Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için askerlik borçlanması yapmak konusunda tereddütlerim var..?

maistro

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalp yetmezliği ef% 25 ile %100 özür oranın var ve ayrıca insulune bağımlı diyabet hastasiyim.
Malulen emekli olmak istiyorum yanlız 1473 gun primim var
askerlik borçlanması ile emekli olabilir miyim mevcut rahatsızlıklarımla.
Ve primi tamamlamadan malulen emeklilik durumum için SGK ya basvurabilirmiyim.

Anliyacaginiz mamulen emekli olamayacaksam askerlik borclanmasi yapmak istemiyorum.

Bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Yardım lariniz için şimdiden teşekkürler

Sigorta başlangıcında sağlam iseniz ve şimdi belirttiğiniz yüksek oranda kalp rahatsızlığınız varsa 10 yıl 1800 günle, raporunuzda ağır özürlü ibaresi varsa 10 yıl şartı aranmadan 1800 günle malulen emekli olabilirsiniz.
Prim gününüz eksikken başvuramazsınız.
Diabet hastalığınızın bir etkisi olmaz, malulen emeklilik için tek rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor istenir ve bu sizde var.
%25 ef değeri ile bu oranı her zaman alabilirsiniz.

maistro

önce 1473 gün olan priminizi 1800 güne çıkarmanız lazım. bunun içinde askerlik borçlanması yapmanız lazım 327 gün yatırmanız gerekmekte. primi 1800 güne tamamlamazsanız sgk malullük işlemlerine başlamıcaktır.

bak kardeş sgk git askerlik borçlanmasını maluliyetim onaylanırsa ödemeyi kabul ediyorum diye taahhüt et dilekçe örneği versinler sana onlar seni hastaneye sevk ederler heyete müraccaat et sgk sağlık kurulu maluliyetini onaylarsa askerlik borçlanmanı öder dilekçeni verirsin ben öyle yaptım peşinen askerlik borçlanmasını ödeme hemen yazıktır

maistro

sgk'ya malulen emeklilik için değil, maluliyetinizin tespiti için başvurun. Belki o zaman prim tam olmasa bile sevk ederler. Bilmiyorum ama, sadece aklıma geldi.

Ayrıca, bu değerlerle maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerek. Her koşulda şansınızı deneyin derim

Üst Alt