Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum. Hangi cetvele tabiyim?

alaaddinsarac

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba sigorta girişim 1989 4a - toplam 2300 gün kadar ödenmiş primim var , malülen emeklilik için başvurdum hastaneye sevk ettiler, %45 orta dereceli her iki bacakta lenf ödem,%10 hiper tansiyon ve %30 ağır obezite için oranlar aldım. 4a sigortalı olarak 2008 öncesi girişliler malülen emeklilikte balthazard formulüne göre mi hesaplanacak yoksa , yeni yasaya göre olan hastalık listesine göre mi ?... bu şartlar içinde emekli olmam mümkün mü ?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Bahsettiğiniz oranlarla malulen emekli olma imkanı yok, malulen emeklilikte balthazar formülü uygulanmaz, sadece tek hastalıktan enaz %60 oran isteniyor

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@alaaddinsarac, 15 yıl 3.600gün den emekli olabilirsiniz. Yıl tamam 1.300gün eksiğiniz var. Askerlik yaptıysanız askerlik süresi kadar borçlanıp.5/6ay çalışırsanız emekli olabilirsiniz.

Malulen emeklilik için 2008 öncesi-sonraı fark etmiyor. Herkes malulen emeklilik için aynı şarta tabi: SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak. Birden fazla hastalık/oran malulen emeklilikte bir anlam ifade etmez. Tek bir hastalık maluliyet düzeyinde işgücü kaybına neden olmalı ki malulen emeklilik mümkün olsun

Üst Alt