Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için Bağkur girişimi istediğim kadar borçlanabilir miyim?

Diyaliz hastası

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

2013 sigorta girişliyim , 2000 gün primim var. 2008 yılında bağkur girişim var fakat hiç ödenmedi. %64 oranında da raporum var 2015 yılında aldım.

Sorum şu ; Malulen emeklilik için gün sayımı (1800 gün) tamamladım fakat 10 yıl geçmesi gerekiyor. Bu sebeple 2008 girişli bağkurumu ödemem lazım. Tamamını mı ödemek zorundayım yoksa sadece 2008 girişi olması için bir kaç aylık ödeyebilir miyim?

Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler

%64 raporun neyden isim bakarsam diyalize giriyormusun yoksa böbrek hastasımısın sgk maluliyet için tek hastalıktan maluliyet çetveline göre %60 iş gücü kaybı istiyor

Diyaliz hastası

sevgili arkadaşım diyaliz %90 direk özür ve maluliyet getirir diyaliz hastası isen güne bakmamaları lazımdı

- En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartlarına haiz olmanız gerekir.

Şu an diyalize giriyorsan yeni rapor için muracat et sana bağımlı raporu verilecektir yada direk maluliyet muracatında bulun zaten sevk edecekler bakımlı yazılırsa 10 yılı beklemessin büyük ihtimal yazılır

2008 den sonraki bağkur prim canlandırmada yapılabilir bir danış

Beylikduzu
Artık sadece diyaliz hastalarına tam bağımlı (ağır özürlü) raporu verilmiyor.

Ufukalp

bende öyle biliyordum mesela annem 82 yaşında geçen sene %96 verildi bakıma muhtaçlık değerlendirilmedi yazılmış bu sene kanuni sultan süleyman hastanesinden kim rapor aldı ise bağımlı yazılmış 50 yaşında bir hasta var şekerde yok 1 ay önce bağımlı rapor verildi

Beylikduzu
Bir hasta düşünün;
* İki böbreği de tamamen iflas etmiş, haftada 3 gün diyalize mahkum.
* Tip 1 diyabet, sürekli insülin ve diyet uygulamak zorunda.
* Diyabetten dolayı gözlerde görme kaybı oluşmuş.
* Yine diyabetten dolayı ayaklarından başlayıp dizlerine kadar çıkan dolaşım bozukluğu ve kangren sonucu bir yıl içinde her iki bacağı da diz altı ampute.
* Kalp damarlarında üst düzeyde tıkanma mevcut acil bypass dendi, ama kısa aralıklarla ayakları önce parmaklardan, sonra bilekten ve en son diz aldindan kesilip diğer bacakta da aynı süreci yaşayınca yaraları iyileşmediğinden bypassa fırsat bulamamış.
*Süreli ilaçlarla kontrol altında tutulmaya çalışılan hipertansiyon.
İşte bu hasta benim kayınbiraderim ve malesef ki ağır özürlü raporu verilmedi. Tek bir malulen emekli maaşıyla 4 kişilik ev geçindirmeye çalışıyor, evde bakım aylığı için başvurmuştu rapora sonuç bu oldu. Bizzat yönlendirmem ile il sağlık müdürlüğüne itiraz etti. İki hastaneye sevk edildi. İlki yine ağır özürlü değil dedi. Yeni bir ameliyattan dolayı da ikinci hastaneye gidemedi.
Lanet olsun deyip bıraktı peşini.
Bütün bu hastalıklara rağmen buna ağır özürlü verilmediyse nefes alan kimseye de kolay kolay vermezler diye düşünüyorum.
Allah gerçekten muhtaç olanların yardımcısı olsun inşaallah.

Ufukalp aynı düşüncedeyiz yanlız işte olan olaylarda bu malesef 2012 yılında çok müşkül durumlara düştük gelirimiz 2 tl fazla diye alamamıştım ALLAH kimseyi o duruma düşürmesin ama nasıl oluyorsa standardı olmuyor ilk sorulan soru tırnağını kim kesiiyor :)

en kötüsü 2022 alan emekli olmayan diyaliz hastası özel diyalizde diyalize giremediği için ya maaşı almıyor yada semt semt devlet hastanesi arıyor oda garantisi yok malesef .

Üst Alt