Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik için %93 rapor yeterli midir?

ciwanbilisim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba kardeşlerim öncelikle Allah'tan hepimize afiyet ve şifa vermesini Diliyorum...

Yüzde %93 raporum var

Hastalıklarım:

Böbrek Nakili
böbrek Renal cell
Guatr 1. derece
tansyion
taşikardi
Ülseratif kolit
kemik erimesi vs diğer bilmediklerim...

SGK 1752 gün primim var 3 ay daha sigortamı yaptıracam.

siz değerli kardeşlerimden yardım bekliyorum

Malülen emekli olabilirmiyim
malülen emeklide tahminen ne kadar maaş alırım.
raporum sürekli ibarelidir.

Arkadaşım 10 yıl sgk süreci ve 1800 gün artı tek bir hastalıktan % 60 olması lazım malulen emeklilik

ciwanbilisim öncelikle geçmiş olsun
Böbrek nakli olmuşsanız eğer direk malulen emekli olursunuz 1800 gün ve 10 yıl hizmet şartı ile.

ciwanbilisim

Bir hususa dikkat edin, "uzun vade pirim gün sayısı"
staj girişi zamanınızdan bağımsız olarak bu gün sayısı önemli olacak, staj başlangıcı sigorta başlangıcı olarak kabul edilmiyor bazı istisnalar hariç genel olarak durum böyledir, staj başlangıcı sigorta başlangıcı olarak kabul edilmemesi konusuna ait detayları internette kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz.

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...

Hizmet dökümünü tekrar inceledim eskiden 2004 gözükürken şimdi 04.08.2006 yılında gözüküyor Sigorta girişi ilk mesajımda gördüğünüz gibi
bir çok hastalık var bu hastalıklara rağmen emekli olmama umarım bir sorun çıkarmazlar .
Sizlerden ricam tahminen ne kadar maaş alırım maaş hesaplama sitesinden 1050TL yazıyor daha az vermeleri süpriz olur mu?

engelli ve bakım maaşına başvurmak mı yoksa emekli olmak mı tavsiye edersiniz.

Teşekkürler

ciwanbilisim

öncelikle geçmiş olsun.elinizdeki %93 lük rapor malülen emeklilikte geçersiz olacaktır.ancak yazdığınız hastalıklardan malülen emekli olma durumunuz mevcut.tabii son kararı sgk verecektir.. prosedür şöyle işler;
siz sgk ya malülen emekli olmak istediğinizi belirten dilekçe ile başvuru yapacaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecek. hastanede gerekli tetkikler yapılacak ve hastalık durumlarınız saptanıp sgk ya oran yazmadan rapor gönderilecek. sgk raporunuzu değerlendirecek, rapor ve tetkiklerinizde malüliyet cetveline (malüliyet cetveli farklı sakatlık oran cetveli farklıdır.malüliyet cetvelinde oran yazmaz.)göre tek bir hastalıktan %60 oranında işgücü kaybı tespit edilirse buna göre evet kararı çıkacak, tersi durumda red kararı çıkacaktır. Allah yardımcınız olsun.

Üst Alt