Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum. Raporun sonucu vergi indirimimi etkiler mi?

marziye

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim size bir sorum olacak kafam çok karıştı içinden çıkamadım 6 ay önce vergi muafiyet raporu aldım /60 malulen emeklilik için başvurdum noroloji /60 ortopedi /40 fizik%40 verdi yarın heyete gireceğim ortalama rapor kaç çıkar ve %60 altında çıkarsa verği muafiyet raporum etkilenirmi
Cevap yazarsanız sevinirim

Normalde bu oranlarin ortalaması % 86 yapiyor ...
Malulluk tesbitinde hastane doktorları hastaliklari sadece teşhis eder hastane sağlık kurulu yüzde oranını belirleyemez..daha sonra sgk sağlık kurulu hastane dosyasını inceleyerek Malulluk tesbitinde tesbitindetesbitinde bulunur....
Ayrıca Malulluk tesbitinde kişinin sadece en agir hastalığı uzerinden değerlendirme yapılır ......

Cevabınız için tşk ederim.peki vergi muafiyetin altında rapor çıkarsa raporum %60 etkilenirmi, tek hastalık benimki

Hayir eski raporunuza zarar gelmez ..vergi indiriminiz devam eder..çünkü özürlülük oranları ile malulluk oranları farklı olabilir..aynı hastalık birinde 60 diyerinde 40 olarak değerlendirilebilir..birinde özür oranına bakilir dyerinde iş gücü kaybina bakilir..
Sonuç olarak malulen emekli olmasanız vergi indirimi ile erken emekli olursunuz...

Size tekrar teşekkür ederim evraklarımı teslim ettim 1 hafta içinde haber gelir dediler çok zor bir süreç allah hepimize yardım etsin

emeklilik süreci

Sevgili oturan boğa kardeşim sana sormak istediğim bir konu var bana acil cevap verirsen minnettar kalırım.

22 05 2014 tarihinde 10 yıl 1800 günden emekli olmak için başvuruda bulundum
daha önceden alınmış %60 vergi muafiyet raporum var
sizinde bildiğiniz bigi uzun bir süreç gerekiyor ama ben çalışaxak durumda değilim raporluyum ve pazartesi işe başlamam lazım

size sormak istediğim emeklilik süreci tamamlana kadar çalışmadan beklemem mümkünmü bunun için alınabilecek bir rapor varmı istifa edip tazminatım yansın istemiy

Çalışamayacağınızı söyleyen bir geçici rapor alabilirsiniz.

Peki bu rapor için sağlık kuruluna mı başvurmam lazım

Heyete gerek yok. Sıradan bir geçici iş göremezlik raporu alacaksınız.

Arkadaslar malulen emeklilik talebim calışma gücümün %60 kaybetmediğim gerekçesiyle reddedilmis muayenede fizik 40 ortopedi 40 noroloji 60 vermişti ayrıca 2013 kasım ayında aldığım%60 vergi muafiyet raporum var 10 yıl 2230 günüm var şimdi benim size sormak istediğim yapabileceğim birsey varmı bana yardımcı olursanız minnettar kalırım

Red kararına karşı itiraz edip sağlık yüksek kurulu tarafından incelenmesini talep edeceksiniz.

Teşekkür ederim bülent bey saolun.sgk rapor oranının yeterli olmadığı söyleyen bir yazı göndermiş heyet öncesi aldığım oranlar yetrli degilmiydi neden reddedmiş olabilirler bilgi istesem sgkdan alabilirmiyim yada ne yapmam lazım

Üst Alt