Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için ef değeri ne olması gerekir?

Yucel06!

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar mlülen emekliliğ içğn sgk ya başvurdum eko çektirdim sonucu aldım fakat hiç bişey anlamadım bir bilen varmıdır ef değeri önemliymiş galiba brisürü anlamadığım değerler var

Acilll lütfen Yardımcı olurmusunuz!!! Eko sonucunu aldım

Konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirmi lütfen malülen emeklilik için sgk ya başvuru yaptım 2700 prim günüm var 2007 girişliyim halen çalışıyorum kalb krizi geçirdim yüksek tandiyon hastasıyım işlemler için eko çekildim fakat bu eko sonucundan bişey anlamadım doktorlarda bişey demedi değerleri yazıyo ama emeklilik içğn engelli oranım nedir bilen varsa yazabilirmi

Bypass ameliyatı oldun mu. Kalp krizi geçirdikten sonra bypass olanlar malülen emekli edilir.

Hayır baybass değil anjio oldum 2 kez damar sertliği varmış 4 dmaar tıkalı ve 4 tane stend takıdı malülen emeklilik için başvurdum eğer kabul olmaza zten vergi ündiriminden emekli olabilirsiniz dedi sgk ama bunun için işlemlere başladım eko çekildim fakat değerlerden hiç anlamadım doktorlara sordum hiç biley demediler buraya yazmak istedim birazda merak içindeyim

Şöyle birşey yapabilirsiniz. Heyet doktoruna değil de normal kalp doktoruna gösterin sonucu. Hem kalpte hasar kalmış mı onu öğrenirsiniz.

Yucel06! Mrb ef değeriniz anjiyo ve ekonuzda yazar
Malulen emekli olabilmeniz için ef degerinizin%25 olması
Gerekir çok ciddi kalp yetmezliğinde bu olur allah önce sağlık versin tahminimce malulen emekliliğiniz olumsuz olur ama vergi indirimi alıp erken emeklilikten faydalanabilirisiniz.

Evet sanırım vergi indirimi olur dedi sgk zaten ama ben ef 60 kalp yetmezliği 1. Derece yazıyo daha farklı bişeyler daha var sol atriyum üat seviyeinferirol bazal orta ileri hipokinetik yazıyo başka bi hastanenin doktoru bu rapora göre kalbin bir kısmı hasar görmüş dedi ben bu raparo göre %40 engel alabilirmiyim acaba

Yucel06!

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde sayılmak lazım:

8. Koroner Arter Hastalıkları
A. Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina ile birlikte, medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen miyokard perfüzyon sintigrafisinde sol ventrikülün en az %30’unu etkileyen iskeminin saptandığı koroner arter hastalığı
veya
B. Medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen, bir veya daha fazla koroner arterde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterildiği Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina pektorisi olan koroner arter hastalığı
veya
C. Medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen, Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina ile birlikte ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun (EF<%30) olduğu koroner arter hastalığı

@OturanBoğa abim bugün sgk dan malulen emeklilik için sevk aldım mrk ediyorum sonucunu. daha önce bireysel başvuruda % 60 verdi hastahane . sonuçta hipertansiyon (hipertrofi ile)%20. Kororoner arter hastalığı (I125.1)%50. Yanıklar=kalp damar cerrahisi eko ef 47 sol ventikül konsantrik hipertrofik EKG entero septal iskemi AKCİĞER:KTO artmış yazıyor.bypass ameliyatı oldum .malulen emekli olabilirmiyim .çünkü ssk günüm eksik 1900 günüm var oyüzden cevaplarınızı bekliyorum... İiakşamlar

umut2135 sayfada seni gördüm şimdi bir önceki sayfada senden cok bilgi edindim allah razı olsun senden...

