Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum. Prim yatırmayı kesmeli miyim?

GÖKDENİZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 3 ay önce malulen emeklilik için başvuru yaptım sgk na.
beni hastaneye gönderip sağlık raporu almamı söylediler. gittim. heyet raporunu aldm. bana sadece raporun yüzde kaç olduğunu söyleyemeyiz ama raporda ağır tanıda yazıyor dediler.
zaten skolyozda maluliyet için sft testi yani solunum fonksiyon testine göre puan alabiliyormuşum ve bu test bende çok ama çok düşük çıkmış.

şimdi ben veteriner kliniğinde çalışıyorum ama veteriner adına kendi sigorta primi ödememi kendim yapıyorum. bu da beni baya darda bırakıyor. çünkü aylık 900tl alıyorum ve 420tl sigorta primini ödüyorum ve bana maddi yönden destek olabilecek kimsem yok çaresiz kalıyorum kalan 300tl ile..
benim normalde 3200 kusur günü ssk var ben şimdi malulen emekliliğe başvurdum ya kabul olur ya olmaz endişesiyle hala zar zor ssk mı yatırmaya çalışıyorum sizce ssk dan çıkış yapsam mı? yada yatırmaya devammı edeyim.

bir de bugün canımı sıkan olaya gelince normalde ben vergi indiriminden faydalanıp 390 tl öderken son 6 aydan sonra devlet benim vergi desteğimi kaldırmış dedi muhasebeci ve 259tl de 3 aylık vergi parası ödedim biraz önce

anlicanız ne yapcamı bilmiyorum lütfen bana yardım edin

Bende 28 temmuz da malulen emekli oldum size haber verilene kadar isten çıkış ve prim ödemeyi kesmeyin sonuç bazen olumsuz oluyor ve itiraz hakkınızı kulanabiliyorsunuz

çok teşekkür ederim Levent Mert bey. Nihayetinde bi siz cevap verdiniz bana Allah razı olsn.. ne kadarlık bir zamanda belli oldu sizin emeklilik ?

malulen emeklilikte karar çıktıktan sonra evrak elime ne zamana geçer yada bunu en erken nasıl öğrenebilirim acaba bilgisi olan varmı ?

Cok teşekkür ederim bülent bey..

Bulent bey bi ricam daha olacak szden bnm malulen emeklilik basvurumun karari cikmis ama sonucunu bilmiyorum sndi bnm ssk yatirma devam ediyo bu aktiflik bi sıkıntı yaparmi çıksam mi daha garanti yoksa devam etsin mi bu konuda da yardimci olun lutfn bna

4 ay once malulen emekliliğe basvuru yapmıstım evragımın durumunu bugun ögrendım reddedildiğini ve itiraze etme hakkımı kullanabılecegım soylendı o zaman evrak ankara sgk da tekrar kuruldan gececekmıs malulen emekliliği ret olup ankarada onaylanan arkadaslar varmı acaba bir umut olurmu benim için..

Red sebebi hakkında bilgi aldınız mı?

2013 yılı öncesi bir rapora sahipseniz rapor oranınız düşebilir tabi. Sonrası ise sabit kalacaktır.

ret sebebı olarak sadece bana uygun gorulmedıgım soylenıldı :( 1999 yılı raporum yuzde 50 ıdı sımdıkını bılmıyorum yuzde 60 verdıyse eger bana hastane ve bölge sgk puanımı dusurduysemı ıtıraz edebılılırm ? yuzde 60 ıse eger raporum ankara sgk onaylarmı çok kötuyum ya :(

GÖKDENİZ

Size gelecek yazıdaki red gerekçesine göre karara itiraz etmeli ve yeniden değerlendirme istemelisiniz.

Durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde miP

@GÖKDENİZ
Deniz kardeşim sorularını yeni okuma imkanı bulduğumu ve yanlış yönlendirmelerle geldiğin durumu öğrenince senin adına ne kadar üzüldüğümü bilemezsin.

Senin malulen emeklilik başvurusu yaptığında çalışıyor görünmen nedeni ile raporuna bir değıl bin kez itiraz etsen yine sonuç ret gelir kardeşim.

Nedenine gelince,malulen emeklilik çalışamayacak durumdaki kişilerin başvurduğu bir emeklilik çeşididir.

Bak,hastalikların ile ilgili olarak raporda durumunun ağır olduğünü yazmışlar,

Seni bu durumunla mutlaka emekli ederlerdi ama,o senin çalışıyo görünmen yokmu işini mahfetmiş.Sgk'yı mahkemeye versen bile kazanma ihtimalin sıfır.Çünki sen malulen olarak başvuru yapmışsın.
Neyse kardeşim,bundan sonra neler yapabiliriz ona bakalım.
Birincisi, Altı ay kadar bekleyip, işten yani kendi primini kendin yatırmayı bırakıp,bu arada sgk'sız olmak şartı ile çalışabilirsin.
Sgk'ile bağını kesip,yani çalışmayıp tekrar sgk'ya hastalıklarımda artma var diyerek malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsin.buda yeni,dosya açtırma yeni sevk alma anlamına geliyor ve tekrar rapor anlamına geliyor.
Yukarıda söylemiş olduğüm yoldan giderek tekrar emeklilik başvurusunda bulunabilirsin.

Bir ikinciside vergi indirimi alarak sgk yıl,gün primin,dolduysa vergi indirimi alarak engelli emeklilikten faydalanabilirsin.
Ki,en sağlam ve garanti yolda budur.Şayet daha önceden vergi indirim raporun varsa,

Şuanki,malulen başvuru yaptığın dosyandaki raporlrına istinaden emeklilik dilekçesi vererek emekliliğini isteyebilirsin.
Ki,sanırım senin emeklilik başvurunda bir yanlışlık oldu.
Yani çoğu arkadaşımızın başına gelen konu gibi,sgk'da emekli olmak istiyorum deyince,memur arkadaşlar sizi başvurunuzu maluliyet kapsamında değerlendirdi.

Gelişmeleri ve sondurumunuzu paylaşmayı unuutmayın.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Mehmet005

Çalışıyorken de malulen emekliliğe başvurulabilir. Bu durumda sgk "tamam, malul durumdasın, ama emeklilik işlemi için sigortalılığına son ver" der. Sigortalılığa son verip emeklilik başvurusu yapıldığında da hemen emekli eder.

Durumun maluliyeti gerektirecek düzeye olmadığını söyleyeceklerdir büyük ihtimalle. Sana gelecek olan yazıda bu yazacak. Bunun üzerine durumun yeniden değerlendirilmesi talebiyle karara itiraz etmelisiniz GÖKDENİZ

Üst Alt