Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için kurumuma (EGM) başvurdum. SGK onay verir mi?

kronikkronik

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İyi Günler. EGM'de Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Kalan Diğer Hizmet Sınıfı ''Yardımcı Hizmetler'' Sınıfında Çalışmaktayım. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine Göre Psikiyatrik Hastalıkları Nedeniyle ( D ) Dilimi Sağlık Şartlarını Taşıyanlardan EGM Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık Komisyonu Tarafından Bulunduğu Görevde Çalışamayacağına Karar Verilenler Emniyet Teşkilatında Çalışmaya Devam ''Edemezler''. Bu Durumda Olanların Sağlık Kurulu Raporları ve Sağlık Dosyaları ''Maluliyet'' Yönünden Gerekli İşlemler Yapılmak Üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderilir İbaresi Yer Almaktadır.

Psikiyatrik Hastalığım Nedeniyle ( D ) Dilimi Sağlık Şartını Taşıyorum. Sağlık Kurulu Raporlarım ve Sağlık Dosyalarım ''Maluliyet'' Yönünden Gerekli İşlemler Yapılmak Üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderildi.

Sizce SGK Beni ''Maluliyet'' Yönünden Emekli Eder mi? Karar Ne Olur? Eğer SGK Çalışır Kararı Verirse Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmenliğine Göre Karar Çelişkili ve Ters Düşmez mi?

Hastalık Raporlarım : 1 (Psikiyatri)
1-) 11 Yıldır Tedavi Görmektedir. Yeterli Dozda ve Sürede Tedaviye Rağmen İyileşme Görülmemiştir. ''Kronik'' Nitelik Kazanmış Anksiyete Bozukluğu Saptanmıştır. ( D ) Dilimine Girmektedir.

Hastalık Raporlarım : 2 ( Kalp ve Damar )
2-) Asendan Aort Anevrizması (4.5 cm) ve Semptomatik Efor Dispnesi Saptanmıştır.

HASTALIKLARIM NEDENİYLE ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUM :( :( :(

slm. D dilmine giren hastalık bulguların nedir...

Teşekkür Ederim Bülent Abi. Anladığım Kadarıyla Emniyetin Sağlık Şartları Yönetmenliğinden Çıkan Karara Sosyal Güvenlik Kurumu Olumsuz Bir Cevap Vermiyor Sanırım. Doğrumudur Abi ?? EGM Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Raporlarımın Fotokobisini Aslı Gibidir Kaşesiyle SGK ya Göndermişti. SGK Raporlarımın Aslı Gibidir Fotokobisini Kabul Etmedi. Raporlarımın Orjinallerini 05.09.2018 Günü Resmi Yazıyla EGM'den İstedi. Bundan Bir Sorun Çıkmaz Umarım ??? Hem Psikolojik Hem Bedenen Çok Yıprandım :( :( :(

Memuriyete Giriş Tarihim : 19.08.2003 Toplam Gün Sayısı : (5361)

SİZLERDEN SAYFA SİTESİNİ KURDUĞUNUZ VE YAPTIĞINIZ BİLGİLENDİRMELER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

Son düzenleme:
kronikkronik

Çok çok çok istisnadır sgk'nın sorun çıkartması. Bence bir sorun olmayacaktır.

Raporların da orijinallerini ister, bunu talep etmeleri doğrudur.

Bülen Abi,,, E-Devlet ''4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi'' İlgili Bölmü Tıkladığımda :

Evrak Bilgileri
Sicil No Adı Soyadı Evrak Tarihi Geldiği Yer Varide Tarihi Evrak Türü Evrak Açıklama
******** ****** ***** 28/08/2018 ******* VAL 8961028 14/08/2018 TAHSİS

Denilmektedir. Acaba Raporların Orjinalini İstem Yönündemi Tahsis Yoksa Malul Emeklilik Yönündemi Tahsis ???
Kururmum Raprolarımın Fotokobisini Aslı Gibidir Göndermişti Öncesinde...

kronikkronik

Bu alıntıladığın bilgiden anlaşılmıyor kardeşim. Ama sen orijinal evrakları zaten yeni gönderdin, dolayısı ile emeklilik için olmasa gerek.

Anladım Abi. Emniyet Hizmetleri Sağlık Şartları Yönetmeliğine Göre Seninde Dediğin Gibi : ''Bir sorun olmadan emekliliğiniz onaylanacaktır.''
İnşallah Abi Onaylanacaktır... Rabbim Zor Durumda Olanların Yar ve Yardımcısı Olsun. ( AMİN )

OturanBoğa Bülent Abi Çok Ciddi Bir Konu Kafama Takıldı. Düşüncelerin ve Yorumların Benim İçin Çok Önemli...