Bilgiler için teşekkür ederim gerçekten ben de bu konud hiç bişey bilmiyodum bu sayfa dayesinde öğrendim birçok şeyi yapmam gerekeni valla allah razı olsun yalnız bişey sormak istiyorum

@OturanBoğa şimdi benim kroner ater yani damar sertliği teshisim var 4 damarım tıkalı angio da doktorun verdiği raporda 4 adet damarımın tıkanık olduğu 1.si ana damarlardan 1 tanesi yani %80 ciddi darlık 2.%70 3.%50 4.damrım %50 yazıyo yukardada ekoda çıkan bilgileri verdim hiper tansiyonum da var ef 60 yazıyo Mitral 1. Derece tiriküspid münimal pulmoner1. Derece yazıyo

acaba bu bilgilere göre ben hangi katagöride oluyorum sizin yazdığız bilgilere göre açıkcasıda terimleri bu sayfadan öğrendim ne anlama geldiğini bilmiyodum inş anlatabilmişimdir saygılar...!

Yucel06!

kardeş senin malulen emekli olma şansın hiç yok boşuna uğraşma tabi söylediğin şartlarda geçerli bu sözler öncelikle %60 ef ile malulen olma şansın sıfır %30 un altında olması lazımki değerlendirmeye alsınlar aylar uğraştım zor emekli olabildim bu arada dbenim ef %20 buna rağmen uğraştırdılar bu şartlarda boşuna umutlanma kardeşim çok geçmiş olsun

OturanBoğa teşekkür ederim.....

ALEMDARoğlu malülen emeklilik için değil vergi indirimi alabilirmiyim onu öğrenmeye çalışıyorum ki zaten sgk malülen emeklilik olmıcamı söyledi vergi ündirimi ile emeklilik hakkım olurmu %40 engelli alabilirmiyim bunu araştırıyorum sizede çok geçmiş olsun

Malülen emeklilik şansınız oldukça düşük. Ancak anlattığınız tabloya göre %40 ve üstünü alırsınız diye düşünüyorum.

Öncelikle bir bilgiyi düzeltmek lazım. Kalpten malülen emekli olmak için ille de %25 EF değeri gerekmez. Fonksiyonel kalp yetmezliğinde EF değeri düşmez, yükselir. Yani sanılanın aksine %60 üstü değerler çok da iyi değildir her zaman.

Diğer taraftan, EKO sonucunuza göre kalbinizde hasarlı ve çalışmayan bölgeler var. Bunlar da koroner damar darlıklarınıza bağlı. Tansiyon vs. hepsi birlikte değerlendirilirse %40 alırsınız diye düşünüyorum.

Keşke hiç malüliyet için başvurmasaydınız. Doğrudan heyet raporu daha kolay olurdu. Malüliyet süreci daha zordur.

MeTePe OturanBoğa yardımlar için çok sağolun rabbim herkese şifa versin bu siteden çok şey öğrendim çok teşekkürler SAYGILAR...

slmlar arkadaşlar 2015 yılında 2 kere kalp krizi geçirdim bunun ilavesinde 3 adet stent takıldı yanlız bununla kalmayıp 2019 yılındada ef 30 değerlerinde olduğum görülüp bypass uygulandı tekrardan rahatsızlandım 2020 yılında da ef 25 degerlerine indi kalp pili takıldı acaba malülen emekliliğe hak kazanabilirmiyim teşekkürler

lacamo

Bu başlıkta EF değeri vb. tıbbi detaylar yazılmıştı. Durumunuzun buna uygun olup olmadığını onlara bakıp değerlendirebilirsiniz. Aslında en doğru yanıtı bu değerleri doktorunuza gösterip onun görüşünü almak.

iyi akşamlar yukarıda paylaştığınız bütün yorummları okudum ve olumlu yazılar olduğu kadar kafa karıştıran yorumlarda vardı onun için sizin bilginize başvuruyorum ki şu anda pandemi dönemi doktorlarla mümkün değil görüşebilmemiz kronik hastaları tamamen gelmemeleri için ikaz ve uyarıda bulunuyorlar gerçi sizden cvb alamadığım için malüldn emekli olmak için başvuruda bulundum 2 ay oluyor henüz olumlu veya olumsuz bir cvb gelmedi vereceğiniz cvblara şimdiden teşekkür ederim bilgi paylaşıldıkça güzeldir saygılar

lacamo

Pandemi dolayısıyla işler biriktiği için süreçler uzuyor. 2-3 aydan önce sonuçlanmaz yani. Bugünlerde www.turkiye.gov.tr adresinde bir hareket olur.

Üst Alt