dıger kurallara uygun olması yeterlı degıl mı

sgk her rahatsızlık ve her %60 üzerinde olana malulen emeklilik vermiyor genelde evveliyattan bakıma muhtaç değil den emekli etmiyor inşallah sizi öyle bir duruma sokmaz sgm

Pekı benm buna ıtıraz etme hakkm yok mu halım kalmadı ama doktorlar oluyosun dıyolar emeklılık ıcın gıttgmde oran bu dıyolar bısey yapamam amelıyat ol dıyolar

itiraz hakkınız var tabikide ama itiraz sonucu aynı çıkma olasılığı oldukça fazla ancak itiraz sonrasında mahkeme süreci var uzun ama daha iyi sonuç veriyor siz onkoloji den oran olmışınız kabulde edilebilir mahsuru yoksa rahatsızlıkların içeriyi nedir

peki neden 3 sefer başvurdunuz

Soyle acikliyim daha once on senelik surecim dolmamisti ikisinde suan hastaliklaarim cok artti ilk zehirli guatr ameliyati oldum daha sonra meme kanseri sebei ile 2 kere ameliyat oldum ilk yarisini alndi sol gogsumun ilk ameliyat enfensiyon kapti hatta hepaptit b yi o ameliyat sirasinda kaptim daha sonra gogsumun tamamini aldilar koltuk altina yayilmisti daha kemotrepi ve isin twdavisi aldim sonra da rahmim alindi tamamen hormonlarimi kanser oldugum icin ilacla durdurmalarina ragmen regl oluyordum bu ssbepten dolyi tamemsn alindi hepatii b icin ise parca alinmisti rahim ameliyati oncesi ama karacigerden a5linan parca yeterli gelmedigi icin tekrar alinmasi grekiyor ama rahim ameliyati oldugum icin yeni parca alamiyolar tekrar ve ayni zamn da suan ayaklarimda kireclenme var yurumekte cok zorluk cekiyorum ama ortepedi ameliyat etmeden puan veremedgi icin fizik tedavi ise ayagi acip acamadigma baktgi icib %10 oran aldim ondan ruh ve sinir hastaliklarinin verdgi hic bi ilac eetki etmedgi icin icin % 40 verdi 4 yildr tedavi oluyorum kanser ameliyatimla birlikte bu sekilde durumum

geçmiş olsun önce çok üzüldüm
arkadaşım 10 yıl önce bu rahatsızlıklar sizde yoksa sigortalı çalışmaya başladıktan sonra bu rahatsızlıklar çıkmışsa sgm emekli eder
ama dr raporunda eski tarih belirtmiş ise zor be kardeşim

On yil oncesinde yoktu bunlar sadece guatr vardi oda calisrken ameliyat oldum meme kanseri ile birlikte bu seklde oldum yaklasik olark 4 sene once ameliyat oldum 4 sene icersinde oldu bunlar en son basvru yaptgmda kemoterpi aldim daha kadn dogum ameliyati 6 ay olmadi hepatiti parca alinmasi ve aygimdaki kireclenme de su son bi aydir bu seklde sizce olabilr mi bu gun saglik kuruluna teslim ettim 6 nisana heyet gunu verildi kardesim tesekkur ederim bende bole bitmeyen hastalik hali ama gene de olamiyorum zihinsel engelli bi kizim var toplamda 4 cocugum var

ÇOCUKLARINIZI VE SİZİ ALLAH BAĞIŞLASIN İNŞALLAH
Dr ları gezerken size sordular mı bu rahatsızlık ne zamandır var diye birde heyet e girdiğinde böyle bir soru ile karşılaşırsan çalışmaya başladıktan sonra oldu derseniz menfeatinize bence kabul edilir gibi ALLAH yar ve yardımcın olsun

Rica ederim

Soranlar oldu ama her biri sormadi zaten hep kendi doktrlarim beni ameliyat eden doktorlar ayni hastendd islemlerimi tamamladim sami kardesm allah senden de razi olsun amin insallah zihinsel engelli kizim olmasa bu kadr korkmam ama iste allah zord kalmis herkesin tar ve yardimcisi olsun insalllah

Bide ben hala calisan bayanim hasteneler ve engelli kizim oldugu icin birakamiyorum sigortaya ihtiyacim var bu engel olur mu ki

malulen emeklilikte kilit soru bu sgm ye dail olmadan hasta mıydınız evet hastaysanız emekli olamaz sınız hayır çalışmaya başladım ve ilerleyen zamanlarda oldu ozaman emekli olursunuz
maaş bağlandığında çalışamaz sınız aksi halde maaş kesilir

Bu oranlarla malulen emekli olamazsiniz. Malulen emeklilikte %60 orani tek hastaliktan ister ve o hastaliginizin ise giristen sonra olustugunu belgelemelisiniz.
Siz ancak bi yerde calisip vergi indirimi alirsiniz onunla 2. Dereceden vergi indirimi alip emekli olursunuz bu durumda gununuzde yilinizda biraz eksik kalir. Giris tarihine gore emeklilik tarihiniz degisir bu durumda

Bu arada vergi indiriminiz varsin 2. Dereceden degil 3. Dereceden olsun raporunuza ruh ve siniri psikolojik durumu yazdirmayin rapor sureli onaylanir ilerleyen zamanlarda basiniz agrir

Ama toplmda olan isgucu kaybi yuzdelikte 73 oluyor zaten tek bi hastalikta ister dediniz onkolkoji bile iki ve ucuncu evre arasinda %20 veriyo doktr peki bu normal mi

Ve butun hastaliklarim ise basladiktan sonra oldu bunlar yeter li degil mi olmem mi lazim baska ne yapabilirim bana verilen oranlar bunlar

04.08.2005 ise giris tarihim daha once yaptgim da gelen cevp ise yuzde 60 fakat baakasinin bakimina muhtac olmadginiz uc yil sonra kontrol muaynesi karar verilmis olup maluliyetiniz kabul edilmis ise de on yillik sigorta sureci tamamlamadginiz icin maluliyet ayligi baglanamamistr yazisi gelmisti simdi ise yukarida belirtgim oranlar ile saglik kuruluna teslim ettim heyet gunum 6 nisan olarak suan ki son durumum on yillik sureci de tamamladim 11 sene icerisndeyim

maluliyet

Suan heyete girmedi annem ama %40 psikolji %20 onkoloji %15 hepatit b %15 kadin dogum %10 genel cerrh %10 ortepedi balhaArd a gore % 73 11 yillik sigorta sureci var 3145 primi var zihinsel engelli bakima muhtac ablam var annem engelli kizi annesi bu da emeklilik icin etki eder mi peki annemn emekli olma ihtimali sizce var mi

zeynep_cankelog

"maluliyetiniz kabul edilmis ise de on yillik sigorta sureci tamamlamadginiz icin maluliyet ayligi baglanamamistr" demişse daha önce sgk, bu sefer maluliyeti onaylaması için umutlu olabiliriz.

Bu gerekçe olamasaydı, durumunuzun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde işgücü kaybı gerektirmediği gerekçesiyle reddedileceğini söylerdim...

Üst Alt