Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için başvurdum, sonucu nereden ve nasıl takip ederim?

dilek84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

1 eylül yasasından sonra malulen emekli olmak için sgk ya başvurdum.böbrek nakilliyim.p raporum vardı ama onu kabul etmediler.tekrar hastaneye sevkettiler.heyete girdim.hastane raporu ankaraya kendilerinin göndereceğini söyledi.internetten baktığımda aşağıdaki gibi görünüyor.şu anda nerdedir?yazı bana direk mi gelecek yoksa daha uzar m,emekli olabilecek miyim? bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

teşekkürler

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]10.10.2013[/FONT][FONT=Verdana]ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]10.10.2013[/FONT][FONT=Verdana]ANTALYA SGİM MURATPAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]01.11.2013[/FONT][FONT=Verdana]ANTALYA SGİM BÖLGE MALULİYET VE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]01.11.2013[/FONT][FONT=Verdana]ANTALYA SGİM BÖLGE MALULİYET VE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]

slm dilek.. bende nakil oldum antalyada, malulen emekliliğe bende başwurdum. sonuç gelmedi ama olursun dediler. sanırım sende bende oluruz inşallah.... sgk ya sorsaydın keşke..

merhaba,

yaklaşık 2 ayı bulur dediler sonuçlanması.o yüzden henüz gitmedim,Ankara ya gidecekse rapor biraz daha beklerim diye düşündüm ama merak da ediyorum :)

haklısında.. ankaraya gitmez bence antalga bölğe sağlığa gitcek bence yakında gelir. ne zamn başwurdun.

bende 23 eylülde başwurdum. 30 eylülde heyete girdim. eğitim araştırmada... sonucu beklioruz . olcak bence öyle dediler... ne zamn heyete girdin.. eğitim araştırma seninkide...

inş olursunuz bende cok merak ediyorum sizden müjdeli haberleri bekliyorum bağlanan maaşıda paylaşırsanız seviniriz 971 doğrumu bakalım

mrb,

bende emekli olan var mı çok merak ediyorum ama henüz paylaşan kimseye denk gelmedim.ama ben mutlaka bilgilendirirm...

Aralık ayının ilk haftası sonuçlanır bence :)

merhaba,

dediğiniz gibi 3 Aralık tarihli olarak emeklilik servisine geçti belgelerim.Bugün sgk yı aradım.Bana belge eksik olduğu için ara karar verilmiş dediler :( yani benden diyaliz epikrizi istediler.Ve ben tekrar uğraşmaya başladım..
Ben aramasam sgk yı acaba bana ne zaman haber vericeklerdi,bana daha bugün sonuçlandı diyor telefondaki bayan,ama ben 3 aralık olarak görüyorum internetten,sgk ya gidip sonuç kağıdına baktığımda 20 kasım sonuçlanmış olan tarih görünüyor..Olacak iş değil yani,malulen emeklilik için başvuru yapacak arkadaşlar bi daha uğraşmamak için mutlaka diyaliz epikriz raporunu eklesinler..
Merak ettiğim şu, *diyalize girsemde girmesemde nakilli olanlar emekli olmuyor mu
*belgeyi ekledikten sonra acaba daha ne kadar sürer??

teşekkürler ..

Malesef öyle olmuyor şayet siz ilk diyalizden sonra sigortalı olmuşsanız malülen emeklide etmiyorlar bende 3 aydır bekliyorum dosyam il saglık müd. Bugun gitmis

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]11.10.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]11.10.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]06.12.2013[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]

şu an benim durum bu nezaman cvp alırım acaba

Eğer diyaliz ve/ya nakil ilk sigortalı olunan tarihten sonraki bir tarihte gerçekleşmişse, yüzde yüz malulen emekli olursunuz. Nakil olamların yeniden diyalize girmesi vs. söz konusu değil. O gerekçeyle başvurunuz asla reddedilemez.

merhabalar,

sonunda işlemlerim tamamlandı,pazartesi ssk yı aradım ve maluliyetin kabul olduğunu ve yazı gönderdiklerini söylediler. işyerinden çıkış yapmamı istediler.ama ben henüz belge gelmeden çıkış yapmak istemiyorum.işyerimin haberi var.bundan sonra neler yapmam gerekiyor henüz bilemiyorum..

inşallah herkes isteğine kavuşur..

Bende böbrek Nakilliyim 23.11.2002 den beri ve 11 yılı geciriyorum Genel Yayın Yönetmenimizin dediği gibi ise benimde 2000 Tarihliyim yani malülen emekli olabiliyorum..
inşallah bendede diyaliz epkriz v.s istemezler yeni tasarılar çıkıyor ve hala emekli olmasınlar diyercesine saçma sapan sonuçlar çıkarıyorlar karsımıza..
emekli olan veya olmak için başvuran arkadaslar raporlarınız kaç ve ne tür sonuçlarla karsılaşıyorsunuz ?

Dilek . dileğine kavuşmuş, hayırlı olsun.Bağlı bulunduğun il sigorta müdürlüğüne başvur.Oradaki danışmaya sorabilirsin ,hangi evraklar lazım, sonrasında form dilekçe doldurup içeriye veriyorsun size dosya takip numarası verecekler sonrasında emeklilik sürecin başlar size sadece beklemek kalıyor.Maluliyet raporu sana veya işyerine ulaştıktan sonra ,işyerinden cıkış yapmanız gerekiyor, sonrasında çalışmak isterseniz devlet (sosyal güvence primi) keser emekli maaşınızdan.Çalışmayı düşünmezseniz hiçbir kesinti olmaz.Güle güle harçarsınız.

faruk bey maluliyet raporu bana ve iş yerine ulaşması yani sigorta bana veriyor sonra ben onu malülen emekli olacam deyip o kağıdı işyerine mi bırakıyorum ardından onlar tüm haklarımla çıkış veriyorlar emeklilikten dolayı doğrumudur..
ayrıca sosyal güvence primi nedir niye kesiyorlar aylıktan çalışmış olsam emekliliği komple kesmiyorlarmı :(

livemusicparty;

aynı sorun bendede var kardeş daha cevap bulamadım bu konu ile forumda

Dilek, emekli olabileceğinize dair yazıyı sgk'dan almadan işinizden çıkış yapmayın. Aksi halde kendi isteğinizle işten ayrılmış durumuna düşersiniz ve kıdem tazminatınız yanar.

Üst Alt