Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum. İşyerim beni işten çıkarmak istiyor..?

halil30

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben beyincik sarkmasından 5 kere beyinden ameliyat oldum bu ameliyatlar sonucu sağ kolum sağ bacagım felç oldu bu şekilde malüllüge başvurdum yeterince engelli değil diye ret cevabı geldi karar itiraz ettim bekliyorum fakat bu şekilde işe gitmek zorundayım ama işveren cevabı beklemek istemiyor ve beni işten çkartmak istiyor haklarım nelerdir neler yapmam grek bana bilgi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen cevap verin

İşvereen çıkarmayı kafaya koyduysa yapacak pek birşey yok malesef.
Çıkarıldığınızda kıdem tazminatına ek olarak ihbar tazminatı da ödemek zorunda.

Bir avukatla görüşün.Öyle kafasına göre işten çıkaramaz.Bu süreçte avukata danışmadan size imzalamanız için dayatılan hiçbir evrak imzalamayın.

Kardeş senin iki durum var.
1...Siz malulluk isitiyorsun.ama olmamış eğer prim günün yetiyorsa engelli olarak vergi indirimi alarak emkliliği almaya çalış.
2..İşveren sizden verim alamayacağını düşünerek işfeshinizi gündeme almış.sizin yapacağınız tedbirli olarak sözlü anlaşma yapmyaın.her kağıdı imzalamayın.size derki 1 hafta izinlisin .3 gün işe gelemezsen işten atılır hiç bir şey alamazsın.bir avukat bul.ondan bilgi alarak yol haritanı belirlersin.atılma durumunda size kıdem+ihbar ve işe iade davası açarak 2. tazminatını almış oluyorsun.sakın işverenin tuzağına düşme.yani kıdem+ihbar kadar tazminat almış olacaksın.işsizlik parası alacaksın.

Üst Alt