Öncelikle Hastalık Raporlarım :
1-) 11 Yıldır Tedavi Görmektedir. Yeterli Dozda ve Sürede Tedaviye Rağmen İyileşme Görülmemiştir. ''Kronik'' Nitelik Kazanmış Anksiyete Bozukluğu Saptanmıştır. ( D ) Dilimine Girmektedir.

2-) Asendan Aort Anevrizması (4.5 cm) ve Semptomatik Efor Dispnesi Saptanmıştır.

Şimdi Abicim,,, EGM Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık Komisyonu Tarafından Bulunduğu Görevde Çalışamayacağına Karar Verilenler Emniyet Teşkilatında Çalışmaya Devam ''Edemezler''. Bu Durumda Olanların Sağlık Kurulu Raporları ve Sağlık Dosyaları ''Maluliyet'' Yönünden Gerekli İşlemler Yapılmak Üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderilir.

Bülent Abi Emniyete Sgk'dan Gelen Yazıda Sadece ''Asendan Aort Anevrizması ve Semptomatik Efor Dispnesi'' Rahatsızlığımın Orjinal Raporunu İstemişler... Diğer (Psikiyatri) 11 Yıldır Tedavi Görmektedir. Yeterli Dozda ve Sürede Tedaviye Rağmen İyileşme Görülmemiştir. ''Kronik'' Nitelik Kazanmış Anksiyete Bozukluğu Saptanmıştır. ( D ) Dilimine Giren Sağlık Raporumun Neden Orjinalini İstemediler... Kafamı Karıştıran Durum Bu Abi... Sadece Tek Raporumun Orjinalini İstediler... Cevaplarsan Sevinirim Abi :( :( :(

OturanBoğa Abi EGM Kurumu Malul Emeklilik Yönünden Karar Aldığı Memurun SGK'ya Malul Emekliliği İçin Bütün Heyet Raporlarını Sağlık Dosyasıyla Yollaması Gerekir Değil mi Kanunen... ??? SGK'dan Gelen Yazıda Sadece Asendan Aort Anevrizması ve Semptomatik Efor Dispnesi Raporumun Orjinalini İstedi. Neden Acaba Diğer ''Kronik'' Nitelik Kazanmış Anksiyete Bozukluğu Saptanmıştır. ( D ) Dilimine Giren Raporumun Orjinal Aslını İstememiş Olabilir... Yorumlarsan Sevinirim Abi... ???

Şunuda Söylemek İsterim Psikiyatri Raporum Benim 6 Yıldır Heyete Giriyorum Psikiyatriden 6 Heyet Raporum Var. ( Kronik Ankisiyete) Ama Aort Anevrizması Heyet Raporumu Bu Sene Çıkardım... Ondan mı Acaba ???

OturanBoğa Abi Sosyal Güvenlik Kurumu 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi Tıkladım... En Son Gelen Bilgi Bu. Malul Emeklilikle İlgili Daha Önce Böyle Bir Evrak Açıklamada Tahsis Yazmıştı. Orjinal Rapor İstemişlerdi Kurumum Yollamıştı... Şimdi Bu Yeni Tahsis Ne Anlama Geliyor Acaba ???

Evrak Tarihi : 0 Varide Tarihi : 8990206 Evrak Türü : 27/09/2018 Evrak Açıklama : TAHSİS

Son düzenleme:
.isareti 0 olduysa malulen emeklilikle ilgili birime evraginiz ulasmis demektir.bundan sonrasi beklemek .detay kisminda henuz birsey yazmaz.en son hersey bitince detay kisminda aciklamalar iluyor devrem.siz ilk kez gih olsaydiniz 1.5ay kadar bekleyin derdim cevap icin ama gihten malulen emeklilik icin arkadslardan duydugum 20-30gun.umarim neticeleri buradan paylasirsiniz.

Son düzenleme:
Evrak Tarihi Geldiği Yer Varide Tarihi Evrak Türü Evrak Açıklama

02/10/2018 ****** 8990206 27/09/2018 TAHSİS

Evrak Tarihi 0 Yazıyordu bugün e devlet sisteme baktığımda 02/10/2018... OturanBoğa abi Sanırım Sonuç Gelmiş Olabilirmi ???
Birde Olumlu Yada Olumsuz Sizden bir değerlendirme albilirmiyim...

Evrak Tarihi Geldiği Yer Varide Tarihi Evrak Türü Evrak Açıklama

02/10/2018 ****** 8990206 27/09/2018 TAHSİS

Evrak Tarihi 0 Yazıyordu bugün e devlet sisteme baktığımda 02/10/2018... Ayva Sanırım Sonuç Gelmiş Olabilirmi ???
Birde Olumlu Yada Olumsuz Sizden bir değerlendirme albilirmiyim..

Kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligi0312 4587017-18i arayin bence.suan islem yeni baslamis gozukuyor devrem.yaw en kotu tekrar hastaneye yollar sizi yeniden emn.saglik sartlarina gire durum ve dilim bildirir rapor ister.kaldi ki sizin kronik oldugu belli ve 6 yildir da kontrol muaynesine gitmissiniz eger yanlis okumadiysam bilgilerinizi.bence yuzde yuz onaylanir ama biraz beklemek caninizi sıkabilir.

OturanBoğa abi Emniyette Yardımcı Hizmetler Sınıfında Çalışmaktayım... 02.10.2018 Tarihinde Gelen Yazıda Malul Emeklilik Evraklarım ve Heyet Raporlarım Sosyal Güvenlik Kurumu Komisyondaymış. Komisyonda Karar Verecekler... Komisyonda Olan Raporlar Sice Ne Zaman Sonuçlanır ve Sonuç Tahmini Karar Ne Çıkar ???

2-) Asendan Aort Anevrizması (4.4 cm) ve Semptomatik Efor Dispnesi Saptanmıştır.
Ayva Emniyette Yardımcı Hizmetler Sınıfında Çalışmaktayım... 02.10.2018 Tarihinde Gelen Yazıda Malul Emeklilik Evraklarım ve Heyet Raporlarım Sosyal Güvenlik Kurumu Komisyondaymış. Komisyonda Karar Verecekler... Komisyonda Olan Raporlar Sizce Ne Zaman Sonuçlanır ve Sonuç Tahmini Karar Ne Çıkar ???

2-) Asendan Aort Anevrizması (4.4 cm) ve Semptomatik Efor Dispnesi Saptanmıştır.

OturanBoğa abi raporlarım hepsi sosyal güvenlik kurumunda komisyondaymış... SGK komuisyon ne zaman sonuçlanır... sence ???

OturanBoğa abi e-devlet 4c emeklilik işleri evrak takibi önceden geldiği yer İl yazardı şimdi ELDEN diyor.. aacilll manaası varmı

@OturanBoğa teşekkür ederim abi..

@OturanBoğa abi benim malul evrağı SGK 1.ci kuruldan komisyondan geçmiş. 2 komisyon varmış bütçe komisyonu. son ddurumum nolur ki acaba ???

OturanBoğa Abi Kimse Beni Tanımadan Önyargıyla Yorum Yapmasın...

Sadece Rahatsızlığım Psikolojik Değil. Kalp Ana Damar Aort Damarı Genişlemesi Sınırda. Yırtılırsa Ölüm Var Kesin. Yani İçimde Saatli Bomba Taşıyorum Öyle düşünün... Ayrıca 18 Yaşına Kadar Yetiştirme Yurtlarında Büyüdüm. Çocukluk, Gençlik Yıllarım 80 Kişiyle Çok Zor Geçti. Çocukluk Yıllarımı Tanımadığım Yurt Çalışanı Bayanlarına Anne, Çalışan Erkek Personeline İse Baba Demekle Geçti Hayatım... Tanımadığım Anne Dediğim İnsanlar Kafama Tas Vurarak Kaynar Sularla Banyo Ettirdiler. Tırnaklarımı Dibinden Keserek, Kanatarak Büyüttüler. Dayakla Büyütüldüm Anlayacağınız... İnsanları Tanımadan Kimse Ön Yargılı Yorum Yapmasın... İnanın Bana Psikopat Biri Olmadığım İçin Allah'a Şükür Ediyorum. Allah Özüme Sabır Vermiş Çok Şükür. Ama ve Ancak Psikolojik Durumumun Son Hali Kronik... Neyse Boş Verin... Kimse Beni Anlamıyor Zaten. İlginiz İçin Teşekkür Ederim...

deathless abi benim malul evrağı SGK 1.ci kuruldan komisyondan geçmiş. 2 komisyon varmış bütçe komisyonu. son ddurumum nolur ki acaba ???

kronikkronik..hocam sizi yanlış yönlendirmek istemem o konunun üstadları daha iyi bilirler özellikle sitenin kurucusu bülent abi:)...ama anlamadığım sizi kapsarmı bilmiyorum ama vergi indirimli emeklilik sizin için daha kolay olmazmıydı?

acilll cevap OturanBoğa aabi uyuyamadım !!!!!!!!!!!!!! :( :(
OturanBoğa Abi sgk 2. komisyondan çıkmış evrağım sanırım e devlet ten baktım şöyle yazıyor...

Geldiği Yer Varide Tarihi Evrak Türü Evrak Açıklama
İADE 9021980 06/11/2018 TAHSİS

e devletten baktığımda geldiği yer İADE diyor ne anlama geliyor acaba ... önceden ELDEN Yazıyordu...

Üst Alt