Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için aldığım raporu SGK'ya teslimden önce itiraz edebilir miyim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
661
Reaksiyonlar
428
MALÜLEN EMEKLILIK için ARA KARAR nedeniyle 3.defa hastaneye sevk etti. Cerrah paşa tıp Fakültesi'nden rapor aldım. Aldığım heyet raporunda F 41.1 YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUK (Tedaviyle İşlevselliği Düzelmeyen) yazıyordu. Daha önceki raporlarım da hastalığım ŞIZOFRENI diye geçiyordu. Biliyorum ki bu aldığım raporla malülen emekli olamam. Aldığım raporu SGK ya teslim etmeden önce, bu aldığım rapora itiraz edebilirmiyim. Nereye itiraz etmem gerekir.

Sgk kişiyi malulen emekli etmemek için bin takla atıyor.
Ben omurilik felçli olmama rağmen 1 yıla yakındır malulen emeklilik başvurusu yapmışım daha sonuç YOK 3 ara karar sevk etti.

ALLAH yardimcin olsun

Yani hastaneye itiraz edebilirmiyim. Çünkü bu raporla çok büyük ihtimalle malülen emekli olamam. Hastalığımın takibi BAKIRKÖY RSHH devam ediyor. Ve 5 çeşit ilaç kullanıyorum. Diğer hastalığımı (şizofreni) yi neden yazmamışlar. Raporu yanlışmı yazmışlar yoksa.

malulen degıl özürlü olarak emeklı olmaya çalış rapor sureklıyse daha ıyı hastaneye gıdıp gelmessın gunun dolduysa özürlü emekli ol derım

Özürlü olarak emekli olmama daha çok var, 7-8 yıl gibi bir süre var. 1500 e yakında eksik prim günüm var daha. Şartlarım pek iyi değil yani.

Aydinyavuz;
sizin hastaneden alacağınız bireysel başvuru sonucu alınan rapor malulen emeklilik için geçerli değildir. Malulen emeklilik için SGK SEVKI ile alınan rapor ve SGK SAĞLIK KURULUnun rapor oranına verecegi onayı geçerlidir.

AYDINYAVUZ

Bu raporu size elden verecekler mi? Hastane doğrudan kuruma gönderir çoğu zaman.

Eğer rapor size elden verilecek ve sgk'ya gönderilmeyecekse, evet, hastanenin raporuna itiraz etmeyi deneyebilirsiniz. Bu konuda oturmuş bir kural yok zira. Şansınızı deneyebilirsiniz...

"TEDAVI ILE İŞLEVSELLİĞİ DÜZELMEYEN" ne anlama gelmektedir?

Hastalığım f41.1 YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUĞU(Tedavi ile İşlevselliği Düzelmeyen). Bu parantez içindeki ibare ne anlama gelmektedir.

AYDINYAVUZ

Kalıcı bir rahatsızlık olduğuna işaret ediyor. Yani emeklilik açısından olumlu bir görüş.

ben de malülen emekliyim 1 yıl üç aylık olmak üzere olmak geçici çalışamaz raporu aldım belkide daha fazlaydı. daha sonra heyet ömürboyu iş göremez raporu verdi ve dilekçemi yazdım emekli oldum
benim iş biraz alengirli olduğu için biraz geç sonuçlandı.
bende omur ilik felçlisiyim ilk emekliliğim iş kazası ödeneği ikinci emekliliğim de 1800 iş günü ssk primim vardı başvurdum ve onuda aldım ilk emekliğin tamamı ikinci emekliliğin yarısını alıyorum.

dosyayı mümkünse kendiniz takip edin yoksa raflarda tozlanıyor. bilgin olsun diye yazdım.

bişey daha bmalülen emekli olmak için en az 1800 gün gerekli

Raporu elden teslim edeceğim SGK ya. İSTANBUL IL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ne MALÜLLÜK RAPORU na İTİRAZ ETMEK İÇİN GITTIM. Fakat böyle bir itirazın olamayacağını söylediler.

F41.1 YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUĞU(Tedavi ile işlevselliği Düzelmeyen)

Bu hastalıktan malülen emekli olmak mümkünmüdür.
Bu ara kararda 3. Hastane raporu.

Hastanelerden sırasıyla, Bakırköy ruh sinir, Erenköy ruh sinir ve Cerrahpaşa tıp Fakültesi'nden bu 3 hastaneden MALÜLLÜK RAPORU ALDIM.

3. Raporu(Cerrahpaşa tıp Fakültesi'nden) aldım ve raporu elden teslim ettim SGK ya.

Sonuç bundan sonra ne olur. Red kararı çıkarsa nasıl bir yol izlemem gerekir.

AYDINYAVUZ

Bence bu kadar hastane raporu varken bundan sonrasonda sonuç olumsuz olmayacaktır. Umutla bekleyelim bakalım...

Sonuç umutsuz, 3 hastaneye, 1 buçuk yıla rağmen

RED CEVABI GELDI.

Bundan sonra ne yaparız bilmiyorum.

Evet RED cevabı geldi
ama neden red geldiğini şimdilik bilmiyorum.

galiba son raporun %50 olduğu için red cevabı geldi.

oysaki ilk raporum %80 idi.
İkinci rapordada TANI KISMI boş bırakılmıştı.

ŞİMDİ HERŞEYE SIFIRDAN MI BAŞLAYACAĞIZ??????

Başka şansımız kalmadı galiba.

bir sene bekleyeceğiz.

Red nedenini sordum
%60 ın altın da kaldığı için RED OLMUŞ.

AYDINYAVUZ

Bu durumda red kararına karşı dava açmaktan başka bir yol gelmiyor aklıma. Ya da birkaç yıl sonra yeniden başvurmayı denemelisiniz.

Üst Alt