Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için eksik günleri doğum borçlanması yaparak tamamlayabilir miyiz?

artita

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi bayramlar dilerim .
Annem 72 yaşında ve 1201 gün sigorta primi var sadece.
Şeker hastası ve bu hastalıktan dolayı bir gözü tamamen görmüyor diğerinde de mercek takılı.
Ayrıca böbreklerden biri az çalışıyor.
Şimdi benim öğrenmek istediğim birkaç şey olacak.
1 . Mevcut hastalıklarından dolayı anneme malulen emeklilik için rapor alabilirmiyiz?
2. Raporu alırsak 1800 günden emekli olunuyormu yani 599 gün doğum borçlanması yapabilir miyiz ?
3. Doğum borçlanması için banka kredi verirmi ( banka SGK ya ödeme yapıp bağlanacak olan maaştan kesermi ).
Bu konu ve konularla ilgili bilgisi olup da yol gösterecek arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.

artita mrb
Annenizin doğum borçlanması yapabilir ancak
Sgk girişi doğum öncesi var ise
Malulen emeklilik için sgk başvurun hastaneye sevk alın değerlendirme yapılsın eğer hak ederseniz ona göre doğum borçlanması yaparsınız malulen emeklilik biraz zordur tek bir hastalıktan en az%60 oran alması gerekir annenizin.

Merhaba
Mevcut hastalıklarından dolayı rapor alabileceğimizi düşünüyordum.
Sizin söylediğiniz bilgiler de o doğrultuda.
Annemin ise giriş tarihi 1965
Hastalıklar sonradan oldu.
Aklımdaki tek soru işareti eksik olan günler için doğum borçlanması yaptimizda bunun için direk olarak banka kredisi kullanabilirmiyiz.

artita
Aslında doğum borçlanmasının bir çok şartı var. Borçlanma konusundan emin olup sadece kredi durumunu sorduğunuza göre borçlanma konusunu tam olarak bildiğinizi varsayıyorum.
Direkt SGK'ya ödeyip bağlanacak emekli maaşından kesme şeklinde bir kredi yoktur. Şartlarınız uygunsa ancak ihtiyaç kredisi çekilebilir.

Hmm ...
Yani önce SGK ya başvurup rapor için sevk isteyecegiz.
Rapor alınca durumumuz buna uygunsa.
Eksik günleri ihtiyaç kredisi ile borclanicaz ... Dogru mu?

Üst Alt