Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için istenen belgeler?

teasolves

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
ankarada başvuruyu yaptım ama benden bir sürü belge istediler.
1) İlk işe giriş sağlık raporu
2) Askerlik yaptığı süreyi gösterir belge yapmadı ise resimli çürük raporu
3) İlk tanı aldığınız tedavi gördüğü sağlık kuruluşundan epikriz rapor
4) Halen tedavi gördüğü sağlık kuruluşundan epikriz rapor
5)Varsa vergi indirim belgesi ve sakatlık raporu
6)Varsa sürücü ehliyet belgesi

Bunların hepsini vermek zorundamıyım?

Hepsini vermez iseniz evrak eksıkliğinden dolayı malülen emekli olamassınız yazısıyla karşılaşırsınız...:)
Bunuda gecemeyecem doğrusu Sürücü belgesini ilk kez duydum...

Hepsini tamamlarımda ilk işe giriş raporunu almam imkansız.
Çünkü ilk işim asteğmenlik raporu alamam ki.

Asteğmen iseniz malülen emekli olmak için neden muracaatettiniz oldukça sağlıklı olmalısınız çünkü askersiniz?
birazdaha açarmısınız durumunuzu...
Demek istediğim malülen emekli olabılmek için ilk işe girişte sağlıklı olmalısınız yani malüllük derecesınde engeliniz olmaması gerekmekte, zaten eğer malüllük derecesınde engeliniz var ise malülen emekli etmezler...
engeliniz var ise özurlu olduğunuza dair rapor alın ve vergi indirimide alın erken emeklilik hakkını kazanın...

Askerde sıkıntı yoktu sonradan oldu Paranoid Şizofren teşhisi koydular.

Hepsini vermenize gerek yok aslında. İlk sigortalı olduğunuzda maluliyetinizi gerektirir bir durumunuzun olmadığını, ve/fakat bugün malul durumda olduğunuzu belgeleyecek evrak istiyorlar. Olanları verin, olmayanları dert etmeyin...

Zaten askerlik yapmış olmanız ilk sigortalı olduğunuzda malul durumda olmadığınızı ıspatlar çok büyük oranda. Bir de ilk teşhis koyulduğu zamana ait elinizde epikriz vs. varsa, o açıdan sorun ayaşmazsınız

Çalışırken yani aktif sigortalıyken başvurmakla çalışmazken yani pasifken başvurmak arasında bir fark varmıdır?
Birde benim bazı hizmetlerim emekli sandığından hizmet birleştirmem gerekirmi yoksa sgk elemanları benim için bütün kapsamlara bakarlar mı ?

Hadi ama ya bilen yok mu?

Malulen emeklilik başvurusu yaparken sigortanızın devam edip etmemesi fark etmez. Sizin tercihiniz... Eğer sigortalı iken malulen emeklilik başvurusu yaparsanız, sgk sevki ile hastaneye gider ve maluliyetinizi tesspit ettirirsiniz. Eğer malul sayılırsanız sgk size "işten ayrılın emeklilik işlemlerini başlatalım" der. Emeklilğiniz de o andan itibaren başlar...

Eğer işten ayrılıp emekliliğe başvurursanız, o zaman emekliliğiniz emekliliğinize temel olan raporun tarihi itibarı ile başlar; maaşınız birikir...

Emeklilik başvurusunda hizmet birleştirilmesini siz talep etmelisiniz...

Ben çoktan başvurdum ve hizmet birleştirmesi istemedim. Ama daha sağlık kuruluna çıkmadım. Bundan sonraki aşamalarda hizmet birleştirmesi istesem olmaz mı?

Üst Alt