Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malülen emeklilik için kararı vermeye yetkili hastaneler hangileri?
Arkadaşlar malülen emeklilik kararını vermeye üniversite hastaneleri yetkili mi değil mi bunu öğrenmek istiyorum kafam çok karışık nasıl oluyor bu süreç bilgisi olan var mı ?
Yetkili hastane diye bir şey yok. Sigorta müdürlüğü Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birisine sevk eder. Orası raporu hazırlayı sigorta müdürlüğüne gönderir. SGK sağlık kurulu rapora bakar ve durumun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde olup olmadığına karar verir ve işlemi olumlu-olumsuz tamamlar...
OturanBoğa ben emniytte memurum kurumum beni resen emekli etmek istese süreç nasıl işler sgk ya mı yazı yazar yoksa direk kendisi herhangi bir hastaneye mi sevk eder çok korkuyorum bu aralar mesleğime bir zarar gelecek diye uyku uyuyamıyorum çalışamayacak hale geldim
OturanBoğa korkumun sebebi şu üniversite hastanelerinden biri bana bir teşhis koydu ancak devlet hastanelerinden biri de obsesif kompülsif bozukluk teşhisi koydu ikisi de kurumuma gitti raporlar kurum neye göre karar verir bunu tekrar beni sevk mi eder
Elinizde işinizi göreceğini düşündüğünüz rapor hangisiyse, onunla malulen emekliğe başvurabilirsiniz aslında. Kurumunuz raporu SGK'ya gönderir... Sizin iki rapor da kurumunuzda anladığım kadarıyla. Bu durumda hangisini sgk'ya gönderirler, bilemiyorum. Ama bu neden sizin için önemli, emeklilik için ne fark eder, onu anlamadım?
OturanBoğa öncelikle bana cevap verdiğiniz teşekkür ederim ben malülen emekli olmak istemiyorum şu anda kurumum beni resen emekli eder diye korkuyorum kurum raporlardan istediğini sgk ya gönderir demek ki anladığım kadarıyla beni emekli etmek isterse bu durumda sgk beni tekrar hastaneye mi sevk eder nasıl işliyor süreç bilgilendirirmisiniz
Kurum emeklilik kararı çıkartırsa buna itiraz hakkınız var. Ama görevinizi yapmaya elverişli olduğunuza dair raporu kurumunuza sunmanız lazım. Eğer öylesi bir rapora rağmen emeklilikte ısrar ederlerse bu durumda karara karşı dava açmalısınız.
Kuurumunuz tek bir raporu gönderecektir sgk'ya. sgk ayrıca bir rapor ister mi, bilinmez. Ama sanmıyorum ki istesin...
OturanBoğa çok şükür ki iki ay geçmesine rağmen hakkımda olumsuz bir durum olmadı herhangi bir yazı falan da gelmedi şu ana kadar inşallah bundan sonra da gelmez ama ben yine de sizin verdiğiniz fikir doğrultusunda görevimi yapmaya elverişli olduğuma dair raporu aldım ne olur ne olmaz elimde bulunsun gibisinden teşekkür ederim.