Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için gerekli olan 1800 günü hangi şartlarda tamamlayabilirim?

şenol ayten

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim 1990 yılı sigorta başlangıcım var, fakat ödenmiş prim gün üm 875 gün ....geçirmiş olduğum kanser hastalığı sebebiyle malulen emekllik hakkı kazandım ..fakat malulen emeklilik için gerekli olan 1800 gün prim sayısı olmadığı için geriye kalan 925 gün,ün 400 gününü dışardan isteğe bağlı prim ödeyip daha sonra askerliği satın alarak malulen emeklilik için başvurabilirmiyim...teşekkür ederim

İsteğe bağlıda, askerlik borçlanmasıylada tamamlayabilirsiniz. Ancak son primleriniz ssk'dan olursa ssk'dan emekli olursunuz ve sizin için daha avantajlı olur.

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin aynı sorunu bende yaşıyorum sizin prim eksik benim yıl, bende Rabbim ömür veririse yılımı bekliycem.İnşallah şu son malulen emeklilik konusunda bizlerin sorununuda gündeme alırlar 5 yılda bizlerede emeklilik hakkı tanırlar.

güzel temennileriniz için teşekkür ederim ,sizede çok geçmiş olsun

merhabalar,malulen emekliligi nasıl kazandınız aceba ögrenebilirmiyim, bede %44 raporum var hastalıgım istem dışı hareket (distoni) 1998 girişim ve 1200 pirim günüm var .bende bu malulen emeklilikten yararlanmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerek ve sgk da istege baglı olarak ayda kaç lira ödeniyor.şimdiden yeşekkürler

merhabalar tam bir bilgi sahibi değilim ama raporun en az %60 olması gerekiyor ....bana gelince ben 2007 yılında kanser teşhisiyle tedavi gördüm ve iyileştim ...daha sonra 2012 yılında hastalığım nüks etti ve kök hücre nakli oldum .buna istinaden dokyorum bana hastalığım nüks ettiği için % 100 raporla emekli olabileceğimi söyledi ..ama 1800 gün şartına takıldığım için önce eksik günlerimi tamamlamam gerekiyor

cevabınız için çok teşekkürler.

Şenol bey , isteğe bağlı değil de bir iş yerinde ssk lı görünüp prim ödemek daha mantıklı sizde biliyorsunuz ki isteğe bağlı primler bağ-kur kapsamında değerlendiriliyor. SSK lı çalışmaya başlayınca askerlik borçlanması yaparsınız.

Üst Alt