Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için dilekçe yazarken nelere dikkat etmeliyim?

elchin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,
Ben öğretmen olarak çalışıyorum. Fakat tedavisi olamayan ve ilereyici bir hastalığım var. Hastalığım çalıştıkça ilerliyor. Bundan dolayı malulen emeklilik için başvurmak istiyorum. Bunun için nasıl bir dilekçe yazmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

( sadece malulen emekli olmak istiyorum diye mi yoksa hastalığımı açıklayan ayrıntılı bir dilekçe mi yazmalıyım? )

sanırsam malülen emekli başvurun için ya epıkriz veya rapor olmalı biraz sonra bilgi verirler ama ben epikriz le baş vurdum sonradan raporu kurum isdedi

ama sizde böylemi olur bilmiyorum

Teşekkür ederim Necati Bey.
Raporlarım, durum bildiren raporlarım vs. hepsi var. Onları dilekçeye eklerim o halde.

Gugukkuşu teşekkür ederim.
Biliyorum hastaneye sevk edleceğini ancak ben dilekçeye ne yazsam nasıl anlatsam konusunda da sıkıntı yaşıyorum.

"Rahatsızlığımdan dolayı çalışmakta güçlük çekiyorum. Malulen emeklilik yönünde tahsis işlemlerimin yapılmasını" diye yazmanız yeterli bence. Detaya gerek yok.

Teşekkür ederim cevap için,
Peki dilekçe verdikten sonra işi bırakmak zorunda mıyım ? Yani malulen emekli olmak istediğimi söyleyip, dilekçe verip, sonuçlanıncaya kadar, çalışmaya devam edebilirim değil mi ?

eğer emeklilik için dilekçe verirseniz bence çalışmayı bırakın..Çünkü hem çalışamıyorum diye dilekçe verip hemde resmiyette çalışıyor görünürseniz raporunuzu değerlendirme yaparlarken olumsuz yönde etki eder :) "Madem çalışabiliyo neden emekli olsun vb. gibi bi düşünce oluşturabilir"

_MesuT_;

arkadaşım bu işler bildiğiniz gibi değil çok uzun sürüyor o yuzden işi bırakma emekli oluncaya kadar rapor al yoksa mağdur olursun benim 11 ay sürdü 11 ay maaş almadan sen ne yeceksin ne içeceksin?maddi konuda sorunun yoksa o başka mesele:)

Evet uzun sürdüğünü biliyorum çünkü bende 2,5 yıl uğraştım.. :)

elchin;
Dilekçenizi kurumunuza verdikten sonra çalışmaya devam edebilirsiniz kurum size malulen emekli oldunuz dediği vakit kurumunuzdan ilişkinizi keser ve tüm haklarınızı alarak emekli olursunuz..
İşinizi bırakmayın malulen emeklilik talebiniz ret edilir ise ne yapacaksınız..

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

İki seçenek var:

1- Malulen emeklilik için başvurabilirsiniz sigorta müdürlüğüne. Bu durumda işten ayrılmanız şart. Maluliyetiniz onanaırsa, emeklilik için başvurduğunuz tarihten itibaren birikmeye başlar.

2- Malul olup olmadığınızın tespiti için başvurabilirsiniz sigorta müdürlüğüne. Bu durumda işten ayrılmanız gerekmez. Kurum sevki ile hastaneye gidersiniz, verilecek rapora göre sgk malul sayılıp sayılmayacağınıza karar verir. Eğer malulen emekli olabileceğinize onay verirse, o zaman işten ayrılıp, bu sefer malulen emeklilik için başvurursunuz. Ama bu durumda geçen sürede emekli maaşınız birikmez. Rapor sonrası malulen emeklilik için başvuru yapıp tahsis numarası aldığınız tarihten itibaren emekli maaşınız birikir.

Teşekkürler
Benim için ikinci seçenek daha mantıklı, bırakırsam emekliliğimi de kabul etmezlerse geri dönmem çok zor olur. Rapor alıp sonucu beklemeyi deneyeceğim galiba...

Üst Alt